B2B-yritysprofiilien luominen

Yritys on profiili, johon määrität asiakkaita ja hinnastoja. Yrityksillä voi olla useita sijainteja, joista jokaisella on erilliset hinnastot ja asiakkaat. Kun B2B-asiakas kirjautuu sisään asiakasprofiiliinsa kaupassasi, hän valitsee sijainnin, jolle hän ostaa. Näin hän näkee hinnaston, jonka olet määrittänyt tälle yritykselle ja sijainnille.

Yrityksen luominen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa Lisää yritys.
  3. Anna yrityksen nimi. Asiakkaat näkevät tämän nimen kirjautuessaan sisään.
  4. Valitse pääyhteyshenkilö. Voit valita asiakkaan kauppasi olemassa olevista profiileista tai luoda uuden asiakasprofiilin. Asiakasprofiileissa on oltava sähköpostiosoite, jotta niitä voidaan käyttää pääyhteyshenkilönä.
  5. Anna toimitusosoite ja laskutusosoite.
  6. Valitse Hinnastot-osiossa hinnastot, joita sovelletaan yritykseen.
  7. Valitse Kassa-osiossa yrityksen maksuehdot seuraavista:

• Ei mitään – Tilaukset on maksettava välittömästi kassavaiheessa.
    • Netto (jakso) – Tilaukset voidaan maksaa välittömästi tai milloin tahansa määritellyn ajanjakson aikana.
  8. Valinnainen: Syötä Verot-osiossa yrityksen verotunnus ja verovapautukset.

9. Klikkaa Tallenna.

Sijainnin lisääminen olemassa olevaan yritykseen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Valitse yritys, jolle haluat lisätä uuden sijainnin.
  3. Klikkaa Sijainnit-osiossa Luo uusi sijainti.
  4. Valitse jompikumpi seuraavista:

• Jos haluat kopioida laskutusosoitteen, sijainnin yhteystiedot, hinnastot ja maksuehdot olemassa olevasta sijainnista, valitse Kopioi olemassa oleva sijainti.
    • Jos haluat syöttää sijaintitiedot manuaalisesti, valitse Uusi yrityksen toimipaikka.
  5. Anna toimitusosoite ja laskutusosoite.

6. Valitse pääyhteyshenkilö. Voit valita asiakkaan kauppasi olemassa olevista profiileista tai luoda uuden asiakasprofiilin. Asiakasprofiileissa on oltava sähköpostiosoite, jotta niitä voidaan käyttää pääyhteyshenkilönä.

7. Valitse pääyhteyshenkilön käyttöoikeudet seuraavista:

• Vain tilaus – Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja nähdä luettelon tekemistään tilauksista.
    • Sijainnin ylläpito – Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja nähdä luettelon kaikkien asiakkaiden kyseiselle sijainnille tekemistä tilauksista.
  8. Valitse Hinnastot-osiossa hinnastot, joita sovelletaan yritykseen.

9. Valitse Kassa-osiossa yrityksen maksuehdot seuraavista:

• Ei mitään – Tilaukset on maksettava välittömästi kassavaiheessa.
    • Netto (jakso) – Tilaukset voidaan maksaa välittömästi tai milloin tahansa määritellyn ajanjakson aikana.
  10. Valinnainen: Syötä Verot-osiossa yrityksen verotunnus ja verovapautukset.

11. Klikkaa Tallenna.

Yrityksen poistaminen

Kun poistat yrityksen, kaikki yrityksen sijainnit poistetaan ja kaikki asiakkaat poistetaan yrityksestä. Yrityksiä ei voi poistaa, jos yrityksellä on avoimia tilauksia.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa poistettavaa yritystä.
  3. Klikkaa Poista yritys.
  4. Tarkista poistamistiedot ja klikkaa sitten Poista yritys.

Sijainnin poistaminen yrityksestä

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä, josta sijainti poistetaan.
  3. Klikkaa Sijainnit-osiossa sijainnin nimeä.
  4. Klikkaa Poista sijainti.