B2B-yritysten luominen

Shopifyssa yritys tarkoittaa yritystä, jonka kanssa teet B2B-kauppaa.Yrityksillä voi olla useita toimipaikkoja, joista jokaisella on omat hinnastot, maksuehdot, maksutavat ja toimitusosoitteet.Kun B2B-asiakas kirjautuu kauppaasi, hän valitsee toimipaikan, jonka puolesta hän tekee ostoja, ja hänelle tarjotaan yrityksen toimipaikalle määritettyjä hintoja, maksuehtoja ja maksutapoja.

Yrityksen luominen

Vain yrityksen nimi on pakollinen, kun aloitat yrityksen luomisen. Muut tiedot voidaan lisätä myöhemmin.

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat >Yritykset.
  2. Klikkaa Lisää yritys.
  3. Anna yrityksen nimi. Asiakkaat näkevät tämän nimen kirjautuessaan sisään.
  4. Anna yrityksen tunnus. Voit käyttää olemassa olevaa ulkoista tunnusta tai luoda yksilöllisen tunnuksen.
  5. Valitse pääyhteyshenkilö. Voit valita asiakkaan kauppasi olemassa olevista profiileista tai luoda uuden asiakasprofiilin. Asiakasprofiileissa on oltava sähköpostiosoite, jotta niitä voidaan käyttää pääyhteyshenkilönä.
  6. Anna toimitusosoite ja laskutusosoite.
  7. Lisää sijaintitunnus. Voit lisätä olemassa olevan ulkoisen tunnuksen tai luoda yksilöllisen tunnuksen.
  8. Valitse Hinnastot-osiossa hinnastot, joita sovelletaan yritykseen.
  9. Valitse Tilaukset ja maksut -osiossa, täytyykö asiakkaan lähettää tilauksensa tilausluonnoksena.
  10. Valitse Tilaukset ja maksut -osiossa yrityksen maksuehdot seuraavista:

• Ei maksuehtoja – Tilaukset on maksettava välittömästi kassalla.
    • Netto (jakso) – Tilaukset voidaan maksaa välittömästi tai milloin tahansa määritellyn ajanjakson aikana.
  11. Valinnainen: Syötä Verot-osiossa yrityksen verotunnus ja verovapautukset.

12. Klikkaa Tallenna.

Sijainnin lisääminen olemassa olevaan yritykseen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Valitse yritys, jolle haluat lisätä uuden sijainnin.
  3. Klikkaa Sijainnit-osiossa Luo uusi sijainti.
  4. Valitse jompikumpi seuraavista:

• Jos haluat kopioida laskutusosoitteen, sijainnin yhteystiedot, hinnastot ja maksuehdot olemassa olevasta sijainnista, valitse Kopioi olemassa oleva sijainti.
    • Jos haluat syöttää sijaintitiedot manuaalisesti, valitse Uusi yrityksen toimipaikka.
  5. Anna toimitusosoite ja laskutusosoite.

6. Lisää sijainnin nimi ja sijaintitunnus.

7. Valitse pääyhteyshenkilö. Voit valita asiakkaan kauppasi olemassa olevista profiileista tai luoda uuden asiakasprofiilin. Asiakasprofiileissa on oltava sähköpostiosoite, jotta niitä voidaan käyttää pääyhteyshenkilönä.

8. Valitse pääyhteyshenkilön käyttöoikeudetseuraavista:

• Vain tilaus – Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja nähdä luettelon tekemistään tilauksista.
    • Sijainnin ylläpito – Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja nähdä luettelon kaikkien asiakkaiden kyseiselle sijainnille tekemistä tilauksista.
  9. Valitse Hinnastot-osiossa hinnastot, joita sovelletaan yritykseen.

10. Valitse Kassa-osiossa yrityksen maksuehdot seuraavista:

• Ei mitään – Tilaukset on maksettava välittömästi kassavaiheessa.
    • Netto (jakso) – Tilaukset voidaan maksaa välittömästi tai milloin tahansa määritellyn ajanjakson aikana.
  11. Valinnainen: Syötä Verot-osiossa yrityksen verotunnus ja verovapautukset.

12. Klikkaa Tallenna.

Yrityksen poistaminen

Kun poistat yrityksen, kaikki yrityksen toimipaikat poistetaan. Kaikki asiakkaat poistetaan yrityksestä, mutta ne pysyvät asiakasluettelossa, ellet poista niitä erikseen. Yrityksiä ei voida poistaa, jos niillä on avoimia tilauksia.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa poistettavaa yritystä.
  3. Klikkaa Poista yritys.
  4. Tarkista poistamistiedot ja klikkaa sitten Poista yritys.

Sijainnin poistaminen yrityksestä

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä, josta sijainti poistetaan.
  3. Klikkaa Sijainnit-osiossa sijainnin nimeä.
  4. Klikkaa Poista sijainti.

Salli B2B-asiakkaiden antaa joustava toimitusosoite kassalla

Voit antaa B2B-asiakkaillesi mahdollisuuden syöttää tilauksen toimituskohteen kassalla. Joustavan toimitusosoitteen salliminen on saatavilla B2B-myyjille sijaintitasolla, ja se deaktivoitu oletuksena. Kun luot uuden yrityksen tai yrityksen sijainnin, voit aktivoida vaihtoehdon samanaikaisesti.

Voit poistaa tämän käytöstä yrityksen tai yrityksen sijainnin kohdalla milloin tahansa palaamalla kassa-asetuksiin ja poistamalla valinnan.

B2B-asiakkaan kassalla antamaa toimitusosoitetta sovelletaan vain siihen tilaukseen, johon se on lisätty. Sitä ei tallenneta tulevaa käyttöä varten. B2B-asiakas ei voi muokata tilauksen toimitusosoitetta sen jälkeen, kun olet hyväksynyt sen.

Salli joustavat toimitusosoitteet olemassa olevalle sijainnille

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Valitse Yritys ja valitse sitten Yrityksen sijainti, jossa haluat sallia B2B-asiakkaiden syöttää toimitusosoitteen kassalla, kun ostat tästä sijainnista.
  3. Klikkaa Kassa-kohdan alla olevassa Sijaintiprofiili-kohdassa Muokkaa.
  4. Valitse kassa-asetuksissa Salli asiakkaiden lähettää mihin tahansa osoitteeseen.
  5. Klikkaa Tallenna.

Luo uusi yritys, jossa joustavat toimitusosoitteet ovat sallittuja

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa Lisää yritys.
  3. Syötä tarvittavat tiedot New Company -kenttää ja valitse Salli asiakkaiden toimittaa mihin tahansa osoitteeseen Kassa-asetuksissa.
  4. Klikkaa Tallenna.

Luo uusi yrityksen sijainti, jossa joustavat toimitusosoitteet ovat sallittuja

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Valitse Yritys, jolle haluat luoda uuden Yrityksen sijainnin.
  3. Klikkaa Lisää sijainti.
  4. Syötä tarvittavat tiedot kohtaan Uuden yrityksen sijainti ja valitse kassa-asetuksissa Salli asiakkaiden lähettää mihin tahansa osoitteeseen.