B2B-yritysten luominen

Shopifyssa yritys tarkoittaa yritystä, jonka kanssa teet B2B-kauppaa.Yrityksillä voi olla useita toimipaikkoja, joista jokaisella on omat hinnastot, maksuehdot, maksutavat ja toimitusosoitteet.Kun B2B-asiakas kirjautuu kauppaasi, hän valitsee toimipaikan, jonka puolesta hän tekee ostoja, ja hänelle tarjotaan yrityksen toimipaikalle määritettyjä hintoja, maksuehtoja ja maksutapoja.

Yrityksen luominen

Vain yrityksen nimi on pakollinen, kun aloitat yrityksen luomisen. Muut tiedot voidaan lisätä myöhemmin.

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat >Yritykset.
  2. Klikkaa Lisää yritys.
  3. Anna yrityksen nimi. Asiakkaat näkevät tämän nimen kirjautuessaan sisään.
  4. Valitse pääyhteyshenkilö. Voit valita asiakkaan kauppasi olemassa olevista profiileista tai luoda uuden asiakasprofiilin. Asiakasprofiileissa on oltava sähköpostiosoite, jotta niitä voidaan käyttää pääyhteyshenkilönä.
  5. Anna toimitusosoite ja laskutusosoite.
  6. Valitse Hinnastot-osiossa hinnastot, joita sovelletaan yritykseen.
  7. Valitse Kassa-osiossa yrityksen maksuehdot seuraavista:

• Ei mitään – Tilaukset on maksettava välittömästi kassavaiheessa.
    • Netto (jakso) – Tilaukset voidaan maksaa välittömästi tai milloin tahansa määritellyn ajanjakson aikana.
  8. Valinnainen: Syötä Verot-osiossa yrityksen verotunnus ja verovapautukset.

9. Klikkaa Tallenna.

Sijainnin lisääminen olemassa olevaan yritykseen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Valitse yritys, jolle haluat lisätä uuden sijainnin.
  3. Klikkaa Sijainnit-osiossa Luo uusi sijainti.
  4. Valitse jompikumpi seuraavista:

• Jos haluat kopioida laskutusosoitteen, sijainnin yhteystiedot, hinnastot ja maksuehdot olemassa olevasta sijainnista, valitse Kopioi olemassa oleva sijainti.
    • Jos haluat syöttää sijaintitiedot manuaalisesti, valitse Uusi yrityksen toimipaikka.
  5. Anna toimitusosoite ja laskutusosoite.

6. Valitse pääyhteyshenkilö. Voit valita asiakkaan kauppasi olemassa olevista profiileista tai luoda uuden asiakasprofiilin. Asiakasprofiileissa on oltava sähköpostiosoite, jotta niitä voidaan käyttää pääyhteyshenkilönä.

7. Valitse pääyhteyshenkilön käyttöoikeudetseuraavista:

• Vain tilaus – Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja nähdä luettelon tekemistään tilauksista.
    • Sijainnin ylläpito – Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja nähdä luettelon kaikkien asiakkaiden kyseiselle sijainnille tekemistä tilauksista.
  8. Valitse Hinnastot-osiossa hinnastot, joita sovelletaan yritykseen.

9. Valitse Kassa-osiossa yrityksen maksuehdot seuraavista:

• Ei mitään – Tilaukset on maksettava välittömästi kassavaiheessa.
    • Netto (jakso) – Tilaukset voidaan maksaa välittömästi tai milloin tahansa määritellyn ajanjakson aikana.
  10. Valinnainen: Syötä Verot-osiossa yrityksen verotunnus ja verovapautukset.

11. Klikkaa Tallenna.

Yrityksen poistaminen

Kun poistat yrityksen, kaikki yrityksen toimipaikat poistetaan. Kaikki asiakkaat poistetaan yrityksestä, mutta ne pysyvät asiakasluettelossa, ellet poista niitä erikseen. Yrityksiä ei voida poistaa, jos niillä on avoimia tilauksia.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa poistettavaa yritystä.
  3. Klikkaa Poista yritys.
  4. Tarkista poistamistiedot ja klikkaa sitten Poista yritys.

Sijainnin poistaminen yrityksestä

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä, josta sijainti poistetaan.
  3. Klikkaa Sijainnit-osiossa sijainnin nimeä.
  4. Klikkaa Poista sijainti.