B2B-tilausten maksuehtojen määrittäminen

Maksuehtojen avulla voit määrittää yritykselle annettavan maksuajan tilauksen maksamista varten. Voit määrittää maksuehdot kaikille luomillesi yrityksen sijainneille. Kun sijainnin maksuehdot on määritetty, kaikki sen B2B-asiakkaat voivat syöttää maksutietonsa tilausta varten. Maksuehtoja voidaan käyttää myös, kun luot tilausluonnoksen B2B-asiakkaalle.

Maksuehtojen tyypit

Katso seuraavasta taulukosta lisätietoja erilaisista maksuehtojen tyypeistä, joita voit määrittää yrityksen sijainneille:

Maksuehtojen tyypit
Maksuehto Kuvaus
Ei maksuehtoja Oletuksena maksuehtoja ei ole. Asiakkaat maksavat tilauksensa välittömästi kassalla.
Netto (jakso)
  • Asiakkaat maksavat tilaukset tiettynä valitsemanasi maksuaikana. Käytettävissä olevat maksuajat ovat 7 päivää, 15 päivää, 30 päivää, 45 päivää, 60 päivää ja 90 päivää. Jos valitset esimerkiksi 30 päivän maksuajan, asiakkaan täytyy maksaa tilaus 30 päivän kuluessa.
  • Jos määrität yrityksen sijainnille maksuajan, sijainnin B2B-asiakkaat voivat maksaa tilauksensa milloin tahansa tilauksen tekemisen jälkeen ja viimeistään eräpäivänä. Asiakkaat voivat maksaa kirjautumalla tililleen, valitsemalla tilauksen ja klikkaamalla sitten Maksa heti.
  • Erääntyy tilauksen täyttämisen yhteydessä
  • Asiakkaat maksavat tilaukset sen jälkeen, kun tilaus on täytetty kaikkien tuotteiden osalta.
  • Jos määrität yrityksen sijainnin maksuehdoksi Erääntyy tilauksen täyttämisen yhteydessä, sijainnin B2B-asiakkaat voivat maksaa tilauksensa milloin tahansa tilauksen tekemisen jälkeen ja viimeistään, kun tilaus on täytetty kaikkien tuotteiden osalta. Asiakkaat voivat maksaa kirjautumalla tililleen, valitsemalla tilauksen ja klikkaamalla sitten Maksa heti.
  • Tilaukset ja tilausluonnokset, joissa on B2B-asiakkaita, tai jotka on suoritettu B2B-kassavaiheen kautta, on otettava vastaa manuaalisesti, jos niillä ei ole kelvollista valtuutusta ja "erääntyy jaeltaessa" -jakeluehtoja.

Käsirahat maksuehdoille

Voit määrittää maksuehdoille prosentuaalisen käsirahavaatimuksen. Asiakkaiden on maksettava käsirahasumma, kun he tekevät tilauksen kassalla. Voit määrittää käsirahan yrityksen kaikille sijainneille tai tietylle yrityksen sijainnille. Käsirahat koskevat vain automaattisesti lähetettyjä tilauksia, jotka eivät ole tilausluonnoksia.

Käsirahasumma näkyy asiakkaille kassalla, kiitossivulla ja uuden asiakastilin sivuilla.

Yrityksen sijainnin maksuehtojen määrittäminen

Voit määrittää maksuehdot tietylle yrityksen sijainnille.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
    2. Klikkaa yritystä, jolle haluat määrittää maksuehdot.
    3. Klikkaa Sijainnit-osiossa yrityksen sijaintia, jolle haluat määrittää maksuehdot.
    4. Klikkaa Mukauttamiset-osiossa ... ja klikkaa sitten Muokkaa maksuehtoja.
    5. Valitse maksuehtojen tyyppi.
    6. Valinnaista: määritä maksuehdoille käsiraha:

1. Valitse Edellytä kassavaiheessa luotuihin tilauksiin käsirahaa.
      2. Syötä prosenttimääräinen käsirahavaatimus, kuten 20 %.
    7. Klikkaa Tallenna.

Yrityksen maksuehtojen määrittäminen

Voit määrittää maksuehdot yrityksen kaikille sijainneille.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
    2. Klikkaa yritystä, jolle haluat määrittää maksuehdot.
    3. Klikkaa yrityksen tiedot -osiossa ... ja klikkaa sitten Muokkaa maksuehtoja.
    4. Valitse maksuehtojen tyyppi.
    5. Valinnaista: määritä maksuehdoille käsiraha:

1. Valitse Edellytä kassavaiheessa luotuihin tilauksiin käsirahaa.
      2. Syötä prosenttimääräinen käsirahavaatimus, kuten 20 %.
    6. Klikkaa Tallenna.

Maksuehtojen määrittäminen yrityksille joukkotoimintona

Voit määrittää useiden yritysten maksuehdot samanaikaisesti Yritykset-hakemistosivulta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
    2. Valitse valintaruutuja käyttäen yritykset, joille haluat määrittää maksuehdot.
    3. Klikkaa Muokkaa maksuehtoja.
    4. Valitse maksuehtojen tyyppi.
    5. Valinnaista: määritä maksuehdoille käsiraha:

1. Valitse Edellytä kassavaiheessa luotuihin tilauksiin käsirahaa.
      2. Syötä prosenttimääräinen käsirahavaatimus, kuten 20 %.