Myyntihenkilöstön määrittäminen B2B-liiketoimintaan

Myyntihenkilöstö skaalaa liikevaihtoa tuottavia ominaisuuksia yrityksen kasvaessa. Myyntiedustajat voivat olla esimerkiksi yrityksen palkkaamia edustajia, jotka mainostavat brändiä muille yrityksille. He voivat olla myös kolmannen osapuolen riippumattomia alihankkijoita, jotka edustavat useita brändejä.

Jos palkkaat yritykseen myyntihenkilöstöä, voit mukauttaa henkilöstön käyttöoikeuksia erilaisille myyntihenkilöstöprofiileille. Voit määrittää jokaiselle työntekijälle oikeuksien joukon, joka antaa heille vain niiden yrityksen tietueiden käyttöoikeuden, jotka on määritetty heille.

Myyntihenkilöstön määrittäminen

Henkilöstön käyttöoikeuksia voi määrittää kaikenlaisille myyntityöntekijöille. Kaksi yleisintä myyntityöntekijöiden tyyppiä ovat myyntipäälliköt ja myyntiedustajat:

• Myyntipäälliköt: Työntekijät, jotka hallinnoivat, kenet myyntiedustajat sijoitetaan mihinkin yrityksen sijaintiin. Tämä työntekijä voi olla sama kuin kaupan ylläpitäjä.
  • Myyntiedustajat: Työntekijät, joilla on vain niiden yrityksen sijaintien ja tietueiden käyttöoikeudet, joihin heidät on sijoitettu. Voit myöntää myyntiedustajille myös oikeudet yritysten ja yrityksen sijaintien muokkaamiseen tai luomiseen.

Voit hallinnoida kunkin myyntityöntekijän käyttöoikeuksien tasoa käyttämällä organisaatioasetusten käyttöoikeuksien yhdistelmää, mukaan lukien Yritykset-käyttöoikeudet. Seuraavassa kuvataan kunkin roolin suositeltavat käyttöoikeudet, mutta voit lisätä käyttöoikeuksia sen perusteella, mitä haluat myyntihenkilöstön voivan tehdä.

Harkitse Asiakkaat-, Tilaukset- ja Tilausluonnokset-oikeuksien määrittämistä myyntihenkilöstölle. Myyntihenkilöstölle ei kuitenkaan kannata määrittää Analytiikka-, Markkinointi- tai Etusivu-oikeuksia, koska näiden sivujen myyntitietoja ei välttämättä suodateta yrityksellä, vaikka Rajoita yrityksen määritettyjen sijaintien käyttöoikeuksia -asetus on aktiivinen.

Myyntipäällikön käyttöoikeuksien määrittäminen

Myyntipäälliköt ovat työntekijöitä, jotka hallinnoivat, kenet myyntityöntekijät on sijoitettu mihinkin yrityksen sijaintiin. Myyntipäälliköt voivat yrityksen sijainnissa tarkastella ja hallinnoida minkä tahansa yrityksen sijainnin Määritetty henkilöstö -osiota.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään mihin tahansa Plus-organisaatiosi kauppaan.
  2. Siirry kohtaan Asetukset > Käyttäjät.
  3. Klikkaa työntekijää, jonka haluat määrittää myyntipäälliköksi.
  4. Klikkaa Kaupat-osiossa ... sen kaupan vieressä, jonka myyntipäälliköksi haluat hänet, ja klikkaa sitten Muokkaa.
  5. Klikkaa Kaupan käyttöoikeudet -osiossa Yritykset ja määritä vähintään seuraavat oikeudet:

1. Tarkastele yrityksiä.
    2. Sijoita muita työntekijöitä yrityksen sijainteihin.
  6. Valinnaista: voit myös antaa lisäkäyttöoikeuksia, kuten Asiakkaat, Tilaukset, Tilausluonnokset tai muut henkilöstön käyttöoikeudet, jotka haluat myyntipäällikölle.

7. Klikkaa Tallenna.

8. Valinnaista: toista nämä vaiheet kaikille Kaupat-osion kaupoille, joihin haluat henkilöstöllä olevan myyntipäällikön käyttöoikeudet.

Myyntiedustajan käyttöoikeuksien määrittäminen

Myyntiedustajat vastaavat usein yritysten ja sijaintien tietystä alajoukosta. Voit rajoittaa heidän ylläpitäjänäkymiään näyttämään vain niihin yrityksen sijainteihin liittyvät tiedot, joihin heidät on sijoitettu.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään mihin tahansa Plus-organisaatiosi kauppaan.
  2. Siirry kohtaan Asetukset > Käyttäjät.
  3. Klikkaa työntekijää, jonka haluat määrittää myyntiedustajaksi.
  4. Klikkaa Kaupat-osiossa ... sen kaupan vieressä, jonka myyntiedustajaksi haluat hänet, ja klikkaa sitten Muokkaa.
  5. Klikkaa Kaupan käyttöoikeudet -osiossa Yritykset ja määritä vähintään seuraavat oikeudet:

1. Tarkastele yrityksiä.
    2. Rajoita yrityksen määritettyjen sijaintien käyttöoikeuksia.
  6. Valinnaista: Voit myös antaa lisäkäyttöoikeuksia, kuten Asiakkaat, Tilaukset ja Tilausluonnokset, jotta myyntiedustajat voivat tehdä tilauksia asiakkaan puolesta. Voit myös määrittää muita henkilöstön käyttöoikeuksia, jotka haluat myyntiedustajalle.

7. Klikkaa Tallenna.

8. Valinnaista: toista nämä vaiheet kaikille Kaupat-osion kaupoille, joihin haluat henkilöstöllä olevan myyntiedustajan käyttöoikeudet.

Myyntihenkilöstön sijoittaminen yrityksen sijaintiin

Myyntipäälliköt – tai kuka tahansa muu työntekijä, jolla on Sijoita muita työntekijöitä yrityksen sijainteihin -käyttöoikeus, voivat sijoittaa toisen työntekijän yrityksen sijainteihin.

Jos Rajoita yrityksen määritettyjen sijaintien käyttöoikeuksia -ehtoa sovelletaan myyntihenkilöstön käyttöoikeuksiin, osa Shopify-ylläpitäjän myyntihenkilöstön näkymän sisällöstä rajoitetaan sisältöön, joka on peräisin yrityksen sijainneista, joihin henkilöstö on määritetty. Esimerkiksi Asiakkaat-, Tilaukset-, Tilausluonnokset- ja Yritykset-sivuilla näkyy tietoja vain niiden yrityksen sijaintien perusteella, joihin henkilöstö on määritetty. Yrityksellä ei kuitenkaan suodateta mitään muita ylläpitäjän sivuja.

Sama myyntihenkilöstö voidaan sijoittaa useisiin yrityksen sijainteihin. Kuhunkin yrityksen sijaintiin voidaan sijoittaa enintään 10 myyntityöntekijää.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään Plus-organisaatioosi ja siirry asianmukaiseen kauppaan.
  2. Siirry kohtaan Asiakkaat> Yritykset.
  3. Klikkaa yritystä, johon haluat sijoittaa yhden tai useamman myyntityöntekijän.
  4. Klikkaa Sijainnit-osiossa yrityksen sijaintia, johon haluat sijoittaa myyntihenkilöstöä.
  5. Klikkaa Määritetty henkilöstö -osiossa kynäkuvaketta.
  6. Valitse henkilöstö, jonka haluat sijoittaa yrityksen sijaintiin. Voit valita useita työntekijöitä kerralla.
  7. Klikkaa Tallenna.