Ställa in försäljningspersonal för B2B

Försäljningspersonal kommer att skala upp intäktsgenereringsmöjligheter allt eftersom ditt företag växer. Till exempel kan försäljningsrepresentanter vara särskilda agenter som anlitas av ditt företag för att marknadsföra ditt varumärke till andra företag. De kan också vara oberoende entreprenörer som anlitas av en tredje part som representerar ditt varumärke tillsammans med många andra.

Om du anlitar försäljningspersonal för ditt företag kan du anpassa dina personalbehörigheter för olika typer av försäljningspersonalprofiler. Du kan tilldela varje medarbetare en uppsättning behörigheter som begränsar deras åtkomst till endast de företagsposter som har tilldelats dem.

Ställa in försäljningspersonal

Personalbehörigheter stöder alla typer av försäljningspersonal. De två vanligaste typerna av försäljningspersonal är försäljningsansvariga och försäljningsrepresentanter:

• Försäljningschefer: Personal som hanterar vilka försäljningsrepresentanter som tilldelas till vilken företagsplats. Medarbetaren kan vara den samma som butiksadministratören.
  • Försäljningsrepresentanter: Personal som endast kan komma åt de företagsplatser och poster som de har tilldelats. Du kan även ge försäljningsrepresentanter behörighet att redigera eller skapa företag och företagsplatser.

Du kan styra vilken behörighetsnivå varje anställd har med en kombination av behörigheter i dina organisationsinställningar, inklusive företagsbehörigheter. Följande steg ger rekommenderade behörigheter för varje roll, men du kan lägga till behörigheter baserat på vad du vill att din försäljningspersonal ska kunna göra.

Överväg att tilldela din försäljningspersonal behörighet till Kunder, Ordrar och Orderutkast. Undvik dock att tilldela din försäljningspersonal behörighet till Analysverktyg, Marknadsföring och Hem, eftersom dessa sidor kan innehålla försäljningsdata som inte filtreras efter företag, även när Begränsa behörighet till tilldelade företagsplatser är aktiv.

Ställ in behörigheter för försäljningsansvariga

Försäljningsansvariga är personal som hanterar vilken försäljningspersonal som tilldelas vilken företagsplats. Inom en företagsplats kan försäljningsansvariga visa och hantera avsnittet Tilldelad personal för alla företagsplatser.

Steg:

1. Logga in i en butik i din Plus-organisation.
  2. Gå till Inställningar > Användare.
  3. Klicka på den medarbetare som du vill ställa in som försäljningsansvarig.
  4. I avsnittet Butiker klickar du på ... intill den butik som du vill att han eller hon ska vara försäljningschef för och klicka sedan på Redigera.
  5. I avsnittet Butiksbehörigheter, klicka på Företag och tilldela minst följande behörigheter:

1. Visa företag.
    2. Tilldela annan personal till företagsplatser.
  6. Valfritt: Du kan även tilldela ytterligare behörigheter, till exempel Kunder, Ordrar, Orderutkast eller andra personalbehörigheter som du vill att den försäljningsansvarige ska ha.

7. Klicka på Spara.

8. Valfritt: Upprepa dessa steg för alla butiker i avsnittet Butiker som du vill att personalen ska ha försäljningschefsbehörigheter för.

Ställ in behörigheter för försäljningsrepresentanter

Försäljningsrepresentanter ansvarar ofta för en specifik del av företag och platser. Du kan begränsa deras administratörsvisningar till att endast visa information som är relevant för de företagsplatser som de har tilldelats.

Steg:

1. Logga in i en butik i din Plus-organisation.
  2. Gå till Inställningar > Användare.
  3. Klicka på den medarbetare som du vill ställa in som en försäljningsrepresentant.
  4. I avsnittet Butiker klickar du på ... bredvid den butik som du vill tilldela en försäljningsrepresentant och klicka sedan på Redigera.
  5. I avsnittet Butiksbehörigheter, klicka på Företag och tilldela minst följande behörigheter:

1. Visa företag.
    2. Begränsa behörigheter till tilldelade företagsplatser.
  6. Valfritt: Du kan även tilldela ytterligare behörigheter såsom Kunder, Ordrar och Orderutkast så att försäljningsrepresentanter kan lägga ordrar på uppdrag av kunden. Du kan även tilldela andra personalbehörigheter som du vill att försäljningsrepresentanten ska ha.

7. Klicka på Spara.

8. Valfritt: Upprepa dessa steg för alla butiker i avsnittet Butiker som du vill att personalen ska ha försäljningsrepresentantbehörigheter för.

Tilldela försäljningspersonal till en företagsplats

Försäljningsansvariga, eller vilken anställd som helst som har behörighet att Tilldela annan personal till företagsplatser kan tilldela en annan medarbetare företagsplatser.

Om villkoret Begränsa behörigheter till tilldelade företagsplatser tillämpas på försäljningspersonalens behörigheter begränsar Shopify-admin visst innehåll som visas i försäljningspersonalens vy av Shopify-admin till endast de från företagsplatser som personalen har tilldelats. Till exempel visar sidorna Kunder, Ordrar, Orderutkast och Företag endast information baserat på de företagsplatser som personalen är tilldelad. Övriga sidor i administratören filtreras dock inte efter företag.

Samma försäljningspersonal kan tilldelas till flera företagsplatser. Upp till 10 försäljningsmedarbetare kan tilldelas till varje företagsplats.

Steg:

1. Logga in i din Plus-organisation och navigera till rätt butik.
  2. Gå till Kunder > Företag.
  3. Klicka på det företag som du vill tilldela försäljningspersonal till.
  4. Klicka på den företagsplats som du vill tilldela försäljningspersonal i avsnittet Platser.
  5. Klicka på pennikonen i avsnittet Tilldelad personal.
  6. Välj den personal som du vill tilldela till företagets plats. Du kan välja flera medarbetare på en gång.
  7. Klicka på Spara.