Använda orderutkast i B2B

Ordrar som skickas direkt till dig istället för via webbshopen kan skapas som orderutkast. Om orderutkastet har en B2B-kund tilldelad till sig, återspeglar priserna automatiskt den prislista som ställts in för det företaget.

Skapa ett orderutkast för ett företag

Om ett företag skickar en inköpsorder till dig utanför din Shopify-butik, till exempel via e-post eller telefon, kan du skapa ett orderutkast för deras köp.

Steg:

1. Gå till Ordrar i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Skapa order.
  3. I kund väljer du en B2B-kund.
  4. Välj det företag som ordern är för.
  5. Om du vill lägga till en produkt söker du efter produkten och klickar sedan på Lägg till.
  6. Klicka på Hämta in betalning.
  7. Välj en av följande:
    • Om kunden använder ett kreditkort som betalningsmetod väljer du Betala med kreditkort, anger kreditkortsinformationen och behandlar betalningen.
    • Om kunden använder en annan betalningsmetod, till exempel en check, kontantorder eller manuell betalning för order, väljer du Markera som betald.