Kassa i B2B

När B2B-kunder loggar in uppmanas de att ange en sexsiffrig verifieringskod som skickas till deras e-postadress istället för att använda ett lösenord. När de har angett sin kod kommer de till sin kontosida, som visar deras kontoinformation och en lista över deras ordrar. Orderinformationen kan granskas genom att klicka på ordern. För att göra en beställning klickar kunden på Gå till butik på sin kontosida.

Att göra en order

Kunden väljer produkter som ska läggas till i varukorgen som vanligt, med undantag för att priserna som erbjuds är de som du angett i din prislista för det företaget.

För att lägga en order går kunden igenom följande process:

1. Kunden navigerar till din webbshop och klickar på inloggningsknappen.
  2. Kunden anger sin e-postadress. När denne har fått ett e-postmeddelande med sin inloggningskod anger de sitt sexsiffriga nummer för att komma åt sin kontosida.
  3. På sin kontosida klickar kunden på Gå till butik.
  4. Kunden väljer en företagsplats att köpa för.
  5. I din webbshop väljer kunden produkter och lägger till dem i varukorgen. Priserna som erbjuds är de som du angav i prislistan för det företaget.
  6. När kunden klickar på Kassan för att slutföra sitt köp tas de till en betalningssida. På betalningssidan är leverans- och faktureringsadresserna ifyllda i enlighet med informationen i företagsprofilen. Kunden behöver inte ange någon information annat än betalningsuppgifter.
    • Om betalningsvillkoren för företagets plats är inställda på Ingen anger kunden sina kontokortsuppgifter.När kunden har granskat sin order klickar denne på Betala direkt för att slutföra ordern.
    • Om företagets platsbetalningsvillkor är inställda på en nettoperiod klickar kunden på Skicka. Ordern visas på Ordersidan och betalningsstatus för ordern är inställd på Inväntar betalning.

När du har slutfört kassaprocessen tas kunden till en Orderstatussida. Om företagets plats har ställt in nettoperioder visas förfallodatumet.

Granska ordrar

När en kund har lagt ordrar kan de granskas på kundens kontosida. Ordrar kan filtreras enligt följande parametrar:

• orderdatum
  • ordernummer
  • orderstatus

Om en B2B-kund lägger en order med betalningsvillkor kan de välja att betala innan fakturan förfaller.

Steg:

1. Kunden navigerar till din webbshop och klickar på inloggningsknappen.
  2. Kunden anger sin e-postadress. När denne har fått ett e-postmeddelande med sin inloggningskod anger de sitt sexsiffriga nummer för att komma åt sin kontosida.
  3. På kontosidan klickar kunden på ordern som ska betalas.
  4. På ordersidan klickar kunden på Betala direkt.
  5. Kunden anger sin betalningsinformation och klickar på Betala nu.

Uppdatera kontoinformation

Steg:

1. Kunden navigerar till din webbshop och klickar på inloggningsknappen.
  2. Kunden anger sin e-postadress. När denne har fått ett e-postmeddelande med sin inloggningskod anger de sitt sexsiffriga nummer för att komma åt sin kontosida.
  3. På kontosidan klickar kunden på Konto och klickar sedan på Kontoinformation.
  4. Kunden klickar på Redigera i avsnittet Profil för att redigera sitt namn.Endast namnet kan uppdateras.Den e-postadress som kunden använder för att logga in kan inte ändras från kontosidan.
  5. För att granska företagsinformationen väljer kunden en plats från menyn i Platsavsnittet.
  6. Kunden klickar på Redigera i Adressavsnittet för att redigera adresser.För att redigera en adress krävs behörighet som platsadministratör.Behörigheter, andra B2B-köpare och betalningsvillkor för den valda platsen visas, men kan inte ändras.