Ställa in betalningsvillkor i B2B

Betalningsvillkor gör det möjligt för dig att ställa in den tidsperiod ett företag har på sig för att betala för en order. Du kan ställa in betalningsvillkor för alla företagsplatser du skapar. När betalningsvillkoren har ställts in för en plats kan en B2B-kund för den platsen ange betalningsinformation för en order. Du kan också använda betalningsvillkor när du skapar ett orderutkast för en B2B-kund.

Typer av betalningsvillkor

Granska följande tabell för att få mer information om olika typer av betalningsvillkor som du kan ställa in för företagsplatser:

Typer av betalningsvillkor
Betalningsvillkor Beskrivning
Inga betalningsvillkor Betalningsvillkoren är inställda på inga som standard. Dina kunder betalar för ordrar omedelbart i kassan.
Netto (period)
  • Dina kunder betalar för ordrar inom en viss tidsperiod som du väljer. Tillgängliga villkor är netto 7, netto 15, netto 30, netto 45, netto 60 och netto 90. Om du till exempel väljer netto 30-villkor måste din kund betala för en order inom 30 dagar.
  • Om du tilldelar nettovillkor till en företagsplats kan en B2B-kund för den platsen när som helst betala för beställningar från det att de har lagt ordern och fram till förfallodatumet. Kunder kan göra sin betalning genom att logga in på sitt konto, välja en order och sedan klicka på Betala direkt.
  • Förfaller vid distribution
  • Dina kunder betalar för ordrar när alla artiklar i en order har distribuerats.
  • Om du tilldelar förfaller till betalning vid distribution till en företagsplats kan en B2B-kund för den platsen betala för ordrar när som helst från att de har lagt ordern tills när alla artiklar är distribuerade i ordern. Kunder kan göra sin betalning genom att logga in på sitt konto, välja en order och sedan klicka på Betala direkt.
  • Ordrar och orderutkast för B2B-kunder eller från B2B-kassan måste tas emot manuellt när de inte har en giltig auktorisering och förfaller till betalning för betalningsvillkor för distribution.

Depositioner för dina betalningsvillkor

Du kan ställa in ett procentbaserat depositionskrav för dina betalningsvillkor. Dina kunder måste betala depositionsbeloppet när de lägger en order i kassan. Du kan ställa in en deposition för alla platser i ett företag eller för en specifik företagsplats. Depositioner gäller endast för automatiskt skickade ordrar som inte är orderutkast.

Depositionsbeloppet visas för dina kunder i kassan, tacksidan och nya kundkontosidor.

Ställ in betalningsvillkor för en företagsplats

Du kan ställa in betalningsvillkor för en specifik företagsplats.

Steg:

1. Gå till Kunder > Företag i din Shopify-admin.
    2. Klicka på ett företag som du vill ställa in betalningsvillkor för.
    3. Klicka på en företagsplats som du vill ställa in betalningsvillkor för i avsnittet Platser.
    4. Klicka på ...och sedan på Redigera betalningsvillkor i avsnittet Anpassningar.
    5. Välj en typ av betalningsvillkor.
    6. Valfritt: Ställ in en deposition för dina betalningsvillkor:

1. Välj Kräv deposition på ordrar som skapats i kassan.
      2. Ange ett procentuellt depositionskrav, till exempel 20 %.
    7. Klicka på Spara.

Ställ in betalningsvillkor för ett företag

Du kan ställa in betalningsvillkor för alla platser i ett företag.

Steg:

1. Gå till Kunder > Företag i din Shopify-admin.
    2. Klicka på ett företag som du vill ställa in betalningsvillkor för.
    3. Klicka på ... och sedan på Redigera betalningsvillkor i avsnittet företagsuppgifter.
    4. Välj en typ av betalningsvillkor.
    5. Valfritt: Ställ in en deposition för dina betalningsvillkor:

1. Välj Kräv deposition på ordrar som skapats i kassan.
      2. Ange ett procentuellt depositionskrav, till exempel 20 %.
    6. Klicka på Spara.

Ställ in betalningsvillkor för företag i bulk

Du kan ställa in betalningsvillkor för flera företag samtidigt från indexsidan Företag.

Steg:

1. Gå till Kunder > Företag i din Shopify-admin.
    2. Använd kryssrutorna för att välja de företag som du vill ställa in betalningsvillkor för.
    3. Klicka på Redigera betalningsvillkor.
    4. Välj en typ av betalningsvillkor.
    5. Valfritt: Ställ in en deposition för dina betalningsvillkor:

1. Välj Kräv deposition på ordrar som skapats i kassan.
      2. Ange ett procentuellt depositionskrav, till exempel 20 %.