Konfigurere betalingsvilkår i B2B

Med betalingsvilkår kan du angi tidsperioden en bedrift har til å betale for en bestilling. Du kan angi betalingsvilkår for alle bedriftssteder du oppretter. Når betalingsvilkårene er angitt for et sted, kan alle B2B-kunder på dette stedet angi betalingsinformasjon for bestillingen. Du kan også bruke betalingsvilkår når du oppretter et bestillingsutkast for en B2B-kunde.

Typer betalingsbetingelser

Se gjennom tabellen nedenfor for å finne ut mer om ulike typer betalingsvilkår du kan konfigurere for bedriftssteder:

Typer betalingsbetingelser
Betalingsvilkår Beskrivelse
Ingen betalingsvilkår Betalingsvilkårene er satt til ingen som standard. Kundene dine betaler for bestillinger umiddelbart i kassen.
Netto (periode)
  • Kundene dine betaler for bestillinger i en bestemt tidsperiode som du velger. De tilgjengelige vilkårene er netto 7, netto 15, netto 30, netto 45, netto 60 og netto 90. Hvis du for eksempel velger netto 30-vilkår, må kunden betale for en bestilling innen 30 dager.
  • Hvis du tilordner nettovilkår til et bedriftssted, kan alle B2B-kunder i dette stedet betale for bestillinger på et hvilket som helst tidspunkt fra de legger inn bestillingen og frem til forfallsdatoen. Kundene kan gjøre betalingen ved å logge på kontoen sin, velge en bestilling og klikke på Betal nå.
  • Forfaller ved oppfyllelse
  • Kundene betaler for bestillinger etter at alle varene er oppfylt i en bestilling.
  • Hvis du tilordner forfall ved oppfyllelse til et bedriftssted, kan alle B2B-kunder for dette stedet betale for bestillinger når som helst fra de legger inn bestillingen til alle varer i en bestilling er oppfylt. Kundene kan gjøre betalingen ved å logge på kontoen sin, velge en bestilling og klikke på Betal nå.
  • Bestillinger og bestillingsutkast med B2B-kunder eller fra B2B-kassen må gjennomføres manuelt når betalingsvilkårene tilsier at de ikke har gyldig autorisering eller forfaller ved oppfyllelse.

Depositum for betalingsvilkårene

Du kan konfigurere et krav om prosentbasert depositum for betalingsvilkårene dine. Kundene må betale depositumbeløpet når de legger inn en bestilling i kassen. Du kan konfigurere et depositum for alle stedene til et bedrift eller for et bestemt bedriftssted. Depositum gjelder bare for automatisk innsendte bestillinger som ikke er bestillingsutkast.

Depositumbeløpet vises til kundene i kassen, på takkesiden og på nye siden for nye kundekontoer.

Konfigurer betalingsvilkår for et bedriftssted

Du kan konfigurere betalingsvilkår for et bestemt bedriftssted.

Trinn:

1. Gå til Kunder > Bedrifter i Shopify-administrator.
    2. Klikk på en bedrift du vil konfigurere betalingsvilkår for.
    3. I Steder-delen klikker du på et bedriftssted du vil konfigurere betalingsvilkår for.
    4. I Tilpasninger-delen klikker du på ..., og klikker deretter på Rediger betalingsvilkår.
    5. Velg en type betalingsbetingelser.
    6. Valgfritt: Konfigurer et depositum for betalingsvilkårene:

1. Velg Krev depositum for bestillinger som opprettes i kassen.
      2. Angi et krav om depositum i prosent, for eksempel 20 %.
    7. Klikk på Lagre.

Konfigurer betalingsvilkår for en bedrift

Du kan konfigurere betalingsvilkår for alle steder i en bedrift.

Trinn:

1. Gå til Kunder > Bedrifter i Shopify-administrator.
    2. Klikk på en bedrift du vil konfigurere betalingsvilkår for.
    3. I bedriftsinformasjon-delen klikker du på ..., og klikker deretter på Rediger betalingsvilkår.
    4. Velg en type betalingsbetingelser.
    5. Valgfritt: Konfigurer et depositum for betalingsvilkårene:

1. Velg Krev depositum for bestillinger som opprettes i kassen.
      2. Angi et krav om depositum i prosent, for eksempel 20 %.
    6. Klikk på Lagre.

Konfigurer betalingsvilkår for bedrifter i bulk

Du kan konfigurere betalingsvilkår for flere selskaper samtidig fra Bedrifter-indekssiden.

Trinn:

1. Gå til Kunder > Bedrifter i Shopify-administrator.
    2. Bruk avmerkingsboksene til å velge bedriftene du vil konfigurere betalingsvilkår for.
    3. Klikk på Rediger betalingsvilkår.
    4. Velg en type betalingsbetingelser.
    5. Valgfritt: Konfigurer et depositum for betalingsvilkårene:

1. Velg Krev depositum for bestillinger som opprettes i kassen.
      2. Angi et krav om depositum i prosent, for eksempel 20 %.