Kasse og kontoer i B2B

Kunder for B2B (business-to-business, bedrift til bedrift) og DTC (direct-to-consumer, direkte til forbruker) har ulike kundekontoer i nettbutikken. B2B-kunder må logge på det nye B2B-kundekontoområdet for å legge inn B2B-bestillinger, få tilgang til prislister som reflekteres i nettbutikken og få tilgang til bedrifts- og lokalisasjonsinformasjon i kontoen sin.

Konfigurere B2B-kundepålogging

B2B-kunder må logge på med nye kundekontoer, som er en versjon av kundekontoene der kundene logger på med en éngangskode som sendes til e-postadressen deres. Både DTC- og B2B-kunder kan logge på med nye kundekontoer. Kundeopplevelsen avhenger av hva slags kundeprofil e-postadressen deres er knyttet til.

• Hvis kundens e-postadresse er knyttet til en B2B-kundeprofil får kunden tilgang til B2B-kundeopplevelsen.
  • Hvis en kundes e-postadresse er knyttet til en DTC-kundeprofil får kunden DTC-kundeopplevelsen.
  • Hvis kundens e-postadresse ikke er knyttet til en eksisterende kundeprofil opprettes en ny. Kunden får DTC-kundeopplevelsen.

Du kan velge hvordan du vil gi B2B-kunder tilgang til nye kundekontoer, avhengig av dine behov og preferanser:

Tilby B2B-tilgang ved å oppdatere nettbutikkinnstillingene til å bruke nye kundekontoer

Hvis du oppdaterer til å bruke nye kundekontoer påvirker det både DTC- og B2B-kunder, og alle kunder kan logge på nettbutikken med den samme prosessen.

Hvis du har eksisterende DTC-kunder som bruker klassiske kundekontoer kan de fortsatt logge på nye kundekontoer bare ved hjelp av en e-postadresse, og se bestillingshistorikk i den nye kundekontoen. Oppdatering av denne innstillingen deaktiverer eller sletter ikke klassiske kundekontoer. Klassiske kundekontoer forblir aktive, og kundene kan fortsatt logge på gjennom URL-adressen til klassiske kundekontoer med e-postadresse og passord.

Følgende støttes ikke for øyeblikket av nye kundekontoer:

• pålogging med Multipass
  • tredjepartsapper som er avhengige av klassiske kundekontoer
  • tilpasninger på kundekontosiden som ikke er stil, farge eller skrifttype fra kasseinnstillingene

Hvis du har en dedikert B2B-butikk eller en blandet butikk for både B2B- og DTC-kunder som ikke er avhengig av disse funksjonene kan du oppdatere nettbutikkinnstillingene for å bruke nye kundekontoer.

Hvis butikken din ikke er avhengig av disse funksjonene bør du vurdere et av de andre alternativene for å la B2B-kunder logge på.

Steg:

1. Gå til Innstillinger > Betaling og kontoer i Shopify-administrator.
  2. Velg hvor du ønsker at kunder skal kunne logge på i seksjonen Kundekontoinnstillinger. Du kan velge én av eller begge av de følgende:

• La kunder logge på fra nettbutikken og kassen: Hvis du velger dette alternativet vises en påloggingskobling i nettbutikken. Koblingen er vanligvis plassert i nettbutikkens overskrift, men plasseringen kan variere avhengig av tema. Det vises også en påloggingskobling på kassesiden.
    • Krev at alle kunder skal logge på før betaling: Hvis du velger dette alternativet må kundene logge på før de får tilgang til kassen.
  3. Velg Nye kundekontoer i seksjonen Påloggingsopplevelse.

4. Klikk på Lagre.

5. Opprett et underdomene basert på et tredjeparts domenenavn som peker mot kundekontoen.

Legg til URL-adressen manuelt i nettbutikkens navigasjon

Hvis du ikke ønsker å oppdatere nettbutikkinnstillingene til å bruke nye kundekontoer, men ønsker å gi B2B-kunder et sted å logge på fra nettbutikken, kan du legge til URL-adressen til nye kundekontoer et annet sted i nettbutikkens navigasjon og merke den spesielt for B2B. Du kan for eksempel legge til en Engros-kobling i bunnteksten i nettbutikken som er koblet til nye kundekontoer.

Steg:

1. Gå til Innstillinger > Betaling og kontoer i Shopify-administrator.
  2. Kopier URL-adressen til Nye kundekontoer i seksjonen URL-adresser for kundekonto.
  3. Legg til et menyelement i nettbutikkens navigasjon som peker til URL-adressen for Nye kundekontoer.

Del URL-adressen for pålogging direkte med B2B-kunder

Du kan dele en kobling til påloggingssiden i direktekommunikasjon med B2B-kunder, eller i andre ressurser du oppretter for dem.

Steg:

1. Gå til Innstillinger > Betaling og kontoer i Shopify-administrator.
  2. Kopier URL-adressen til Nye kundekontoer i seksjonen URL-adresser for kundekonto.
  3. Del URL-adressen med B2B-kundene.

Send en velkomst-e-post for B2B

Du kan når som helst sende en B2B-velkomst-e-post til en B2B-kunde. Denne e-postmeldingen inneholder en kobling som kunden kan bruke til å logge på.

Å plassere en bestilling

Kunden velger produkter som legges i handlekurven som vanlig, med det unntak at prisene som vises er prisene du har angitt i prislisten for den aktuelle bedriften.

For å legge inn en bestilling går kunden gjennom følgende prosess:

1. Kunden navigerer til nettbutikken og klikker påloggingsknappen.
  2. Kunden angir e-postadressen sin. Når de mottar en e-postmelding med en sekssifret påloggingskode kan de angi denne koden for å få tilgang til kontoen.
  3. Kunden klikker Gå til butikken på kontosiden.
  4. Kunden velger en bedriftslokalisasjon de vil handle for.
  5. I nettbutikken velger kunden produkter og legger dem til i handlekurven. Prisene som tilbys er de som du har spesifisert i prislisten din for den aktuelle bedriftslokalisasjonen.
  6. Når kunden klikker Betal for å fullføre kjøpet sendes de til en betalingsside. På betalingssiden er leverings- og fakturaadressene forhåndsutfylt i henhold til informasjonen i bedriftsprofilen. Kunden trenger ikke å oppgi annen informasjon enn betalingsdetaljer.
    • Hvis betalingsvilkårene for bedriftslokalisasjonen er angitt til Ingen betalingsvilkår må kunden oppgi kredittkortopplysninger. Etter å ha sett gjennom bestillingen klikker de Betal nå for å fullføre bestillingen.
    • Hvis betalingsvilkårene for bedriftslokalisasjonen er angitt til en nettoperiode klikker kunden Send inn. Bestillingen vises på Bestillinger-siden, og betalingsstatus for bestillingen angis til Betaling venter.
    • Hvis bestillinger for bedriftslokalisasjonen er angitt til Tillat bare bestillingsutkast i kassen klikker kunden på Send til godkjenning. Bestillingen vises på Utkast-siden, og er ikke fullført før du klikker på Opprett bestilling på bestillingsutkastsiden, eller når kunden betaler etter at du har sendt dem en faktura.

Etter å ha fullført bestillingen sendes kunden til siden Bestillingsstatus. Hvis bedriftslokalisasjonen har angitte nettoperioder vises forfallsdatoen.

Se gjennom bestillinger

Etter at en kunde har lagt inn bestillinger kan de spores gjennom kontoen deres. Bestillinger kan filtreres i henhold til følgende parametre:

• bestillingsdato
  • bestillingsnummer
  • bestillingsstatus

Hvis en B2B-kunde legger inn en bestilling med betalingsvilkår kan de velge å betale før fakturaen forfaller.

Steg:

1. Kunden navigerer til nettbutikken og klikker påloggingsknappen.
  2. Kunden angir e-postadressen sin. Når de har mottatt e-postmeldingen med en påloggingskode angir de det sekssifrede nummeret for å få tilgang til kontoen.
  3. Kunden klikker på bestillingen som skal betales på kontosiden.
  4. Kunden klikker Betal nå på bestillingssiden.
  5. Kunden angir betalingsinformasjon og klikker Betal nå.

Oppdatere kontoinformasjon

Steg:

1. Kunden navigerer til nettbutikken og klikker påloggingsknappen.
  2. Kunden angir e-postadressen din. Når de har mottatt e-postmeldingen med påloggingskode angir de det sekssifrede nummeret for å komme til kontosiden.
  3. På kontosiden klikker kunden Konto, og deretter Kontoinformasjon.
  4. For å redigere navnet sitt klikker kunden Rediger i Profil-seksjonen. Bare navnet kan oppdateres. E-postadressen kunden bruker for å logge på kan ikke endres fra kontosiden.
  5. Kunden velger en lokalisasjon fra menyen i seksjonen Lokalisasjon for å se informasjon om bedriftslokalisasjonen.
  6. For å redigere adresser klikker kunden Rediger i seksjonen Adresser. For å redigere en adresse må man ha tillatelsen Lokalisasjonsadministrator. Tillatelser, andre B2B-kjøpere og betalingsvilkår for den valgte lokalisasjonen vises, men kan ikke endres.