Kassen for B2B

Når en B2B-kunde logger på blir de bedt om å angi en sekssifret bekreftelseskode som sendes til e-postadressen deres, i stedet for å bruke et passord. Når de har angitt koden blir de sendt til kontosiden, som viser kontoinformasjon og en liste over bestillinger. Bestillingsdetaljene kan gjennomgås ved å klikke på bestillingen. For å legge inn en bestilling klikker kunden Gå til butikk på kontosiden.

Å plassere en bestilling

Kunden velger produkter som legges i handlekurven som vanlig, med det unntak at prisene som vises er prisene du har angitt i prislisten for den aktuelle bedriften.

For å legge inn en bestilling går kunden gjennom følgende prosess:

1. Kunden navigerer til nettbutikken og klikker påloggingsknappen.
  2. Kunden angir e-postadressen din. Når de har mottatt e-postmeldingen med påloggingskode angir de det sekssifrede nummeret for å komme til kontosiden.
  3. Kunden klikker Gå til butikken på kontosiden.
  4. Kunden velger en bedriftslokalisasjon de vil handle for.
  5. I nettbutikken velger kunden produkter og legger dem til i handlekurven. Prisene som tilbys er de som du har spesifisert i prislisten din for den aktuelle bedriftslokalisasjonen.
  6. Når kunden klikker Betal for å fullføre kjøpet sendes de til en betalingsside. På betalingssiden er leverings- og fakturaadressene forhåndsutfylt i henhold til informasjonen i bedriftsprofilen. Kunden trenger ikke å oppgi annen informasjon enn betalingsdetaljer.
    • Hvis betalingsvilkårene for bedriftslokalisasjonen er angitt til Ingen angir kunden kredittkortinformasjon. Etter å ha sett gjennom bestillingen klikker de Betal nå for å fullføre bestillingen.
    • Hvis betalingsvilkårene for bedriftslokalisasjonen er angitt til en nettoperiode klikker kunden Send inn. Bestillingen vises på Bestillinger-siden, og betalingsstatus for bestillingen angis til Betaling venter.

Etter å ha fullført bestillingen sendes kunden til siden Bestillingsstatus. Hvis bedriftslokalisasjonen har angitte nettoperioder vises forfallsdatoen.

Se gjennom bestillinger

Når en kunde har lagt inn bestillinger kan de gås gjennom på kundens kontoside. Bestillingene kan filtreres i henhold til følgende parametere:

• bestillingsdato
  • bestillingsnummer
  • bestillingsstatus

Hvis en B2B-kunde legger inn en bestilling med betalingsvilkår kan de velge å betale før fakturaen forfaller.

Steg:

1. Kunden navigerer til nettbutikken og klikker påloggingsknappen.
  2. Kunden angir e-postadressen din. Når de har mottatt e-postmeldingen med påloggingskode angir de det sekssifrede nummeret for å komme til kontosiden.
  3. Kunden klikker på bestillingen som skal betales på kontosiden.
  4. Kunden klikker Betal nå på bestillingssiden.
  5. Kunden angir betalingsinformasjon og klikker Betal nå.

Oppdatere kontoinformasjon

Steg:

1. Kunden navigerer til nettbutikken og klikker påloggingsknappen.
  2. Kunden angir e-postadressen din. Når de har mottatt e-postmeldingen med påloggingskode angir de det sekssifrede nummeret for å komme til kontosiden.
  3. På kontosiden klikker kunden Konto, og deretter Kontoinformasjon.
  4. For å redigere navnet sitt klikker kunden Rediger i Profil-seksjonen. Bare navnet kan oppdateres. E-postadressen kunden bruker for å logge på kan ikke endres fra kontosiden.
  5. Kunden velger en lokalisasjon fra menyen i seksjonen Lokalisasjon for å se informasjon om bedriftslokalisasjonen.
  6. For å redigere adresser klikker kunden Rediger i seksjonen Adresser. For å redigere en adresse må man ha tillatelsen Lokalisasjonsadministrator. Tillatelser, andre B2B-kjøpere og betalingsvilkår for den valgte lokalisasjonen vises, men kan ikke endres.