Maksaminen B2B-asiakkaana

Kun B2B-asiakas kirjautuu sisään, häntä pyydetään syöttämään salasanan sijaan hänen sähköpostiosoitteeseensa lähetetty kuusinumeroinen vahvistuskoodi. Kun asiakas on syöttänyt koodin, hänet siirretään tilisivulle, jossa näkyvät hänen tilitietonsa ja luettelo hänen tekemistään tilauksista. Tilaustietoja voidaan tarkastella klikkaamalla tilausta. Jos asiakas haluaa tehdä tilauksen, hänen täytyy klikata tilisivulla Siirry kauppaan.

Tilauksen tekeminen

Asiakas valitsee ostoskoriinsa lisättävät tuotteet tavalliseen tapaan. Ainoa ero on, että asiakkaan näkemät hinnat ovat hintoja, jotka olet määrittänyt hinnastossasi juuri tälle yritykselle.

Asiakas tekee tilauksen seuraavasti:

1. Asiakas tulee verkkokauppaasi ja klikkaa kirjautumispainiketta.
  2. Asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on saanut sähköpostitse kirjautumiskoodin, hän voi siirtyä tilisivulle syöttämällä kuusinumeroisen numeron.
  3. Asiakas klikkaa tilisivulla Siirry kauppaan.
  4. Asiakas valitsee yrityksen toimipaikan, josta hän haluaa ostaa.
  5. Verkkokaupassasi asiakas valitsee tuotteet ja lisää ne ostoskoriin. Asiakkaan näkemät hinnat ovat hintoja, jotka olet määrittänyt hinnastossa tälle yrityksen sijainnille.
  6. Kun asiakas suorittaa ostoksensa loppuun klikkaamalla Kassa, hänet siirretään maksusivulle. Toimitus- ja laskutusosoitteet täytetään maksusivulla yrityksen profiilin tietojen mukaisesti. Asiakkaiden ei tarvitse syöttää muita tietoja kuin maksutiedot.
    • Jos yrityksen toimipaikan antama maksuaika on Ei mitään, asiakas syöttää luottokorttitietonsa. Kun asiakas on tarkastanut tilauksensa, hän suorittaa tilauksen loppuun klikkaamalla Maksa nyt.
    • Jos yrityksen toimipaikka ei myönnä maksuaikaa, asiakas klikkaa Lähetä. Tilaus näkyy Tilaukset-sivulla ja tilauksen maksun tilaksi asetetaan Maksu odottaa.

Maksamisen jälkeen asiakas siirretään Tilauksen tila -sivulle. Jos yrityksen sijainnille on myönnetty maksuaikaa, näet eräpäivän.

Tilausten tarkastaminen

Kun asiakas on tehnyt tilauksia, tilaukset voidaan tarkistaa asiakkaan tilisivulla. Tilauksia voidaan suodattaa seuraavien parametrien avulla:

• tilauksen päivämäärä
  • tilausnumero
  • tilauksen tila

Jos B2B-asiakas tilaa tilauksen, jolle on annettu maksuaikaa, hän voi maksaa ennen laskun myös ennen eräpäivää.

Tee näin:

1. Asiakas tulee verkkokauppaasi ja klikkaa kirjautumispainiketta.
  2. Asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on saanut sähköpostitse kirjautumiskoodin, hän voi siirtyä tilisivulle syöttämällä kuusinumeroisen numeron.
  3. Asiakas klikkaa tilisivulla tilausta, jonka hän haluaa maksaa.
  4. Asiakas klikkaa tilaussivulla Maksa nyt.
  5. Asiakas syöttää maksutietonsa ja klikkaa Maksa nyt.

Tilitietojen päivittäminen

Tee näin:

1. Asiakas tulee verkkokauppaasi ja klikkaa kirjautumispainiketta.
  2. Asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on saanut sähköpostitse kirjautumiskoodin, hän voi siirtyä tilisivulle syöttämällä kuusinumeroisen numeron.
  3. Asiakas klikkaa tilisivulla ensin Tili ja sen jälkeen Tilin tiedot.
  4. Jos asiakas halua muokata nimeään, hän voi klikata Profiili-osiossa Muokkaa.Vain nimeä voidaan muokata.Sähköpostiosoitetta, jolla asiakas kirjautuu sisään, ei voi muuttaa tilisivulta.
  5. Jos asiakas haluaa tarkastella yrityksen toimipaikan tietoja, hän voi valita toimipaikan Toimipaikka-osion valikosta.
  6. Asiakas voi muokata osoitteita klikkaamalla Osoitteet-osiossa Muokkaa.Osoitteen muokkaaminen edellyttää toimipaikan ylläpitäjän käyttöoikeuksia.Valittujen toimipaikkojen käyttöoikeudet, muut B2B-ostajat ja maksuehdot tulevat näkyviin, mutta niitä ei voida muuttaa.