B2B-asiakkaiden kassa ja tilit

B2B-asiakkailla ja kuluttaja-asiakkailla on erilaiset asiakastilit verkkokaupassasi.B2B-asiakkaiden on kirjauduttava sisään uudelle B2B-asiakastilialueelle, jotta he voivat tehdä B2B-tilauksia, tarkastella verkkokaupan hinnastoja ja käyttää yritys- ja sijaintitietoja tilillään.

B2b-asiakkaiden sisäänkirjautumisen määrittäminen

B2B-asiakkaiden on kirjauduttava sisään uusilla asiakastileillä. Ne ovat asiakastilin versio, johon asiakkaat kirjautuvat sisään käyttämällä sähköpostiosoitteeseensa lähetettyä kertakäyttöistä koodia. Sekä kuluttaja- (eli DTC-) että B2B-asiakkaat voivat kirjautua sisään uusien asiakastilien avulla. Asiakaskokemus riippuu siitä, millaiseen asiakasprofiiliin asiakkaan sähköpostiosoite on liitetty.

• Jos asiakkaan sähköpostiosoite on yhdistetty B2B-asiakasprofiiliin, asiakas voi käyttää B2B-asiakaskokemusta.
  • Jos asiakkaan sähköpostiosoite on liitetty DTC-asiakasprofiiliin, asiakas saa DTC-asiakaskokemuksen.
  • Jos asiakkaan sähköpostiosoitetta ei ole liitetty olemassa olevaan asiakasprofiiliin, luodaan uusi asiakasprofiili. Asiakas pääsee käyttämään kuluttaja-asiakkaan asiakaskokemusta.

Voit valita omien tarpeidesi ja asetustesi perusteella, miten tarjoat B2B-asiakkaillesi pääsyn uusiin asiakastileihin:

Tarjoa B2B-asiakkaille pääsy uusiin asiakastileihin päivittämällä verkkokauppasi asetukset

Uusien asiakastilien käyttöön ottaminen vaikuttaa sekä kuluttaja- että B2B-asiakkaisiin, ja kaikki asiakkaat voivat kirjautua sisään verkkokauppaasi samalla tavalla.

Jos sinulla on kuluttaja-asiakkaita, jotka käyttävät perinteisiä asiakastilejä, he voivat jatkossakin kirjautua sisään uusille asiakastileille käyttämällä pelkkää sähköpostiosoitettaan ja tarkastella tilaushistoriaansa uudella asiakastilillä. Tämän asetuksen päivittäminen ei poista perinteisiä asiakastilejä käytöstä tai poista niitä kokonaan. Perinteiset asiakastilit pysyvät aktiivisina, ja asiakkaat voivat edelleen kirjautua sisään URL-osoitteen kautta päästäkseen perinteisille asiakastileille sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

Uudet asiakastilit eivät tällä hetkellä tue seuraavia:

• kirjautuminen sisään Multipassin avulla
  • kolmannen osapuolen sovellukset, jotka edellyttävät perinteisiä asiakastilejä
  • muuta asiakastilin sivun muita mukautuksia kuin tyyliä, väriä ja fonttia kassa-asetuksistasi

Jos sinulla on erillinen B2B-kauppa tai yhteinen kauppa sekä B2B- että kuluttaja-asiakkaille, jossa ei käytetä näitä ominaisuuksia, päivitä verkkokauppasi asetukset, jotta voit käyttää uusia asiakastilejä.

Jos kauppasi käyttää näitä ominaisuuksia, voit valita jommankumman vaihtoehdon B2B-asiakkaiden sisäänkirjautumista varten.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa ja tilit.
  2. Valitse Asiakastilin asetukset -osiossa, mihin haluat asiakkaiden pystyvän kirjautumaan. Valitse jompikumpi tai molemmat seuraavista:

• Anna asiakkaille mahdollisuus kirjautua sisään verkkokaupasta ja kassalta: Jos valitset tämän vaihtoehdon, verkkokaupassasi näytetään kirjautumislinkki.Linkki sijaitsee yleensä kaupan ylätunnisteessa, mutta sijainti voi vaihdella teemasi mukaan.Kirjautumislinkki näkyy myös kassasivulla.
    • Vaadi kaikkia asiakkaita kirjautumaan sisään ennen maksamista: Jos valitset tämän vaihtoehdon, asiakkaiden on kirjauduttava sisään, ennen kuin he voivat maksaa kassalla.
  3. Valitse Kirjautumiskokemus-osiossa Uudet asiakastilit.

4. Klikkaa Tallenna.

5. Luo aliverkkotunnus kolmannen osapuolen verkkotunnuksen perusteella, joka osoittaa asiakastilille.

Lisää URL-osoite manuaalisesti verkkokaupan navigointiin

Jos et halua päivittää verkkokauppasi asetuksia voidaksesi käyttää uusia asiakastilejä, mutta haluat tarjota B2B-asiakkaille paikan, johon he voivat kirjautua sisään verkkokaupastasi, lisää uusien asiakastilien URL-osoite jonnekin muualle verkkokaupan navigointiin ja lisää siihen B2B-asiakkaisiin viittaava merkintä. Voit esimerkiksi lisätä verkkokaupan alatunnisteen tukkukauppalinkin, joka ohjaa uusiin asiakastileihin.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa ja tilit.
  2. Kopioi Asiakastilin URL-osoitteet -osiossa Uudet asiakastilit -osion URL-osoite.
  3. Lisää verkkokauppasi navigointiin valikkokohde, jossa käytetään uusien asiakastilien URL-osoitetta.

Jaa kirjautumissivun URL-osoite suoraan B2B-asiakkaillesi

Voit jakaa B2B-asiakkaillesi linkin kirjautumissivulle suoraan tai missä tahansa heitä varten luoduissa resursseissa.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa ja tilit.
  2. Kopioi Asiakastilin URL-osoitteet -osiossa Uudet asiakastilit -osion URL-osoite.
  3. Jaa URL-osoite B2B-asiakkaillesi.

Lähetä B2B-tervetuloviesti

Voit milloin tahansa lähettää B2B-tervetuloviestin B2B-asiakkaalle. Sähköpostiviestissä on linkki, jonka avulla asiakas voi kirjautua sisään.

Tilauksen tekeminen

Asiakas valitsee ostoskoriinsa lisättävät tuotteet tavalliseen tapaan. Ainoa ero on, että asiakkaan näkemät hinnat ovat hintoja, jotka olet määrittänyt hinnastossasi juuri tälle yritykselle.

Asiakas tekee tilauksen seuraavasti:

1. Asiakas tulee verkkokauppaasi ja klikkaa kirjautumispainiketta.
  2. Asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on saanut sähköpostiviestin, jossa on kuusinumeroinen kirjautumiskoodi, hän pääsee tilille syöttämällä tämän koodin.
  3. Asiakas klikkaa tililtään Siirry kauppaan.
  4. Asiakas valitsee yrityksen toimipaikan, josta hän haluaa ostaa.
  5. Verkkokaupassasi asiakas valitsee tuotteet ja lisää ne ostoskoriin. Asiakkaan näkemät hinnat ovat hintoja, jotka olet määrittänyt hinnastossa tälle yrityksen sijainnille.
  6. Kun asiakas suorittaa ostoksensa loppuun klikkaamalla Kassa, hänet siirretään maksusivulle. Toimitus- ja laskutusosoitteet täytetään maksusivulla yrityksen profiilin tietojen mukaisesti. Asiakkaiden ei tarvitse syöttää muita tietoja kuin maksutiedot.
    • Jos yrityksen toimipaikan antama maksuaika on Ei maksuehtoja, asiakas syöttää luottokorttitietonsa. Kun asiakas on tarkastanut tilauksensa, hän suorittaa tilauksen loppuun klikkaamalla Maksa nyt.
    • Jos yrityksen toimipaikka ei myönnä maksuaikaa, asiakas klikkaa Lähetä. Tilaus näkyy Tilaukset-sivulla ja tilauksen maksun tilaksi asetetaan Maksu odottaa.
    • Jos yrityksen sijaintitilaukset on asetettu sallimaan vain tilausluonnokset kassalla, asiakas klikkaa Lähetä hyväksyttäväksi.Tilaus näkyy Luonnokset-sivulla ja se on valmis vasta, kun klikkaat tilausluonnosten sivulla Luo tilaus tai kun asiakas lähettää maksun sen jälkeen, kun olet lähettänyt hänelle laskun.

Maksamisen jälkeen asiakas siirretään Tilauksen tila -sivulle. Jos yrityksen sijainnille on myönnetty maksuaikaa, näet eräpäivän.

Tilausten tarkastaminen

Kun asiakas on tehnyt tilauksia, hän voi seurata niitä tilinsä kautta. Tilauksia voidaan suodattaa seuraavien parametrien avulla:

• tilauksen päivämäärä
  • tilausnumero
  • tilauksen tila

Jos B2B-asiakas tilaa tilauksen, jolle on annettu maksuaikaa, hän voi maksaa ennen laskun myös ennen eräpäivää.

Tee näin:

1. Asiakas tulee verkkokauppaasi ja klikkaa kirjautumispainiketta.
  2. Asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on saanut sähköpostitse kirjautumiskoodin, hän voi siirtyä tililleen syöttämällä kuusinumeroisen numeron.
  3. Asiakas klikkaa tilillään tilausta, jonka hän haluaa maksaa.
  4. Asiakas klikkaa tilaussivulla Maksa nyt.
  5. Asiakas syöttää maksutietonsa ja klikkaa Maksa nyt.

Tilitietojen päivittäminen

Tee näin:

1. Asiakas tulee verkkokauppaasi ja klikkaa kirjautumispainiketta.
  2. Asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on saanut sähköpostitse kirjautumiskoodin, hän voi siirtyä tilisivulle syöttämällä kuusinumeroisen numeron.
  3. Asiakas klikkaa tilisivulla ensin Tili ja sen jälkeen Tilin tiedot.
  4. Jos asiakas halua muokata nimeään, hän voi klikata Profiili-osiossa Muokkaa.Vain nimeä voidaan muokata.Sähköpostiosoitetta, jolla asiakas kirjautuu sisään, ei voi muuttaa tilisivulta.
  5. Jos asiakas haluaa tarkastella yrityksen toimipaikan tietoja, hän voi valita toimipaikan Toimipaikka-osion valikosta.
  6. Asiakas voi muokata osoitteita klikkaamalla Osoitteet-osiossa Muokkaa.Osoitteen muokkaaminen edellyttää toimipaikan ylläpitäjän käyttöoikeuksia.Valittujen toimipaikkojen käyttöoikeudet, muut B2B-ostajat ja maksuehdot tulevat näkyviin, mutta niitä ei voida muuttaa.