Yritystilipyynnöt

Yritysasiakaspyynnöillä asiakkaat voivat lähettää verkkokaupassasi lomakkeen, jotta he voivat pyytää oikeutta ostaa yrityksestäsi B2B-yrityksenä. Kun asiakas on lähettänyt lomakkeen, Shopify-ylläpitäjään luodaan yritys, yrityksen sijainti ja asiakas. Voit tarkistaa pyynnön ja valita, haluatko hyväksyä yrityksen pyynnön ostaa yrityksestäsi B2B-asiakkaana.

Määritä yrityksen tilin pyyntölomake

1. Asenna Shopify Forms ‑sovellus Shopify App Storesta.
  2. Luo lomake:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
    2. Klikkaa Luo lomake.
    3. Valitse, haluatko luoda Ponnahdusikkuna- vai Tekstiin sidotun -lomakkeen.
    4. Syötä lomakkeelle nimi.
    5. Klikkaa Luo.
  3. Tee seuraavat toimet jokaisen lomakkeeseen lisättävän kentän kanssa:

1. Klikkaa Kentät-osiossa valintaa Yritys ja asiakas.
    2. Klikkaa valintaa Lisää uusi kenttä.
    3. Valitse olemassa oleva kenttä tai klikkaa valintaa Uusi kenttä, jos haluat luoda mukautetun syötteen.
  4. Määritä loput lomakkeesta haluamallasi tavalla.

5. Klikkaa Tallenna.

Ponnahdusikkunoita käytetään yleensä lyhyisiin lomakkeisiin. Tekstiin sidotut (inline) lomakkeet sopivat parhaiten pidempiin lomakkeisiin tai silloin, kun haluat, että verkkokaupassasi on oma rekisteröitymissivu.

Mukautetut syötekentät

Mukautetut syötekentät tallennetaan metakentäksi. Kun lisäät lomakkeeseen mukautetun kentän, sinun on annettava vastaavalle metakentälle nimi. Kun metakenttä on tallennettu, löydät sen asiakas- tai yritystietojesi metakentistä Shopify Adminin kohdasta Asetukset > Mukautetut tiedot > Asiakkaat. Voit käyttää näitä tietoja B2B-yrityspyyntöjen arvioimiseen tai asiakassegmenttien luomiseen.

Mukautettu kenttä voi olla mikä tahansa seuraavista tietotyypeistä:

• Yksirivinen teksti: Lyhyt tekstikenttä, jonka teksti sopii yhteen lauseeseen.
  • Pudotusvalikko: Luettelo vaihtoehdoista, jotka on esitetty pudotusvalikkona ja josta käyttäjä voi valita haluamansa vaihtoehdon.
  • Valintapainikkeet: Valintapainikkeina esitetty luettelo, joista käyttäjä voi valita haluamansa vaihtoehdon.
  • Monirivinen teksti: Pidempi yhdeksi kappaleeksi sopiva tekstikenttä.
  • Monivalinta: Luettelo vaihtoehdoista, jotka on esitetty valintaruutuina.Toisin kuin Pudotusvalikon ja Valintapainikkeiden kohdalla, käyttäjät voivat valita useamman kuin yhden vastauksen.
  • Päivämäärä: Tietty päivämäärä.
  • Numero: Yksittäinen numero.

Jokaista kenttätyyppiä voi koskea tiettyjä sitä koskevia vaatimuksia.

Oletetaan esimerkiksi, että haluat tietää, montako toimipaikkaa organisaatiolla on, ennen kuin hyväksyt sen yritykseksi Shopifyssa. Voit luoda lomakkeen, lisätä mukautetun kentän ja valita määrän. Jos haluat varmistaa, että vastaanotat hakemuksia vain yrityksiltä, joilla on useampi kuin yksi toimipaikka mutta vähemmän kuin yhdeksän toimipaikkaa, voit asettaa kentän hyväksymään arvot 2–8.

Tarkista yritystilipyynnöt

Kun lomake on julkaistu verkkokaupassasi, yritykset voivat sen lähettämällä pyytää oikeutta ostaa tuotteita B2B-asiakkaana. Tällöin Shopify-ylläpitäjääsi luodaan yritys ja siihen liittyvä asiakas tarkistettavaksi. Oletuksena lomakkeen kautta luoduilla yrityksillä ei ole pääsyä B2B-tilauksiin tai -hinnoitteluun ennen kuin ne on hyväksytty.

Tilaaminen-sarakkeesta voit tarkistaa yritystilipyynnöt ja valita, hyväksytkö yritykset Shopify-ylläpitäjässä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa valintaa Tilaamista ei hyväksytty.
  3. Klikkaa tarkistettavan yrityksen nimeä.
  4. Tarkastele Metakenttä-osiossa tietoja, jotka yritys on lähettänyt lomakkeellasi:
    • Jos haluat hylätä hakemuksen, poista yritys.
    • Voit hyväksyä yrityksen seuraavasti:
      1. Klikkaa valintaa Hallinnoi käyttöoikeuksia.
      2. Valitse toimipaikat ja määritä käyttöoikeudet.
      3. Klikkaa Seuraava.
      4. Valinnainen: valitse Ilmoita asiakkaalle, että hän voi aloittaa B2B-tilausten tekemisen, jotta voit lähettää sähköpostia yrityksen yhteyshenkilölle.