Förfrågan om företagskonto

Företagskundförfrågningar låter dina kunder skicka in ett formulär i din webbshop för att begära åtkomst till köp från ditt företag som ett B2B-företag. När din kund skickar in formuläret skapas ett företag, en företagsplats och en kund i din Shopify-admin. Du kan granska förfrågan och välja om du vill godkänna företaget för att köpa som B2B från ditt företag.

Konfigurera ett formulär för företagskontoförfrågan

1. Installera appen Shopify Forms från Shopify App Store.
  2. Skapa ett formulär:

1. Gå till Appar > Formulär i din Shopify admin.
    2. Klicka på Skapa formulär.
    3. Välj om du vill skapa ett popup-formulär eller ett Inline-formulär.
    4. Ange ett namn för formuläret.
    5. Klicka på skapa.
  3. Gör följande för varje fält som du vill lägga till i formuläret:

1. Klicka på Företag och kund i avsnittet Fält.
    2. Klicka på Lägg till nytt fält.
    3. Välj ett befintligt fält eller klicka på Nytt fält för att skapa en anpassad inmatning.
  4. Konfigurera resten av formuläret baserat på dina inställningar.

5. Klicka på Spara.

Vanligtvis används popup-fönster för korta formulär. Inline-formulär passar bäst för längre formulär eller när du vill ha en dedikerad registreringssida i din webbshop.

Anpassade inmatningsfält

Anpassade inmatningsfält lagras som ett metafält. När du lägger till ett anpassat fält i ditt formulär måste du ge motsvarande metafält ett namn. När ett metafält har sparats kan du hitta det i dina kunddatas metafält eller företagsdatametafält i din Shopify-admin under Inställningar > Anpassade data > Kunder. Du kan använda dessa data för att bedöma B2B-företagsförfrågningar eller för att skapa kundsegment.

Det anpassade fältet kan vara någon av följande datatyper:

• Enradstext: Ett fält för kort text som är lämpligt för en enda mening.
  • Rullgardinsmeny: En lista över alternativ som presenteras som en rullgardinsmeny som användaren kan välja ett alternativ från.
  • Alternativknappar: En lista över alternativ som presenteras som en serie knappar som användaren kan välja ett alternativ från.
  • Flerradstext: Ett längre textfält lämpligt för ett stycke.
  • Flera alternativ: En lista över alternativ som presenteras som en serie kryssrutor. Till skillnad från Rullgardinsmenyn och Alternativknapparna kan användare välja mer än ett svar.
  • Datum: Ett specifikt datum.
  • Nummer: Ett enda nummer.

Alternativt kan varje fälttyp ha specifika krav inställda.

Antag till exempel att du vill veta hur många platser en organisation har innan du godkänner dem som ett företag i Shopify. Du skapar ett formulär och lägger till ett anpassat fält och väljer Antal. Om du vill säkerställa att du endast får ansökningar från företag med mer än en plats men färre än nio, kan du ställa in fältet för att acceptera värdena 2–8.

Granska förfrågningar om företagskonto

När formuläret har publicerats i din webbshop kan företag skicka in det för att begära åtkomst till att handla B2B. När detta görs skapas ett företag med en associerad kund att granska i din Shopify-admin. Som standard har företag som skapats via formuläret inte tillgång till B2B-order eller -prissättning förrän de har godkänts.

Du kan granska företagskontoförfrågningar i kolumnen Beställa och välja om du vill godkänna företag i Shopify-admin.

Steg:

1. Gå till Kunder > Företag från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Order som inte är godkänd.
  3. Klicka på namnet på företaget som ska granskas.
  4. I avsnittet Metafält, granska den information som företagskontakten har skickat in genom att använda ditt formulär:
    • Radera företaget för att avvisa en ansökan.
    • För att godkänna ett företag gör du följande:
      1. Klicka på Hantera behörigheter.
      2. Välj platser och tilldela behörigheter.
      3. Klicka på Nästa.
      4. Valfritt: Välj Meddela kund att de kan börja lägga B2B-ordrar för att skicka ett e-postmeddelande till företagskontakten.