Anmodninger om firmakonto

Virksomhedens kundeanmodninger giver dine kunder mulighed for at sende en formular i din webshop for at anmode om adgang til køb fra din virksomhed som et B2B-firma. Når din kunde har indsendt formularen, oprettes der et firma, en firmalokation og en kunde i din Shopify-administrator. Du kan gennemgå anmodningen og vælge, om firmaet skal godkende, om det vil købe B2B af din virksomhed.

Konfigurer en formular til anmodning om firmakonto

1. Installer Shopify Forms-appen fra Shopify App Store.
  2. Opret en formular:

1. Gå til Apps > Forms i din Shopify-administrator.
    2. Klik på Opret formular.
    3. Vælg, om du vil oprette en pop op-formular eller en indlejret formular.
    4. Angiv et navn på formularen.
    5. Klik på Opret.
  3. Udfør følgende for hvert felt, du vil føje til formularen:

1. Klik på Firma og kunde i afsnittet Felter.
    2. Klik på Tilføj nyt felt.
    3. Vælg et eksisterende felt, eller klik på Nyt felt for at oprette en tilpasset indtastning.
  4. Konfigurer resten af formularen efter dine egne præferencer.

5. Klik på Gem.

Normalt bruges pop op-vinduer til korte formularer. Indbyggede formularer er bedst egnede til længere formularer, eller når du vil have en dedikeret tilmeldingsside i din webshop.

Tilpassede inputfelter

Tilpassede indtastningsfelter gemmes som et metafelt. Når du føjer et tilpasset felt til din formular, skal du give det tilsvarende metafelt et navn. Når et metafelt er blevet gemt, kan du finde det i dine metafelter for kundedata eller metafelter for virksomhedsdata i Shopify-administratoren under Indstillinger > Tilpassede data > Kunder. Du kan bruge disse data til at vurdere anmodninger fra B2B-virksomheder eller til at oprette kundesegmenter.

Det tilpassede felt kan være en af følgende datatyper:

• Enkeltlinjetekst: Et kort tekstfelt, der er relevant for en enkelt sætning.
  • Rullemenu: En liste med valgmuligheder, der vises som en rullemenu, som brugeren kan vælge én valgmulighed fra.
  • Alternativknapper: En liste over valgmuligheder, der vises som en række knapper, som brugeren kan vælge én valgmulighed fra.
  • Tekst med flere linjer: Et længere tekstfelt, der er relevant for et afsnit.
  • Flere valgmuligheder: En liste over valgmuligheder, der vises som en række afkrydsningsfelter. I modsætning til Rullemenu og Alternativknapper kan brugerne vælge mere end ét svar.
  • Dato: En bestemt dato.
  • Nummer: Et enkelt tal.

Du kan også vælge at angive specifikke krav for hver type felt.

Lad os f.eks. sige, at du gerne vil vide, hvor mange lokationer som en organisation har, inden du godkender organisationen som et firma i Shopify. Du opretter en formular, tilføjer et tilpasset felt og vælger Antal. Hvis du vil sikre dig, at du kun modtager ansøgninger fra firmaer med mere end én lokation, men færre end ni lokationer, kan du angive feltet til at acceptere værdier mellem 2-8.

Gennemgå anmodninger om firmakonto

Når formularen er udgivet i din webshop, kan firmaer udfylde den for at anmode om adgang til at købe B2B. Når dette sker, oprettes der et firma med en tilknyttet kunde i din Shopify-administrator, som kan gennemgås. Som standard har firmaer, der er oprettet via formularen, ikke adgang til B2B-ordrer eller -priser, før de er blevet godkendt.

Du kan gennemgå anmodninger om firmakonti i kolonnen Bestilling og vælge, om du vil godkende firmaer i Shopify-administratoren.

Trin:

1. Gå til Kunder > Firmaer i Shopify-administrator.
  2. Klik på Bestilling ikke godkendt.
  3. Klik på navnet på det firma, du vil gennemgå.
  4. Gennemgå de oplysninger, som firmakontakten har indsendt ved hjælp af din formular, i afsnittet Metafelter:
    • Hvis du vil afvise en ansøgning, skal du slette firmaet.
    • Gør følgende for at godkende et firma:
      1. Klik på Administrer tilladelser.
      2. Vælg lokationer, og tildel tilladelser.
      3. Klik på Næste.
      4. Valgfrit: Vælg Fortæl kunderne, at de nu kan bestille B2B-ordrer for at se en mail til firmakontakten.