B2B-yritysten luominen ja hallinnointi

Shopifyssa yritys tarkoittaa yritystä, jonka kanssa teet B2B-kauppaa. Yrityksillä voi olla useampia sijainteja, joista jokaisella on omat luettelot, maksuehdot, kassavaihtoehdot ja toimitusosoitteet. Kun B2B-asiakas kirjautuu sisään kauppaasi, hän valitsee sijainnin, jonka puolesta hän tekee ostoja, ja hänelle tarjotaan yrityksen sijainnille määritettyjä hintoja, maksuehtoja ja kassavaiheita.

Jos haluat tallentaa mukautettuja tietoja B2B-asiakkaastasi, voit lisätä metakenttiä yritykseen tai sijaintiin. Metakenttien avulla voit mukauttaa Shopify-kauppasi toiminnallisuutta ja ulkoasua. Niiden avulla voit myös tallentaa tarkempia tietoja, joita ei Shopify Admin ei normaalisti kerää. Lisätietoja metakentistä.

Luo yritys

Vain yrityksen nimi on pakollinen, kun aloitat yrityksen luomisen. Muut tiedot voidaan lisätä myöhemmin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa Lisää yritys.
  3. Anna yrityksen nimi. Tämä nimi näkyy asiakkaille, kun he kirjautuvat sisään.
  4. Anna yrityksen tunnus. Voit käyttää olemassa olevaa ulkoista tunnusta tai luoda yksilöllisen tunnuksen.
  5. Valitse pääyhteyshenkilö. Voit valita asiakkaan kauppasi olemassa olevista profiileista tai luoda uuden asiakasprofiilin. Asiakasprofiileissa on oltava sähköpostiosoite, jotta niitä voidaan käyttää pääyhteyshenkilönä.
  6. Anna toimitusosoite ja laskutusosoite.
  7. Lisää sijaintitunnus. Voit lisätä olemassa olevan ulkoisen tunnuksen tai luoda yksilöllisen tunnuksen.
  8. Valitse Luettelot-osiossa yritystä koskevat luettelot.
  9. Valitse Tilaukset ja maksut -osiossa, täytyykö asiakkaan lähettää tilauksensa tilausluonnoksena.
  10. Valitse Tilaukset ja maksut -osiossa yrityksen maksuehdot seuraavista:

• Ei maksuehtoja – Tilaukset on maksettava välittömästi kassalla.
    • Netto (jakso) – Tilaukset voidaan maksaa välittömästi tai milloin tahansa määritellyn ajanjakson aikana.
  11. Valinnainen: Syötä Verot-osiossa yrityksen verotunnus ja verovapautukset.

12. Valinnainen: Lisää Metakenttä-osiossa tiedot kaikille lisäämillesi metakentille.

13. Klikkaa Tallenna.

Sijainnin lisääminen olemassa olevaan yritykseen

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Valitse yritys, jolle haluat lisätä uuden sijainnin.
  3. Klikkaa Toimipaikat-osiossa Luo uusi toimipaikka.
  4. Valitse jompikumpi seuraavista:

• Jos haluat kopioida laskutusosoitteen, sijainnin yhteystiedot, luettelot ja maksuehdot olemassa olevasta sijainnista, valitse Kopioi olemassa oleva sijainti.
    • Jos haluat syöttää sijaintitiedot manuaalisesti, valitse Uusi yrityksen toimipaikka.
  5. Anna toimitusosoite ja laskutusosoite.

6. Lisää sijainnin nimi ja sijaintitunnus.

7. Valitse pääyhteyshenkilö. Voit valita asiakkaan kauppasi olemassa olevista profiileista tai luoda uuden asiakasprofiilin. Asiakasprofiileissa on oltava sähköpostiosoite, jotta niitä voidaan käyttää pääyhteyshenkilönä.

8. Valitse pääyhteyshenkilön käyttöoikeudetseuraavista:

• Vain tilaus - Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja tarkastella luetteloa tekemistään tilauksista.
    • Sijainnin ylläpito - Asiakas voi tehdä ostoksia yrityksen sijainnille ja tarkastella luetteloa kaikkien asiakkaiden kyseiselle sijainnille tekemistä tilauksista.
  9. Valitse Luettelot-osiossa yritystä koskevat luettelot.

10. Valitse Kassa-osiossa yrityksen maksuehdot seuraavista:

• Ei mitään – Tilaukset on maksettava välittömästi kassavaiheessa.
    • Netto (jakso) – Tilaukset voidaan maksaa välittömästi tai milloin tahansa määritellyn ajanjakson aikana.
  11. Valinnainen: Syötä Verot-osiossa yrityksen verotunnus ja verovapautukset.

12. Valinnainen: Lisää Metakenttä-osiossa tiedot kaikille lisäämillesi metakentille.

13. Klikkaa Tallenna.

Muokkaa yrityksen tietoja

Voit lisätä tai päivittää yrityksen tietoja, kun yritys on luotu. Yrityksen sivulta tehdyt muutokset koskevat kaikkia yrityksen sijainteja yhtenä joukkona, mutta jotkin tiedot, kuten verotunnukset ja verovapautukset, ovat sijaintikohtaisia, ja ne on päivitettävä sijainnin sivulta.

Jos sinun täytyy päivittää yrityksen tiedot yhtenä joukkona, kuten yrityksen nimi, harkitse joukkoeditorin kolmannen osapuolen sovellusten käyttämistä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa päivitettävää yritystä.
  3. Tee osiossa, jossa on yrityksen nimi, jokin seuraavista päivityksistä klikkaamalla :-painiketta:

• Päivitä yrityksen nimi ta tunnus klikkaamalla Muokkaa yrityksen tietoja.
    • Päivitä kaikkiin yrityksen sijainteihin sovellettavat maksuehdot klikkaamalla Muokkaa maksuehtoja.
    • Päivitä joustavat toimitusosoitteet ja tilauksen lähetyssäännöt klikkaamalla Muokkaa kassan asetuksia.
    • Lisää luettelot kaikkiin yrityksen sijainneihin klikkaamalla Lisää luettelot.
    • Poista luettelot kaikista yrityksen sijainnista klikkaamalla Poista luettelot.
  4. Klikkaa Tallenna.

5. Valinnainen: Lisää huomautus yrityksestä napauttamalla kynäkuvaketta Huomautukset-osiossa ja klikkaa sitten Tallenna.

Muokkaa yrityksen sijainnin tietoja

Voit lisätä tai päivittää sijaintitietoja, kun yritykselle on luotu sijainti. Yrityksen sivulta tehdyt muutokset koskevat kaikkia yrityksen sijainteja yhtenä joukkona, mutta jotkin tiedot, kuten verotunnukset ja verovapautukset, ovat sijaintikohtaisia, ja ne on päivitettävä sijainnin sivulta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä, jonka sijainnin haluat päivittää.
  3. klikkaa Sijainnit-osiossa sijaintia, jonka haluat päivittää.
  4. Osiossa, jossa on sijainnin nimi, tee jokin seuraavista päivityksistä klikkaamalla ::

• Päivitä sijainnin nimi tai tunnus klikkaamalla Muokkaa sijainnin tietoja.
    • Päivitä sijainnin toimitusosoite klikkaamalla Muokkaa toimitusosoitetta.
    • Päivitä sijainnin laskutusosoite klikkaamalla Muokkaa laskutusosoitetta.
  5. Tee jokin seuraavista päivityksistä klikkaamalla Mukautukset-osiossa :

• Lisää tai poista tämän sijainnin luetteloita klikkaamalla Hallinnoi luetteloita.
    • Päivitä tämän sijainnin maksuehdot klikkaamalla Muokkaa maksuehtoja.
    • Päivitä tämän sijainnin joustavat toimitusosoitteet ja tilauksen lähetyssäännöt klikkaamalla Muokkaa kassan asetuksia.
    • Päivitä tämän sijainnin verotunnus klikkaamalla Muokkaa verotunnusta.
    • Lisää tai poista tämän sijainnin verovapautussäännöt klikkaamalla Hallinnoi verovapautuksia.
  6. Klikkaa Tallenna.

7. Valinnainen: Lisää huomautus yrityksestä napauttamalla kynäkuvaketta Huomautukset-osiossa ja klikkaa sitten Tallenna.

Poista yritys

Kun poistat yrityksen, kaikki yrityksen toimipaikat poistetaan. Kaikki asiakkaat poistetaan yrityksestä, mutta ne pysyvät asiakasluettelossa, ellet poista niitä erikseen. Yrityksiä ei voida poistaa, jos niillä on tilauksia.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa poistettavaa yritystä.
  3. Klikkaa Poista yritys.
  4. Tarkista poistamistiedot ja klikkaa sitten Poista yritys.

Sijainnin poistaminen yrityksestä

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa yritystä, josta sijainti poistetaan.
  3. Klikkaa Toimipaikat-osiossa sijainnin nimeä.
  4. Klikkaa Poista sijainti.

Joustavan toimitusosoitteen salliminen B2B-asiakkaille kassalla

Voit päättää jokaisen yrityksen sijainnin osalta, voivatko asiakkaat syöttää uuden kertakäyttöisen osoitteen kassalla tilauksen teon yhteydessä. Tämä asetus deaktivoidaan oletusarvoisesti. Kun luot uuden yrityksen tai yrityksen sijainnin, voit aktivoida vaihtoehdon samalla.

Voit poistaa tämän käytöstä yrityksen tai yrityksen sijainnin kohdalla milloin tahansa palaamalla kassa-asetuksiin ja poistamalla valinnan.

B2B-asiakkaan kassalla antamaa toimitusosoitetta sovelletaan vain siihen tilaukseen, johon se on lisätty. Sitä ei tallenneta tulevaa käyttöä varten. B2B-asiakas ei voi muokata tilauksen toimitusosoitetta sen jälkeen, kun olet hyväksynyt sen.

Salli joustavat toimitusosoitteet olemassa olevalle sijainnille

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Valitse Yritys ja valitse sitten Yrityksen sijainti, jossa haluat sallia B2B-asiakkaiden syöttää toimitusosoitteen kassalla, kun ostat tästä sijainnista.
  3. Klikkaa Kassa-kohdassa Toimipaikkaprofiili ja Muokkaa.
  4. Valitse kassa-asetuksissa Salli asiakkaiden lähettää mihin tahansa osoitteeseen.
  5. Klikkaa Tallenna.

Salli joustava toimitusosoite kaikille yritykseen yhdistetyille olemassa oleville sijainnille

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa Yritys-osiossa...
  3. Klikkaa Muokkaa kassan asetuksia
  4. Valitse Muokkaa kassaa -asetuksissa Salli asiakkaiden lähettää mihin tahansa osoitteeseen.
  5. Klikkaa Tallenna.

Luo uusi yritys, jossa joustavat toimitusosoitteet ovat sallittuja

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Klikkaa Lisää yritys.
  3. Syötä tarvittavat tiedot New Company -kenttää ja valitse Salli asiakkaiden toimittaa mihin tahansa osoitteeseen Kassa-asetuksissa.
  4. Klikkaa Tallenna.

Luo uusi yrityksen sijainti, jossa joustavat toimitusosoitteet ovat sallittuja

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset.
  2. Valitse Yritys, jolle haluat luoda uuden Yrityksen sijainnin.
  3. Klikkaa Lisää toimipaikka.
  4. Syötä tarvittavat tiedot kohtaan Uuden yrityksen sijainti ja valitse kassa-asetuksissa Salli asiakkaiden lähettää mihin tahansa osoitteeseen.