Aloittaminen

Kauppasi kaksi tärkeintä valintaa ovat mitä tuotteita aiot myydä ja millainen kauppasi ulkoasu tulee olemaan. Lisää ensimmäisen tuote, kokeile eri teemoja nähdäksesi, mikä niistä näyttää parhaimmalta ja määritä sen jälkeen kaupan verkkotunnus näitä tutoriaaleja noudattaen.

Lisää ensimmäinen tuote

Työvaiheet:

Valitse teema

Jotta pääset mahdollisimman helposti alkuun, hallinnan Teemat-sivulla on oletusteema, joka on määritettynä, kun avaat Shopify-tilin. Jos haluat muokata jotakin toista verkkokaupan teemaa, se pitää lisätä kauppasi hallintasivulle.

Teeman lisääminen verkkokauppaan:

• Hallinnan kautta voit nopeasti ja helposti lisätä ilmaisen teeman.
  • Voit ostaa maksullisen teeman teemakaupasta. Vaikka maksulliset teemat on ostettava ennen kuin voit julkaista ne verkkokaupassa, voit kokeilla maksullista teemaa ennen sen ostamista.

Lisää ilmainen teema hallinnan kautta

Ilmaiset teemat ovat Shopifyn kehittämiä. Shopify antaa tukea ilmaisten teemojen mukautusta varten.

Työvaiheet:

1. Napauta sivun alareunan Ilmaiset teemat -osiossa Tutustu ilmaisiin teemoihin. Näyttöön avautuu ikkuna, joka näyttää kaikki ilmaiset teemat.
  2. Teemaa napauttamalla voit tarkastella teeman ominaisuuksia ja esikatsella käytettävissä olevia teeman tyylejä
  3. Napauta teeman Lisää-painiketta. Teema lisätään hallinnan Teemat-sivulle.

Lisää teemakaupasta teema

Maksulliset teemat ovat kolmannen osapuolen suunnittelijoiden kehittämiä. Teeman suunnittelija antaa tukea kolmansien osapuolten teemojen mukauttamista varten.

Työvaiheet:

1. Valitse teema Shopifyn teemakaupasta. Jos sinulla on edelleen voimassa ilmainen kokeilujakso, valitse ilmainen teema, niin vältät kaikki maksut.
  2. Jos olet valinnut ilmaisen teeman, napauta Lisää teema- tai Aloita tällä teemalla. Jos olet valinnut maksullisen teeman, osta teema napauttamalla Osta teema. Maksullisten teemojen hintaa ei palauteta. Voit kokeilla maksettua teemaa ennen kuin ostat sen, jotta voit olla varma, että se sopii tarpeisiisi.
  3. Hyväksy maksullisen teeman maksu napauttamalla Hyväksy maksu. Teema lisätään hallinnan Teemat-sivulle.

Kokeile maksullista teemaa kaupassasi

Voit kokeilla maksettua teemaa nähdäksesi, miltä se näyttää tuotteiden, tuotemerkkien värien ja tyylin kanssa, ennen kuin sitoudut ostamaan teeman. Voit muokata esikatseltavaa teemaa teemaeditorilla. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan, kun ostat teeman. Voit esikatsella enintään 19 maksullista teemaa vertaillaksesi eri teemoja ennen ostamista.

Työvaiheet:

1. Käy Shopifyn teemakaupassa ja valitse maksullinen teema.
  2. Napauta Testaa teemaa. Teeman esikatselu latautuu verkkokauppaasi. Sivun alareunan työkalurivillä on kolme painiketta:

Esikatselutyökalurivi, jossa on kolme painiketta. Painikkeet ovat Sulje esikatselu, Osta teema ja Mukauta teemaa.

3. Tee jokin seuraavista:

- Voit lopettaa teeman esikatselun napauttamalla Sulje esikatselu. - Jos haluat ostaa teeman, valitse Osta teema. - Jos haluat muokata teeman asetuksia teemaeditorilla, valitse Mukauta teemaa.

Vaikka et ostaisi maksullista teemaa, maksullinen teema lisätään hallinnan Teemat-sivulle. Testaamissasi maksullisissa teemoissa on Teematesti-tunnus:

Hallinnan Teemat-sivu, jossa on kaksi teemaa, joiden nimenä on

Vaiheittaiset ohjeet: miten kaupan verkkotunnus määritetään

Kaupan verkkotunnus on URL-osoite eli verkkosivuston osoite, josta asiakkaasi löytävät verkkokauppasi. Voit joko ostaa kauppaasi varten uuden verkkotunnuksen tai siirtää olemassa olevan verkkotunnuksen.

Osta uusi verkkotunnus Shopify-palvelusta

Työvaiheet:

1. Osta verkkotunnuksesi Shopifyn kautta.
  2. Ota automaattinen uusinta käyttöön, jotta verkkotunnuksesi rekisteröinnin voimassaolo ei pääty erehdyksessä.
  3. Aseta Shopify-verkkotunnuksesi ensisijaiseksi verkkotunnukseksi, jotta siitä tulee verkkotunnus, jonka asiakkaat näkevät selaimellaan, hakutuloksissa ja sosiaalisessa mediassa.
  4. Määritä Sähköpostin edelleenlähetys, jotta asiakkaasi voivat lähettää sinulle sähköpostia @mycustomdomain.com-osoitteeseesi.
  5. Lähetä itsellesi muutama testiviesti varmistaaksesi, että voit vastaanottaa asiakkaiden kyselyjä.

Osta uusi verkkotunnus kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta

Työvaiheet:

1. Osta mukautettu verkkotunnus kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta.
  2. Määritä aliverkkotunnukset ja pääverkkotunnus noudattamalla mukautettuja verkkotunnuksia koskevia ohjeita. Jos käytät jotakin suosituista verkkotunnusten tarjoajista, noudata kyseisen palveluntarjoajan ohjeita.
  3. Lunasta Shopify-verkkotunnus, jotta sinusta tule sen omistaja.
  4. Määritä ensisijainen verkkotunnuksesi, jotta siitä tulee verkkotunnus, jonka asiakkaat näkevät selaimellaan, hakutuloksissa ja sosiaalisessa mediassa.
  5. Määritä sähköpostin edelleenlähetys, jotta asiakkaasi voivat lähettää sinulle sähköpostia osoitteeseen @mycustomdomain.com.
  6. Lähetä itsellesi muutama testiviesti varmistaaksesi, että voit vastaanottaa asiakkaiden kyselyjä.

Olemassa olevan verkkotunnuksen siirtäminen

Jos haluat siirtää olemassa olevan verkkotunnuksen käytettäväksi Shopify-kaupassasi, noudata näitä ohjeita.

Seuraavat vaiheet

Kun olet lisännyt ensimmäiset tuotteet, valinnut teeman ja määrittänyt verkkotunnuksen, voit jatkaa kaupan määrittämistä.