Aloittaminen

Kaksi tärkeintä valintaa kauppasi toiminnan suhteen ovat myymäsi tuotteet ja yleinen ulkoasu. Perehdy näihin tutoriaaleihin ja lisää niiden mukaisesti ensimmäisen tuote, kokeile eri teemoja valitaksesi niistä parhaan ja määritä sitten kaupallesi verkkotunnus.

Lisää ensimmäinen tuote

Toimintavaiheet:

Valitse teema

Aloittamisen helpottamiseksi kauppasi ylläpidon Teemat-sivulla on valmiina oletusteema, kun avaat Shopify-tilin. Jos haluat mukauttaa toisenlaisen teeman kaupallesi, se pitää lisätä kauppasi ylläpitosivulle.

Teeman lisääminen verkkokauppaan:

• Ylläpidossasi voit nopeasti ja helposti lisätä ilmaisen teeman.
  • Voit ostaa maksullisen teeman Shopify Theme Storesta. Vaikka maksulliset teemat on ostettava ennen verkkokaupassa julkaisua, voit kokeilla niitä ennen ostamista.

Lisää ilmainen teema kauppasi ylläpidossa

Ilmaiset teemat ovat Shopifyn kehittämiä. Shopify tarjoaa tukea ilmaisten teemojen mukauttamisessa.

Toimintavaiheet:

1. Klikkaa sivun alareunan Ilmaiset teemat -osiossa Tutustu ilmaisiin teemoihin. Näyttöön avautuu ikkuna, joka näyttää kaikki ilmaiset teemat.
  2. Teemaa klikkaamalla voit lukea sen ominaisuuksista ja esikatsella käytettäviä teeman tyylejä.
  3. Klikkaa teeman Lisää-painiketta. Teema lisätään ylläpidon Teemat-sivulle.

Lisää teema Theme Storesta

Maksulliset teemat ovat ulkopuolisten suunnittelijoiden kehittämiä. Teeman suunnittelijalta saa tukea ulkopuolisten suunnittelemien teemojen mukauttamisessa.

Toimintavaiheet:

1. Siirry Shopify Theme Storeen ja valitse teema. Jos ilmainen kokeilujaksosi on yhä käynnissä, valitse ilmainen teema välttääksesi maksut.
  2. Jos olet valinnut ilmaisen teeman, klikkaa Lisää teema- tai Aloita tällä teemalla. Jos olet valinnut maksullisen teeman, osta se klikkaamalla Osta teema. Maksullisten teemojen hintaa ei palauteta. Voit kokeilla maksullista teemaa ennen ostamista.
  3. Hyväksy maksullisen teeman hankinta klikkaamalla Hyväksy maksu. Teema lisätään ylläpidossasi Teemat-sivulle.

Kokeile maksullista teemaa kaupassasi

Voit kokeilla maksullista teemaa ennen ostamista nähdäksesi, miten se sopii tuotteisiin, tuotemerkkien väreihin ja yleiseen tyyliin. Esikatseltavaa teemaa voi muokata teemaeditorilla. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan, kun ostat teeman. Voit esikatsella jopa 19 maksullista teemaa vertailua varten ennen ostamista.

Toimintavaiheet:

1. Siirry Shopify Theme Storeen ja valitse maksullinen teema.
  2. Klikkaa Kokeile teemaa. Teeman esikatselu latautuu verkkokauppaan. Tämän sivun alareunan työkalurivillä on kolme painiketta: sulje esikatselu, osta teema ja mukauta teemaa.
  3. Tee jokin seuraavista:
    • Voit lopettaa teeman esikatselun klikkaamalla Sulje esikatselu.
    • Jos haluat teeman itsellesi, valitse Osta teema.
    • Jos haluat muokata teeman asetuksia teemaeditorilla, valitse Mukauta teemaa.

Vaikka et ostaisi maksullista teemaa, se lisätään ylläpidon Teemat-sivulle. Testaamissasi maksullisissa teemoissa on Teemakokeilu-tunnus.

Kauppasi verkkotunnuksen määrittäminen

Kauppasi verkkotunnus on sama kuin URL-osoite (sivuston osoite), josta kauppasi löytyy. Voit joko ostaa kaupallesi uuden verkko­tunnuksen tai siirtää käyttöön olemassa olevan verkkotunnuksen.

Osta uusi verkkotunnus Shopifysta

1. Osta verkkotunnuksesi Shopifyn kautta.
  2. Ota automaattinen uusinta käyttöön, jotta verkkotunnuksesi pysyy varmasti rekisteröitynä.
  3. Aseta Shopify-verkkotunnuksesi ensisijaiseksi verkkotunnukseksi, jolloin se tulee näkymään asiakkaiden selaimissa, hakutuloksissa ja sosiaalisessa mediassa.
  4. Määritä sähköpostin edelleenlähetys, jotta asiakkaasi voivat lähettää sinulle sähköpostia @mycustomdomain.com-osoitteeseesi.
  5. Lähetä itsellesi pari testiviestiä varmistaaksesi, että asiakkaiden tiedustelut saapuvat oikein.

Osta uusi verkkotunnus kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta

1. Osta mukautettu verkkotunnus kolmannen osapuolen palveluntarjoajalta.
  2. Määritä pääverkkotunnuksesi ja aliverkkotunnuksesi mukautettuja verkkotunnuksia koskevien ohjeiden mukaan.

3. Määritä ensisijainen verkkotunnuksesi, jolloin se tulee näkymään asiakkaiden selaimissa, hakutuloksissa ja sosiaalisessa mediassa.

4. Määritä sähköpostin ylläpitopalvelu, jotta asiakkaasi voivat lähettää sinulle sähköpostia mukautetun verkkotunnuksesi sähköpostiosoitteeseen.

Olemassa olevan verkkotunnuksen siirtäminen

Jos haluat siirtää aiemman verkkotunnuksen käyttöön Shopify-kaupassasi, katso tästä ohjeet.

Seuraavat vaiheet

Kun olet lisännyt ensimmäiset tuotteet, valinnut teeman ja määrittänyt verkkotunnuksen, voit jatkaa kaupan määrittämistä.