Kaupan määrittäminen

Myyntiin asettamiesi tuotteiden määrästä riippuen tuoteluetteloiden lisääminen ja järjestäminen voi olla Shopify-kaupan määrittämisessä pisin työvaihe. Kaupan järjestely maksaa kuitenkin vaivan: Asiakkaiden on helpompi asioida hyvin järjestetyssä kaupassa, ja toivotut tuotteet löytyvät nopeasti.

Tuotteiden lisääminen kauppaan

Voit lisätä tuotteita kauppaan samalla tavalla kuin lisäsit ensimmäisen tuotteen.

Tee näin:

Järjestä tuotteet

Voit luoda tuotekokoelmia tuotteiden järjestämiseksi, jolloin niiden löytäminen on asiakkaille helpompaa. Kokoelmasi voivat sisältää esimerkiksi:

• miesten, naisten tai lasten vaatteet
  • tietyntyyppiset tuotteet, kuten lamput, tyynyt tai matot
  • alennusmyynnissä olevat tuotteet
  • tietyn kokoiset tai väriset tuotteet
  • kausituotteet, kuten lomakortit ja koristeet.

Tee näin:

1. Klikkaa Kokoelmat-sivulla Luo kokoelma.
  2. Syötä kokoelmalle Otsikko ja Kuvaus.
  3. Valitse Myyntikanavat-kohdassa haluamasi aktiiviset kanavat asettaaksesi kokoelman saataville niihin. Esimerkkejä myyntikanavista ovat Shopify-verkkokauppa, Shopify POS, Facebook, Messenger, Amazon ja Osta-painike.
  4. Valitse, lisätäänkö tuotteet kokoelmaan manuaalisesti vai automaattisesti. Et voi muuttaa kokoelman tyyppiä myöhemmin.
  5. Jos valitset Automatisoitu, lisää valintaperusteet Ehdot-kohdassa. Lisätietoja kokoelmien ehdoista.
  6. Klikkaa Tallenna kokoelma.
  7. Jos luot manuaalisen kokoelman, voit lisätä tuotteita. Muista klikata tuotteiden lisäämisen jälkeen Tallenna. Voit lisätä saman tuotteen useisiin kokoelmiin.
  8. Jos luot automaattisen kokoelman, ehtojasi vastaavat tuotteet lisätään automaattisesti. Valitse pudotusvalikosta lajittelujärjestys ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.

Lisää kauppaasi "Tietoja meistä" ja "Ota yhteyttä" -sivut

Jos haluat pitää asiakkaiden näkyvillä pysyvämpiä tietoja, kuten yritys- tai yhteystietoja, voit luoda kauppaan omia sivuja niitä varten.

Tee näin:

1. Klikkaa Lisää sivu. Verkkosivueditori avautuu.

2. Syötä verkkosivueditorin tekstiruutuihin Otsikko ja Sisältö.

Tee verkkosivun otsikosta riittävän kuvaava ja selkeä. Otsikko näkyy selaimen välilehdellä tai otsikkorivillä. Sitä käytetään myös otsikkona hakukoneiden antamissa tuloksissa. Katso lisätietoja verkkosivujen hakukoneoptimoinnista.

3. Näkyvyys-kentässä voit valita, haluatko julkaista verkkosivun. Oletusarvoisesti uusi verkkosivu tulee näkyviin, kun klikkaat Tallenna. Valitse Piilotettu, jos et halua uuden sivun näkyvän verkkokaupassa, tai valitse verkkosivun julkaisuaika klikkaamalla Määritä tietty julkaisupäivä.

4. Klikkaa Tallenna.

Valikon ja linkkien lisääminen kauppaan

Tarvitset valikon ja linkkejä, jotta asiakkaat voivat liikkua kaupassasi helposti. Oletusarvoisesti päävalikossa on linkkejä etu- ja luettelosivulle, ja alatunniste­valikossa on linkki hakusivulle.

Tee näin:

1. Klikkaa Navigointi-sivulla muokattavan valikon nimeä.
  2. Klikkaa Lisää valikkokohta.
  3. Näkyviin tulee uusi valikkokohta, jossa on kaksi uutta kenttää. Kirjoita nimi lisättävälle linkille Nimi-kenttään. Tämä nimi tulee näkymään valikossa.
  4. Valitse linkin tyyppi linkin nimen vieressä olevasta pudotusvalikosta:

- Etusivu on linkki verkkokauppasi aloitussivulle. - Kokoelma on linkki tiettyyn kokoelmaan. - Kaikki kokoelmat on linkki kaikkien kokoelmien hakemistoon. - Tuote on linkki tiettyyn tuotteeseen. - Kaikki tuotteet on linkki kaikkiin tuotteisiin. - Sivu on linkki tietylle verkkokauppasi verkkosivulle - Blogi on linkki verkkokaupassasi olevaan blogiin. - Hakusivu on linkki verkkokaupan hakusivulle. - Verkko-osoite on linkki muualla kuin verkkokaupassa olevaan sivustoon.

Jos valitset Kokoelma, Tuote, Sivu tai Blogi, Linkki-kentän viereen ilmestyy pudotusvalikko. Tästä pudotusvalikosta voit valita kohteen, jonka haluat lisätä navigointiin.

Jos valitset Verkko-osoitteen, Linkki-kentän viereen ilmestyy tekstikenttä. Anna kohdesivuston URL-osoite.

1. Klikkaa Tallenna valikko.

Seuraavat vaiheet

Kun kaupan määritykset on tehty, on aika valita kaupan hallinnointiasetukset.