Kaupan määrittäminen

Riippuen siitä, kuinka monta tuotetta aiot asettaa myyntiin, tuoteluetteloiden lisääminen ja järjestäminen voi olla Shopify-kaupan määrityksen aikaavievin työvaihe. Kaupan järjestäminen maksaa kuitenkin vaivan: kun kauppa on hyvässä järjestyksessä, asiakkaidesi on helpompi käyttää sitä ja he löytävät haluamansa tuotteet nopeasti.

Tuotteiden lisääminen kauppaan

Voit lisätä tuotteita kauppaan samalla tavalla kuin lisäsit ensimmäisen tuotteen.

Työvaiheet:

Järjestä tuotteet

Voit luoda tuotekokoelmia tuotteiden järjestämiseksi, jolloin tuotteiden löytäminen on asiakkaille helpompaa. Voit esimerkiksi luoda seuraavanlaisia kokoelmia:

• miesten, naisten tai lasten vaatteet
  • tietyntyyppiset tuotteet, kuten lamput, tyynyt tai matot
  • alennusmyynnissä olevat tuotteet
  • tietyn kokoiset tai väriset tuotteet
  • kausituotteet, kuten lomakortit ja koristeet.

Työvaiheet:

1. Napauta Kokoelmat-sivulla Luo kokoelma.
  2. Syötä kokoelmalle Otsikko ja Kuvaus.
  3. Valitse Myyntikanavat -kohdassa jokin aktiivisista myyntikanavista, jotta kokoelma on käytettävissä tietyissä kanavissa. Esimerkkejä myyntikanavista ovat Shopify-verkkokauppa, Shopify POS, Facebook, Messenger, Amazon, ostopainike ja muutamat muut.
  4. Valitse, lisätäänkö tuotteet kokoelmaan manuaalisesti vai automaattisesti. Et voi muuttaa kokoelman tyyppiä myöhemmin.
  5. Jos valitset Automatisoitu, lisää valintaperusteet Ehdot-kohdassa. Lisätietoja kokoelmien ehdoista.
  6. Napauta Tallenna kokoelma.
  7. Jos luot manuaalisen kokoelman, voit lisätä tuotteita. Varmista, että napautat tuotteiden lisäämisen jälkeen Tallenna. Voit lisätä saman tuotteen useisiin kokoelmiin.
  8. Jos luot automaattisen kokoelman, ehtojasi vastaavat tuotteet lisätään automaattisesti. Valitse alasvetovalikosta lajittelujärjestys ja napauta sen jälkeen Tallenna.

Lisää kauppaasi "Tietoja meistä" ja "Ota meihin yhteyttä" -sivut

Jos sinulla on tietoja, jotka haluat ilmoittaa asiakkaille ja jotka eivät muutu usein, kuten organisaatiota koskevat tiedot tai kaupan yhteystiedot, voit luoda kauppaan sivuja, joihin voit tallentaa tämänkaltaisen sisällön pysyvästi.

Työvaiheet:

1. Napauta Lisää sivu. Verkkosivustoeditori avautuu.

2. Syötä verkkosivueditorin tekstiruutuihin Otsikko ja Sisältö.

Käytä verkkosivun otsikossa kuvailevia sanoja ja tee siitä selkeä. Verkkosivun otsikko näkyy selaimen välilehdellä tai otsikkorivillä. Sitä käytetään myös otsikkona hakukoneiden antamissa tuloksissa. Katso lisätietoja verkkosivujen hakukoneoptimoinnista.

3. Näkyvyys-kentässä voit valita, haluatko julkaista verkkosivun. Oletusarvoisesti uusi verkkosivu on näkyvissä, kun napautat Tallenna. Valitse Piilotettu-vaihtoehto, jos haluat, että uusi verkkosivu ei näy verkkokaupassa, tai määritä verkkosivun julkaisupäivä napauttamalla Määritä tietty julkaisupäivä.

4. Napauta Tallenna.

Valikon ja linkkien lisääminen kauppaan

Tarvitset valikon ja linkkejä, jotta asiakkaasi voivat helposti liikkua kaupassasi. Oletusarvoisesti päävalikossa on linkkejä kotisivulle ja luettelo-sivulle, ja alatunnistevalikossa on linkki hakusivulle.

Työvaiheet:

1. Napauta Navigointi-sivulla sen valikon nimeä, jota haluat muokata.

2. Napauta Lisää valikkokohta.

3. Näkyviin tulee uusi valikkokohta, jossa on kaksi uutta kenttää. Kirjoita lisättävän linkin nimi Nimi-kenttään. Tämä nimi näkyy valikossa.

4. Valitse linkin tyyppi linkin nimen vieressä olevasta alasvetovalikosta:

- Kotisivu on linkki verkkokauppasi kotisivulle. - Kokoelma on linkki tiettyyn kokoelmaan. - Kaikki kokoelmat on linkki kaikkien kokoelmien hakemistoon. - Tuote on linkki tiettyyn tuotteeseen. - Kaikki tuotteet on linkki kaikkiin tuotteisiin. - Sivu on linkki tietylle verkkokauppasi verkkosivulle - Blogi on linkki verkkokaupassasi olevaan blogiin. - Hakusivu on linkki verkkokaupan hakusivulle. - Verkko-osoite on linkki muualla kuin verkkokaupassa olevaan sivustoon.

Jos valitset Kokoelma, Tuote, Sivu tai Blogi, Linkki-kentän viereen ilmestyy alasvetovalikko. Tästä alasvetovalikosta voit valita kohteen, jonka haluat lisätä navigointiin.

Jos valitset Verkko-osoitteen, Linkki-kentän viereen ilmestyy tekstikenttä. Anna kohdesivuston URL-osoite.

1. Napauta Tallenna valikko.

Seuraavat vaiheet

Kun kaupan määritykset on tehty, on aika valita myymälänhallinta-asetukset.