Att komma igång

Vilka produkter du ska sälja och hur din butik ser ut är två av de viktigaste valen du gör för din butik. Följ dessa handledningar för att lägga till din första produkt, prova med några olika teman för att se vilket som ser bäst ut och sätt sedan upp en domän för din butik.

Lägg till din första produkt

Steg:

Välja ett tema

För att hjälpa dig att komma igång har Temasidan i din admin ett standardtema som konfigureras när du öppnar ett konto med Shopify. Om du vill anpassa ett annat tema till din online-butik måste du lägga till ett till din admin.

För att lägga till ett tema för din online-butik:

• Du kan snabbt och enkelt lägga till ett gratistema från admin.
  • Du kan köpa ett betaltema från temabutiken. Betalteman måste köpas innan du kan publicera dem i din webbutik, men du kan prova ett betaltema innan du köper det.

Lägg till ett gratistema från admin

Gratisteman utvecklas av Shopify. Hjälp med anpassningar för gratisteman stöds av Shopify.

Steg:

1. I avsnittet Gratisteman längst ner på sidan klickar du på Utforska gratisteman. Ett fönster som visar alla gratisteman kommer visas.
  2. Klicka på ett tema för att läsa om dess funktioner och för att förhandsgranska de tillgängliga tematyperna.
  3. Klicka på Lägg till-knappen för temat. Temat läggs till på Tema-sidan i din admin.

Lägg till ett tema från Theme Store

Betalteman utvecklas av tredjepartsdesigners. Hjälp med anpassningar för tredjepartsteman tillhandahålls av temadesignern.

Steg:

1. Besök Shopify Theme Store och välj ett tema. Om du fortfarande har din gratis provperiod väljer du ett gratistema för att undvika att betala några avgifter.
  2. Om du har valt ett gratistema klickar du på Lägg till tema eller Börja med det här temat. Om du har valt ett betaltema klickar du på Köp tema för att köpa temat. Betalteman återbetalas inte. För att vara säker på att det passar dina behov kan du prova ett betaltema innan du köper det.
  3. För betalteman klickar du på Godkänn debitering för att godkänna betalningen. Temat läggs till på Tema-sidan i din admin.

Prova ett betaltema för din butik

Du kan prova ett betaltema för att se hur det ser ut tillsammans med dina produkter, varumärkesfärger och stil innan du åtar dig att köpa temat. Medan du förhandsgranskar ett tema kan du göra anpassningar genom att använda temaredigeraren. Alla ändringar du gör sparas när du köper temat. Du kan förhandsgranska upp till 19 betalteman, som låter dig jämföra olika teman innan du köper.

Steg:

1. Besök Shopify Theme Store och välj ett betaltema.
  2. Klicka på Prova tema. En förhandsvisning av temat laddas för din online-butik. I verktygsfältet längst ner på sidan ser du tre knappar:

Förhandsgransknings-verktygsfältet med tre knappar. Knapparna är märkta Stäng förhandsgranskning, Köp tema och Anpassa tema.

3. Gör ett av följande:

- För att sluta förhandsgranska temat, klicka på Stäng förhandsgranskning. - För att köpa temat, klicka på Köp tema. - Om du vill ändra temainställningarna med hjälp av temaredigeraren klickar du på Anpassa tema.

Även om du väljer att inte köpa det, läggs betaltemat till Tema-sidan för din admin. Betalteman som du provar kommer ha en Testtema-märkning:

Teman-sidan i admin med två teman som är märkta

Steg för steg: Ställ in en domän för din butik

En domän är det URL, eller den webbplatsadress, dit dina kunder går för att hitta din online-butik. Du kan antingen köpa en ny domän för din butik eller överföra en befintlig.

Köp en ny domän från Shopify

Steg:

1. Köp din domän via Shopify.
  2. Aktivera automatisk förnyelse så att din domänregistrering inte upphör av misstag.
  3. Konfigurera din Shopify-domän som din huvuddomän, så det blir den domän som dina kunder ser i sin webbläsare, som visas i sökresultat och på sociala medier.
  4. Ställ in vidarebefordran av e-post så att dina kunder kan skicka e-postmeddelanden till dig på din @mycustomdomain.com-adress.
  5. Skicka ett par testmeddelanden till dig själv för att verifiera att du kan ta emot kundförfrågningar.

Köp en ny domän från en tredjepartsleverantör

Steg:

1. Köp din anpassade domän från en tredjepartsleverantör.
  2. Följ anvisningarna för anpassade domäner för att konfigurera dina underdomäner och din rotdomän. Om du använder en av de populära domän-leverantörerna, följ sen anvisningarna för den specifika leverantören.
  3. Aktivera din Shopify-domän för att identifiera dig själv som ägare.
  4. Ställ in din huvuddomän, så det blir den domän som dina kunder ser i sin webbläsare, som visas i sökresultat och på sociala medier.
  5. Ställ in vidarebefordran av e-post så att dina kunder kan skicka e-postmeddelanden till dig på din @mycustomdomain.com adress.
  6. Skicka ett par testmeddelanden till dig själv för att verifiera att du kan ta emot kundförfrågningar.

Överför en befintlig domän

Om du vill överföra en befintlig domän för att använda med din Shopify-butik, följ dessa steg.

Nästa steg

När du har lagt till dina första produkter väljer du ett tema och skapar en domän, det är dags att fortsätta att konfigurera din butik.