Visar din butiks avsändande e-postadress

Om du märker att dina kunders inkorgar visar dina e-postmeddelanden som store+123@shopifyemail.com och du vill ändra detta måste du Ändra din avsändares e-postadress.

Se Ordlista för domänterminologi för att förstå termerna som används i denna artikel.

Exempel 1: Att skicka från en DMARC-skyddad domän utan autentisering

Följ dessa steg om du skickar e-postmeddelanden från en DMARC-skyddad domän (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) men inte har autentiserat din avsändar-e-post med DKIM och SPF:

Steg:

1. Öppna domänens DNS-poster.
  2. Autentisera din avsändardomän genom att lägga till CNAME-poster i din domän.

Exempel 2: E-postdomänen tillhör en tredje part utan DNS-åtkomst

Överväg att använda din egen domän om din e-postdomän tillhör en tredje part och du inte har tillgång till DNS-posterna för att autentisera domänen. Du kan köpa en domän från Shopify eller en tredjeparts-domänleverantör, som till exempel GoDaddy eller Namecheap.

Steg:

1. Använd din egen domän för att skicka e-postmeddelanden.
  2. Autentisera din avsändardomän.
  3. Lägg till en giltig DMARC-post.

Exempel 3: Domän som köpts via en tredjepart utan autentisering

Följ dessa steg om du har köpt en domän via en leverantör av domänvärdskap från tredjepart men inte har autentiserat den ännu:

Steg:

1. Autentisera din avsändardomän.
  2. Se till att du har en giltig DMARC-post.

Exempel 4: Domän köpt via en tredjepart med autentisering men ingen DMARC-post

Om du har köpt din domän via en tredjepart och redan har autentiserat den men inte har en DMARC-post så måste du lägga till en DMARC-post.

Exempel 5: Domän köpt via Shopify

Om du har köpt din domän via Shopify så infogas en DMARC-post automatiskt i dina DNS-poster om du inte redan har en. Om du däremot väljer att avanmäla dig eller att återställa DMARC-posten så skrivs din e-postadress om till store+123@shopifyemail.com.

Verifiera din DMARC-post genom du använda DMARC-postkontroll.