Google Pay

Met Google Pay kunnen klanten eenvoudig en veilig betalen in je onlinewinkel met behulp van een versneld afrekenproces. Wanneer een klant voor zijn bestelling betaalt met Google Pay, hoeft hij zijn creditcardgegevens of verzendadres niet handmatig in te voeren. De klant tikt op de knop Google Pay en Google Pay verstrekt die informatie aan de betalingsprovider. Meer informatie over versneld afrekenen.

Google Pay-vereisten

Als u de knop Google Pay voor uw online winkel wilt inschakelen, moet u Shopify Payments gebruiken.

Browsers die Google Pay ondersteunen

Om de knop Google Pay te zien, moeten uw klanten een van de volgende ondersteunde browsers op desktop of mobiel gebruiken:

• Google Chrome
  • Apple Safari
  • Mozilla Firefox
  • UCWeb UC Browser

Google Pay activeren

Voer de volgende stappen uit om Google Pay te activeren:

1. Klik in het gedeelte voor je creditcardbetalingsprovider op Beheren.

2. Selecteer Google Pay in het gedeelte VERSNELD AFREKENEN.

3. Klik op Opslaan.

Jew klanten kunnen Google Pay nu gebruiken om te betalen in uw winkel.

Google Pay Customer Experience

Wanneer een klant je onlinewinkel bezoekt met een ondersteunde browser, ziet hij een knop met het Google Pay-logo.

Als uw klant de Google Pay-app heeft geïnstalleerd, kan deze op de knop tikken om een aankoop te doen met Google Pay. Nadat de klant op de knop heeft getikt, ziet deze de factuur- en verzendinformatie. De klant moet zich vervolgens verifiëren om de aankoop af te ronden.

Problemen oplossen met uw Google Pay-configuratie

Google Pay wordt niet weergegeven in de Shopify-beheerder

Google Pay is alleen beschikbaar voor ondernemingen op Shopify Payments.