Meta Pay inschakelen

Met Meta Pay kunnen klanten snel en veilig via je webshop betalen met behulp van een versneld checkout-proces. Wanneer klanten zijn aangemeld bij Facebook, kunnen ze snel naar de checkout met hun opgeslagen inloggegevens en hoeven ze niet opnieuw in te loggen. Bovendien worden betaalkaartnummers gecodeerd voor veilige opslag. De klant tikt op de Meta Pay-knop en vervolgens geeft Meta Pay die informatie door aan de betalingsprovider.

Lees meer over versnelde checkouts.

Vereisten voor merchants om Meta Pay toe te voegen

Je kunt de Meta Pay-knop alleen activeren als Shopify Payments is ingesteld en je webshop zich in de Verenigde Staten bevindt.

Merchants hoeven geen Facebook-account te hebben om de Meta Pay-optie toe te voegen aan een webshop.

Vereisten voor klanten om Meta Pay te gebruiken

Om Meta Pay te gebruiken voor aankopen, moeten je klanten een IP-adres gebruiken in de Verenigde Staten en een van de volgende browsers:

• Safari of Chrome voor desktop
  • Safari voor iOS
  • Chrome voor Android

Meta Pay activeren

Je kunt Meta Pay alleen activeren in het Shopify-beheercentrum. Als je winkel voldoet aan het handelsbeleid van Meta, wordt Meta Pay binnen twee dagen geactiveerd.

Gebruik de volgende stappen om Meta Pay te activeren in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

Klantervaring met Meta Pay

Wanneer klanten je webshop bezoeken via een ondersteunde browser, krijgen ze een versnelde checkout via de Meta Pay-knop. Als de klant op de Meta Pay-knop tikt, worden de factuur- en verzendgegevens weergegeven. Klanten kunnen, indien nodig, hun gegevens wijzigen voordat ze een aankoop voltooien.

Als een klant de Facebook-app heeft geïnstalleerd, wordt de app gebruikt om zijn aankoop te verifiëren. Anders kan een klant met een browser verifiëren.

Probleemoplossing

Meta Pay wordt niet weergegeven in het Shopify-beheercentrum

Meta Pay is alleen beschikbaar voor merchants op Shopify Payments.

Meta Pay wordt niet weergegeven bij de checkout

De optie Meta Pay wordt weergegeven bij de checkout voor klanten die Safari gebruiken voor mobiele iOS-apparaten, Chrome voor mobiele Android-apparaten en Safari of Chrome voor klanten op een desktopcomputer.

Meta Pay wordt niet weergegeven bij de checkout wanneer het veld Bedrijfsnaam verplicht is als onderdeel van het checkout-proces.

Veelgestelde vragen

Hoe verschilt de Meta Pay-knop van bestaande betaalknoppen?

Meta Pay biedt een naadloze en veilige manier om geld te versturen, aan goede doelen te doneren en aankopen te doen. Het is snel, handig, gebruiksvriendelijk en veilig. Meta Pay kan nu worden gebruikt om zowel in als buiten Facebook-apps en -services aankopen te doen. Aan het gebruik van Meta Pay zijn geen aanvullende kosten verbonden.

Welke betaalmethoden zijn beschikbaar voor klanten wanneer ze afrekenen met de Meta Pay-knop in een webshop?

Klanten kunnen hun gewenste creditcard of betaalpas laden op Meta Pay. Na verloop van tijd worden er extra betaalmethoden toegevoegd.

Waar kan ik meer informatie vinden over Meta Pay?

Je kunt pay.facebook.com bezoeken voor meer informatie.

Wat zijn de kosten voor merchants voor het accepteren van Meta Pay?

Er zijn geen extra kosten voor merchants die Meta Pay accepteren.