Förstå Shopify Balance och utbetalningar

När du har registrerat dig för ett Shopify Balance-konto så ställs ditt primära konto automatiskt in som ditt Shopify Payments-utbetalningskonto. Det innebär att du genom att använda ditt primära Balance-konto kan ta emot pengar från Shopify-försäljning upp till 7 dagar tidigare än från en bank. Helger och amerikanska högtider räknas inte som arbetsdagar.

Shopify Payments utbetalningstidslinje

Utbetalningar från Shopify Payments kan komma fram upp till 7 dagar tidigare än de från traditionella banker. Överföring av medel från Shopify Payments till ett externt bankkonto kan dock ta upp till 5 dagar. Dessutom kan bankerna behöva upp till 3 dagar på sig för att behandla dessa överföringar, och behandlingstiderna kan variera beroende på finansinstitut. Mer information om Shopify Payments betalningsperioder och utbetalningar.

Utbetalningstidslinje för avbetalning med Shop Pay

Ändra ditt utbetalningskonto

Du kan när som helst ändra vilket konto som dina Shopify Payments-intäkter sätts in på.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj ditt utbetalningskonto.

3. På sidan Kontoinformation, klicka på Hantera konto.

4. Klicka på Ändra utbetalningskonto på sidan Shopify Balance-konto.

5. Ange dina nya kontouppgifter och klicka sedan på Spara.

6. I dialogrutan Ändra utbetalningskonto väljer du en orsak till att du ändrar konton från rullgardinsmenyn och klickar sedan på Bekräfta.

7. Följ anvisningarna för att slutföra tvåfaktorsautentisering.

8. Klicka på Klar.

Byt utbetalningskonto till ett tredjepartskonto

Att ändra ett utbetalningskonto till ett konto från tredjepart stänger eller inaktiverar inte ditt Shopify Balance-konto. Du kan fortsätta att använda vilka aktiva Shopify Balance-betalkort och tjäna Shopify Balance-bonusar på transaktioner som gjorts med ditt Shopify Balance-konto.

Överför dina PayPal-utbetalningar till Shopify Balance

Om du får utbetalningar i PayPal kan du automatiskt flytta dem till ditt Balance-konto och hantera dina utbetalningar på ett ställe.

Steg:

1. Logga in på ditt PayPal-företagskonto.
  2. Gå till Wallet-avsnittet på ditt PayPal-konto.
  3. Klicka på Länka en bank eller Välj din bank.
  4. I fältet Sök efter din bank anger du några bokstäver, till exempel abc.
  5. När meddelandet Vi inte kunde hitta ditt bankmeddelande visas klickar du på Ange dina bankuppgifter.
  6. Ange clearingnummer och kontonummer för ditt Balance-konto. Du kan hitta dina kontouppgifter i ditt Balance-konto. När du anger dina uppgifter visas ditt Balance-konto som Evolve Bank & Trust, som tillhandahåller banktjänster för Shopify Balance.
  7. Följ anvisningarna för att bekräfta ditt bankkonto. PayPal kommer att be dig bekräfta beloppen på två små insättningar som skickats till ditt Balance-konto.
  8. När du har bekräftat ditt konto går du till ditt PayPal-företagskonto och aktiverar sedan automatiska överföringar och väljer Evolve Bank & Trust som din bank. Du kan välja hur ofta du vill att dina PayPal-intäkter ska överföras till ditt Balance-konto.

Förstå Shopify Balance-kontoanvändning i flera butiker

Ditt Shopify Balance-konto kan endast användas som utbetalningskonto för den Shopify-butik som den är direkt kopplad till. Om du driver flera Shopify-butiker så måste varje butik ha ett eget Shopify Balance-konto. Det kommer inte att fungera på rätt sätt om du försöker använda samma konto för Shopify Balance för olika butiker. En följd av detta är att du inte att får de specifika fördelarna med Shopify Balance för dessa ytterligare butiker. Utbetalningar som är avsedda för andra butiker kommer istället att behandlas under standardinställningen, och visas som Evolve Bank istället för som Shopify Balance.