Översikt över din finansiella information

Sidan Ekonomiöversikt ger en sammanställning av din butiks finansiella resultat under ett valt datumintervall. Denna information visas på en serie kort.

Mätvärden för nyckelresultat

De viktigaste resultatmätvärdena för ekonomiöversikten ger dig en sammanställning över hur din butik har presterat under valt datumintervall.

Mätvärden för nyckelresultat
Kort Beskrivning
Nettoförsäljning

Kortet Nettoförsäljning visar din nettoförsäljning under valt datumintervall.

Nettoförsäljning beräknas som bruttoförsäljning - rabatter - returer. Nettoförsäljning inkluderar inte leveranskostnader eller skatter. Det kommer vara ett positivt värde för en försäljning på det datum då en order placerades och ett negativt värde för en retur på det datum då ordern återbetalades.

Om du klickar på kortet öppnas rapporten Försäljning efter produkt
Bruttovinst

Kortet Bruttovinst visar din bruttovinst under valt datumintervall.

Den beräknas som nettoförsäljning - kostnad.

Om du klickar på detta kort kommer Vinstrapport efter produkt öppnas
Bruttomarginal

Kortet över bruttomarginal visar din bruttomarginal under valt tidsintervall.

Den beräknas som ([nettoförsäljning - kostnad] / nettoförsäljning) * 100.

Om din nettoförsäljning är till exempel 50 USD och din kostnad är 30 USD, kommer bruttomarginalen (beräknad som ([50 - 30] / 50) * 100) vara 40 %.

Om du klickar på detta kort kommer Vinstrapport efter produkt öppnas

Beräkna bruttovinst och bruttomarginal

Bruttovinst och bruttomarginal beaktar kostnaden för de produkter du säljer. Dessa mätvärden ger dig inblick i vilka dina bäst presterande produkter är och hur mycket vinst du tjänar. För att kunna beräkna bruttovinst och bruttomarginal måste du ange hur mycket det kostar för dig att förvärva dina produkter.

Steg:

1. Navigera till massredigeraren för kostnad per artikel.
  2. Ange varje produkts kostnad per artikel.
  3. Klicka på Spara.

Intäkter

Kortet Intäkter visar betalningarna du har mottagit under valt datumintervall, uppdelade efter betalningsleverantörer. Kortet visar dina tre främsta betalningsleverantörer och det belopp som hämtats in från var och en. Du kan klicka på Visa alla betalningar för att se hela listan.

Utgifter

Om du har ett Shopify Balance-konto som du använder för inköp kommer kortet Utgifter att spåra din användning. Kortet visar dina fem främsta säljare och det belopp som spenderats på var och en. Du kan klicka på Visa alla transaktioner för att se hela listan över transaktioner.

Utbetalningskonto

Kortet för utbetalningskonto visar det aktuella konto som du har ställt in som ditt utbetalningskonto och beloppet för eventuella väntande utbetalningar.

Aktuell räkning

Kortet Aktuell faktura visar det löpande totalbeloppet på din aktuella faktura och information om din faktureringsperiod. Du kan komma att debiteras innan perioden upphör om du uppnår faktureringströskeln innan dess.

Läs mer om din faktura.

Shopify Capital

Om du har Shopify Capital-finansiering kommer kortet Shopify Capital att spåra dina utestående och överförda belopp. Kortet visar också nya finansieringserbjudanden här om du är berättigad till att ansöka.

Inhämtad skatt

Vissa länder och regioner kräver att du debiterar skatt på din försäljning och sedan rapporterar och remitterar dessa skatter till din regering. Kortet Insamlad skatt visar det belopp som din butik har samlat in i skatter under valt datumintervall och antalet länder och regioner som du tar upp skatt i.

Du kan klicka på kortet för att visa Skatterapporten eller så kan du klicka på Ställ in skatteinhämtning för att konfigurera din butiks skatteinhämtning.