Raha-asioiden yleiskatsaus

Raha-asioiden yleiskatsaus -sivulla on erittely kauppasi taloudellisesta tuloksesta tietyn ajanjakson aikana. Nämä tiedot näytetään useilla eri korteilla.

Keskeiset tehokkuusmittarit

Raha-asioiden yleiskatsauksen tärkeimmät tehokkuuden mittarit erittelevät kauppasi tuloksen valitun ajanjakson aikana.

Keskeiset tehokkuusmittarit
Kortti Kuvaus
Nettomyynti

Nettomyynti-kortti näyttää nettomyynnin tietyn ajanjakson aikana.

Nettomyynti lasketaan kaavalla bruttomyynti - alennukset -tuotot. Nettomyynti ei sisällä toimitusveloituksia ja veroja. Kokonaismyynti on positiivinen luku, joka kuvaa tilauksen tekopäivänä tapahtunutta myyntiä, ja negatiivinen luku, joka kuvaa tilauksen hyvityspäivänä tapahtunutta palautusta.

Tämän kortin klikkaaminen avaa Myynti tuotteen mukaan -raportin.
Bruttovoitto

Bruttovoitto-kortti näyttää bruttovoittosi valitun ajanjakson aikana.

Se lasketaan seuraavasti: nettomyynti – kulut.

Tämän kortin klikkaaminen avaa Voitto tuotteen mukaan -raportin
Bruttokate

Käyttökate-kortti näyttää käyttökatteesi valitun ajanjakson aikana.

Se lasketaan seuraavasti: ([nettomyynti – kulut] / nettomyynti) * 100.

Jos esimerkiksi nettomyyntisi on 50 dollaria ja kustannukset ovat 30 dollaria, käyttökatteesi (laskettuna ([50 - 30] / 50) * 100) on 40 %.

Tämän kortin klikkaaminen avaa Voitto tuotteen mukaan -raportin

Bruttovoiton ja myyntikatteen laskeminen

Bruttovoitossa ja myyntikatteessa otetaan huomioon myytävien tuotteiden kustannukset. Nämä mittarit antavat sinulle tietoa siitä, mitkä tuotteesi menestyvät parhaiten, ja kuinka paljon voittoa teet. Bruttovoiton ja myyntikatteen laskemista varten sinun on annettava tiedot tuotteidesi hankintahinnoista.

Vaiheet:

1. Siirry kappalehinnan joukkoeditoriin.
  2. Syötä kunkin tuotteen kappalehinta.
  3. Klikkaa Tallenna.

Tulot

Tulot-kortissa näkyvät valitun päivämäärävälin aikana saamasi maksut maksupalveluiden tarjoajien mukaan eriteltyinä. Kortissa näkyy kolme eniten käytettyä maksupalveluiden tarjoajaa ja näiltä perityt summat. Voit klikata Näytä kaikki maksut nähdäksesi koko luettelon.

Kulutus

Jos sinulla on Shopify Balance -tili, jota käytät ostoksia varten, Kulutus-kortti seuraa käyttöäsi. Kortissa näkyy viisi eniten käytettyä myyjää ja näille maksetut summat. Voit klikata Näytä kaikki tapahtumat nähdäksesi luettelon kaikista tapahtumista.

Tulomaksutili

Tulomaksutili-kortissa näkyy tulomaksutiliksi määrittämäsi tili ja odottavien tulomaksujen summa.

Nykyinen lasku

Nykyinen lasku -kortissa näkyy nykyisen laskusi kokonaissumma ja tietoja laskutusjaksostasi. Sinua voidaan laskuttaa ennen laskutusjakson päättymistä, jos laskutusrajasi tulee täyteen sitä ennen.

Lue lisätietoja laskustasi.

Shopify Capital

Jos sinulla on Shopify Capital -rahoitusta, Shopify Capital -kortti seuraa maksamattomia ja maksettuja maksuja. Kortti näyttää myös kaikki uudet rahoitustarjoukset, jos olet oikeutettu hakemaan rahoitusta.

Veloitetut verot

Jotkin maat ja alueet edellyttävät, että veloitat myynnistäsi veroja ja raportoit ja maksat verot valtiolle. Perityt verot -kortti näyttää summan, jonka kauppasi on perinyt veroina valitun ajanjakson aikana, sekä niiden maiden ja alueiden määrän, joissa perit veroja.

Voit klikata korttia tarkastellaksesi Verot-raporttia tai voit määrittää kaupan verojen veloituksen klikkaamalla Määritä verojen veloitus.