Inzicht in Shopify Balance en uitbetalingen

Nadat je je hebt aangemeld voor een Shopify Balance-account, wordt je hoofdaccount automatisch als uitbetalingsaccount voor Shopify Payments ingesteld. Dit betekent dat je met je Balance-account tot zeven dagen eerder geld kunt ontvangen van je Shopify-verkopen dan met een bank. Werkdagen zijn exclusief zaterdagen, zondagen en feestdagen in de Verenigde Staten.

Uitbetalingstijdlijn van Shopify Payments

Uitbetalingen van Shopify Payments kunnen tot zeven dagen eerder aankomen dan die van traditionele banken. Maar als je geld van Shopify Payments overboekt naar een externe bank, kan dit tot vijf dagen duren. Bovendien kunnen banken nog eens drie dagen extra nodig hebben om deze overschrijvingen te verwerken en kan de verwerkingstijd per financiële instelling verschillen. Lees meer over Shopify Payments-betaalperioden en -uitbetalingen.

Tijdlijn voor de uitbetaling van Shop Pay-termijnbetalingen

Je uitbetalingsaccount wijzigen

Je kunt het account waarop je Shopify Payments-inkomsten worden gestort op elk gewenst moment wijzigen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je uitbetalingsaccount.

3. Klik op de pagina Accountgegevens op Account beheren.

4. Klik op de Shopify Balance-accountpagina op Uitbetalingsaccount wijzigen.

5. Voer je nieuwe accountgegevens in en klik op Opslaan.

6. Selecteer in het dialoogvenster Uitbetalingsaccount wijzigen een reden om accounts te wijzigen in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Bevestigen.

7. Volg de instructies om tweeledige verificatie te voltooien.

8. Klik op Gereed.

Je uitbetalingsaccount overschakelen naar een account van een externe partij

Als je je uitbetalingsaccount wijzigt naar een account van een externe partij, wordt je Shopify Balance-account niet gesloten of gedeactiveerd. Je kunt alle actieve Shopify Balance-betaalkaarten blijven gebruiken en Shopify Balance-beloningen verdienen voor transacties die zijn gedaan met je Shopify Balance-account.

PayPal-uitbetalingen overboeken naar Shopify Balance

Als je uitbetalingen in PayPal ontvangt, kun je die automatisch laten overmaken naar je Balance-account, en je uitbetalingen op één plek beheren.

Stappen:

1. Log in bij je zakelijke rekening van PayPal.
  2. Ga naar het gedeelte Wallet van je PayPal-rekening.
  3. Klik op Een bankrekening koppelen of Je bank kiezen.
  4. Voer in het veld Zoeken naar je bank een paar letters in (bijvoorbeeld abc).
  5. Klik op Je bankgegevens invoeren We konden je bank niet vinden wanneer het bericht wordt weergegeven.
  6. Voer de routerings- en accountnummers van je Balance-account in. Je vindt je accountgegevens in je Balance-account. Wanneer je je gegevens invoert, wordt je Balance-account weergegeven als Evolve Bank & Trust. Zij leveren bankdiensten aan Shopify Balance.
  7. Volg de instructies om je bankrekening te bevestigen. PayPal zal je vragen de bedragen van twee kleine stortingen te bevestigen die naar je Balance-account zijn verzonden.
  8. Nadat je je account hebt bevestigd, ga je naar je zakelijke rekening van Paypal, schakel je vervolgens automatische overschrijvingen in en kies je Evolve Bank & Trust als je bank. Je kunt kiezen hoe vaak je wilt dat je PayPal-inkomsten worden overgeschreven naar je Balance-account.

Inzicht in Shopify Balance-accountgebruik in meerdere winkels

Je kunt je Shopify Balance-account alleen gebruiken als uitbetalingsaccount voor de Shopify-winkel waaraan het rechtstreeks is gekoppeld. Wijs een eigen Shopify Balance-account toe aan elke winkel als je meerdere Shopify-winkels beheert. Als je handmatig hetzelfde Shopify Balance-account in verschillende winkels probeert te gebruiken, werkt het niet naar behoren. Bijgevolg ontvang je voor die extra winkels de specifieke voordelen niet die zijn gekoppeld aan Shopify Balance. In plaats daarvan worden uitbetalingen die zijn bedoeld voor andere winkels verwerkt onder de standaardinstelling, die wordt weergegeven als Evolve Bank in plaats van Shopify Balance.