Shopify Balance-accountgegevens bekijken of exporteren

Je kunt je Shopify Balance-accountgegevens inzien om je accountnummer, routingnummer en maandelijkse afschriften te bekijken, evenals exporttransacties.

Je Shopify Balance-accountgegevens weergeven

Je kunt je accountnummer en je routeringsnummer bekijken.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

De maandelijkse afschriften van je Shopify Balance-account bekijken

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op de kaart Accountactiviteit op Overzichten bekijken.

3. Selecteer het overzicht dat je wilt bekijken. Het overzicht wordt geopend in een nieuw tabblad.

Medewerkers toestaan Balance-accountactiviteit te bekijken

Je kunt je medewerkers machtigen om alle transacties Shopify Balance en het beschikbare bedrag te bekijken.

Medewerkers met deze machtiging kunnen de volgende acties niet uitvoeren:

• geld overmaken;
  • kaarten bestellen en beheren;
  • accountgegevens bekijken;
  • accountinstellingen beheren;
  • overzichten bekijken.
  • geld overboeken tussen Balance-accounts;
  • nieuwe accounts aanmaken.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Gebruikers en machtigingen.
  2. Klik op de medewerker aan wie je de machtiging wilt geven.
  3. Selecteer in de sectie Machtigingen de activiteit Balance-account bekijken.
  4. Klik op Opslaan.

Shopify Balance-accounttransacties exporteren

Je kunt je geplaatste Shopify Balance-accounttransacties exporteren naar een CSV-bestand dat je kunt gebruiken met je boekhoudsoftware. Transacties die in behandeling zijn, worden niet geëxporteerd.

CSV-bestanden met 100 of minder items worden gedownload naar je browser. CSV's met meer dan 100 items worden naar je gemaild.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer het account waaruit je de transacties wilt exporteren.

3. Klik op de kaart Accountactiviteit op Exporteren.

4. Selecteer het te exporteren datumbereik.

5. Klik op Exporteren als CSV.

Kolomdefinities voor het geëxporteerde CSV-bestand

Wanneer je transacties exporteert, staan in het CSV-bestand de volgende kolommen:

Kolommen aanwezig in het geëxporteerde CSV-bestand van de transactie
Term Definitie
transaction_date De datum waarop de transactie is geautoriseerd. Vanwege de tijd die nodig is om de transactie te verwerken, kan deze datum verschillen van wanneer de transactie is voltooid.
posted_at De datum waarop de transactie is voltooid. Vanwege de tijd die nodig is om de transactie te verwerken, kan deze datum verschillen van wanneer je de transactie hebt geautoriseerd. Transacties in behandeling worden niet weergegeven.
beschrijving Een korte beschrijving van de transactie.
bedrag De waarde van de transactie. Negatieve waarden vertegenwoordigen geld dat uit je account gaat. Positieve waarden vertegenwoordigen geld dat op je account binnenkomt.