Inzicht in Shopify Balance-transactielimieten en geldoverboekingen

Met Shopify Balance kun je geld overmaken, je accounttransactielimieten bekijken en transacties voor je boekhoudsoftware exporteren vanuit je Shopify-beheercentrum.

Je Shopify Balance-rekening heeft dagelijkse bestedingslimieten voor verschillende transactietypen. Dagelijkse bestedingslimieten worden om middernacht UTC opnieuw ingesteld. Daglimieten zijn gebaseerd op de autorisatiedatum, niet op de verwerkingsdatum. Als je bijvoorbeeld op maandag een transactie autoriseert, maar deze op dinsdag wordt verwerkt, telt die transactie nog steeds mee voor de daglimiet van maandag.

Hier vind je meer informatie over Shopify Balance, zoals het beheren van je account, meerdere accounts, het beheren van je kaart en Shopify Balance-beloningen.

Kosten

Hoewel Shopify geen kosten in rekening brengt voor het gebruik van je Balance-kaart, kan er voor het gebruik van geldautomaten wel een toeslag gelden. Raadpleeg de Servicevoorwaarden voor meer informatie over deze toeslag.

Shopify Balance-bestedingslimieten

Elke Shopify Balance-kaart heeft zijn eigen bestedingslimiet. Dit is van toepassing op zowel fysieke als virtuele kaarten. Als je bijvoorbeeld een transactielimiet van 5000 USD hebt, kun je 5000 USD uitgeven met je fysieke kaart en 5000 USD met je virtuele kaart.

Opnamelimieten bij geldautomaten

Dagelijkse opnamelimieten voor geldautomaten bevatten eventuele kosten voor geldautomaten die in rekening kunnen worden gebracht wanneer je geld opneemt. Als je resterende dagelijkse opnamelimiet voor geldautomaten bijvoorbeeld 200 USD is en de kosten voor de provider van de geldautomaat 3 USD zijn, kun je niet meer dan 197 USD opnemen.

Als er een probleem is met het opnemen van contant geld bij je geldautomaat, neem je contact op met de provider van de geldautomaat.

Transactielimieten bekijken

Je kunt de limieten van de Balance-kaart bekijken voor aankopen en opname bij geldautomaten. De dagelijkse limieten vormen geen beschikbaar krediet en zijn alleen van toepassing op het saldo in je account. Als er een probleem is met het opnemen van contant geld bij je geldautomaat, neem je contact op met de provider van de geldautomaat.

Overdrachtslimieten bekijken

Je kunt de Balance-accountlimieten bekijken voor geldoverboekingen die voor al je rekeningen gelden.

Stappen:

Aandachtspunten bij het overboeken van geld

Overboekingen worden onmiddellijk uitgevoerd, maar het kan tot zes werkdagen duren voordat ze aankomen. Je kunt het resterende bedrag van je daglimiet bekijken op de pagina Geld verplaatsen. Je kunt alleen geld overboeken in USD.

Geld overboeken tussen Shopify Balance-accounts

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen en klik vervolgens op Geld overmaken.

3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Van het account waaruit je het geld wilt overboeken.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Naar het account waarnaar je het geld wilt overboeken.

5. Typ het bedrag dat je wilt overboeken.

6. Klik op Details controleren.

Meer informatie over het toevoegen van meerdere accounts aan Shopify Balance.

Geld overboeken van een gekoppelde bankrekening

Je kunt geld overboeken van een bankrekening die je hebt gekoppeld via de integratie van Shopify met Plaid. Het duurt maximaal zes werkdagen voordat het geld op je Balance-account wordt gestort. Als je een overboeking wil annuleren, kun je dit alleen binnen twee dagen na autorisatie van de overboeking doen.

Mislukte transacties

Als je bankrekening niet voldoende saldo heeft kan dit mislukken of kan je bank kosten in rekening brengen als je rekening in het rood gaat. Mislukte transacties worden niet weergegeven op je Balance-account.

Bank niet beschikbaar op Plaid

Als je bank niet beschikbaar is op Plaid, kun je inloggen op je bankrekening en geld overboeken via de routing- en rekeningnummers van je Balance-account. Het kan tot drie werkdagen duren voordat geld dat is overgeboekt via de routing- en rekeningnummers van je Balance-account, beschikbaar is op je Balance-account.

Geld overboeken naar je Shopify Balance-account

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer het account waar je geld aan wilt toevoegen.

3. Optioneel: Ga als volgt te werk om je Shopify Balance-account te kopiëren.

1. Klik op Account beheren en klik vervolgens op Details weergeven.
    2. Klik op het klembordpictogram.
  4. Log in bij je bestaande bedrijf of gewone bankrekening waarbij je het geld wilt opnemen.

5. Via het normale proces van je bank kun je geld overschrijven via de bank met behulp van je Shopify Balance-accountgegevens.

Geld overboeken van je Shopify Balance-account

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Een factuur betalen

Installeer Shopify Bill Pay als je een factuur wil betalen via Shopify Balance.

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen en klik vervolgens op Een factuur betalen.

3. Vul in de sectie Betalen binnen Bill Pay de vereiste velden in.