Je Shopify Balance-account beheren

Op de homepage van Shopify Balance kun je je accounts beheren, afschriften bekijken en geld overboeken.

Toegang tot je Shopify Balance-accountgegevens

Op de Balance-homepage kun je op een account klikken om toegang te krijgen tot de volgende gedetailleerde accountgegevens:

• afschriften
  • inzichten in de cashflow voor dat specifieke account;
  • Balance-kaart gekoppeld aan het account en je cashback-beloningen, indien van toepassing.

Je kunt ook geld overboeken vanaf de pagina met accountgegevens.

Meerdere Shopify Balance-accounts aanmaken

Nadat je je account hebt ingesteld, kun je je account beheren op de pagina Shopify Balance. Je kunt maximaal vijf extra accounts aanmaken voor Shopify Balance. Hier vind je meer informatie over meerdere accounts met Shopify Balance.

Integratie met apps van derden

Activeer tweestapsverificatie om je Shopify Balance-account te koppelen aan een app van derden.

Via integratie met Plaid kun je je Shopify Balance-account koppelen aan apps van derden, zoals Venmo, Wise, Freshbooks, Bench en meer. Met deze integratie kun je verschillende taken uitvoeren, zoals geld verzenden, verkopers rechtstreeks betalen, uitgaven bijhouden en Balance synchroniseren met je favoriete boekhoudsoftware. Meer informatie over de apps van derden die je kunt koppelen vind je op de pagina met Plaid-apps.

Stappen:

1. Meld je aan bij de app van derden en volg de stappen om een betaalmethode in te stellen.
  2. Selecteer om een bank toe te voegen en om je account direct te verifiëren door in te loggen.
  3. Selecteer Shopify Balance-account.
  4. Log in bij je Shopify-winkel via het aanmeldingsscherm.
  5. Voltooi in de app van derden de stappen om je account te koppelen.

Waarschuwingen bij laag saldo activeren

Je kunt waarschuwingen bij laag saldo activeren om e-mailmeldingen te ontvangen wanneer je accountsaldo onder een bepaalde drempelwaarde komt. De waarschuwing wordt standaard getriggerd wanneer het saldo tot 100,- USD daalt. Deze waarschuwingen zijn alleen beschikbaar voor het hoofdaccount.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op de Shopify Balance-pagina op Account beheren.

3. Klik onder Meldingen op de schakelaar om waarschuwingen bij laag saldo te activeren of te deactiveren.

4. Optioneel: klik op Bedrag wijzigen om de waarde van het accountsaldo waarbij een waarschuwing bij laag saldo wordt gestuurd te wijzigen.

Gebruikmaken van inzichten in cashflow

Inzichten in cashflow volgen alleen transacties die je met je Shopify Balance-account uitvoert en bevatten geen externe accounttransacties.

De functie voor inzichten in cashflow biedt een overzicht van je financiële activiteit van de afgelopen twee maanden. Je kunt inkomsten vergelijken met uitgaven, de belangrijkste bestedingscategorieën bekijken en de aankomende Shopify-facturen controleren. Deze functie is beschikbaar op de Balance-homepage voor alle accounts en je kunt deze ook voor individuele accounts bekijken.

Raadpleeg het Financiële overzicht voor een gedetailleerder overzicht van de financiën van je winkel.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Optioneel: Selecteer een account om alleen de inzichten in de cashflow voor dat account te bekijken.

3. Klik onder Cashflow deze maand op Alle inzichten bekijken.