Hantera ditt Shopify Balance-konto

På startsidan för Shopify Balance kan du hantera dina konton, visa utdrag och överföra pengar.

Få tillgång till Shopify Balance-kontouppgifter

Balance hemsida kan du klicka på ett konto för att få tillgång till följande detaljerad kontoinformation:

• kontoutdrag
  • kassaflödesinsikter för det specifika kontot
  • Balance-kort kopplat till kontot och dina återbetalningsbelöningar, om tillämpligt

Du kan även överföra medel från din kontouppgiftssida.

Skapa flera Shopify Balance-konton

Efter att du har konfigurerat ditt konto kan du hantera kontot från Shopify Balance-sidan. Du kan skapa upp till fem ytterligare konton för Shopify Balance. Mer information om flera konton med Shopify Balance.

Integrering med tredjepartsappar

Du måste aktivera tvåstegsautentisering för att ansluta Shopify Balance-kontot till en tredjepartsapp.

Genom integrationen med Plaid kan du ansluta Shopify Balance-kontot till tredjepartsappar, som till exempel Venmo, Wise, Freshbooks, Bench med flera. Denna integration gör det möjligt för dig att utföra olika uppgifter, som till exempel att skicka pengar, göra direktbetalningar till säljare, spåra utgifter och synkronisera Balance med föredraget bokföringsprogram. Se sidan sidan Paid-app om du vill ha mer information om vilka tredjepartsappar du kan ansluta till.

Steg:

1. Logga in på tredjepartsappen och följ stegen för att ställa in en betalningsmetod.
  2. Välj om du vill lägga till en bank och för att omedelbart verifiera ditt konto genom att logga in.
  3. Välj Shopify Balance konto.
  4. Logga in på Shopify-butiken från inloggningsskärmen.
  5. I tredjepartsappen utför du stegen för att ansluta ditt konto.

Aktivera aviseringar om lågt saldo

Du kan aktivera aviseringar om lågt saldo för att få e-postaviseringar när ditt kontosaldo underskrider ett inställt tröskelvärde. Som standard utlöses aviseringen när saldot är 100 USD. Dessa aviseringar är endast tillgängliga för huvudkontot.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Hantera konto på sidan Shopify Balance.

3. Klicka på växlingsknappen under Aviseringar för att aktivera eller inaktivera aviseringar med lågt saldo.

4. Valfritt: klicka på Ändra belopp för att ändra kontosaldovärdet som utlöser en avisering om lågt saldo.

Utnyttja kassaflödesinsikter

Insikter om kassaflöde spårar endast transaktioner som gjorts med Shopify Balance-kontot och inkluderar inte externa kontotransaktioner.

Funktionen för kassaflödesinsikter ger en översikt över din finansiella aktivitet under de senaste två månaderna. Du kan jämföra intäkter med utgifter, se de populäraste utgiftskategorierna och kolla kommande Shopify-räkningar. Den här funktionen är tillgänglig på Balance-hemsidan för alla konton och kan även ses för enskilda konton.

Se Finansöversikten för en mer detaljerad översikt över din butiks ekonomi.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Valfritt: Välj ett konto för att visa kassaflödesinsikterna endast för det kontot.

3. Klicka på Visa alla insikter under Kassaflöde denna månad.