Förstå Shopify Balance-transaktionsgränser och överföringar av medel

Med Shopify Balance kan du överföra medel, se dina kontotransaktionsbegränsningar och exportera transaktioner för din bokföringsprogramvara från din Shopify-admin.

Ditt Shopify Balance-konto har dagliga utgiftsgränser för olika transaktionstyper. Dagliga utgiftsgränser återställs vid midnatt UTC. Dagliga begränsningar baseras på auktoriseringsdatum, inte behandlingsdatum. Om du till exempel godkänner en transaktion en måndag, men den behandlas på tisdagen, räknas den transaktionen fortfarande in i måndagens dagliga gräns.

Läs mer om Shopify Balance, till exempel att hantera ditt konto, flera konton, hantera ditt kort och Shopify Balance-belöningar.

Avgifter

Shopify debiterar inga avgifter för att använda ditt Balance-kort, men ATM-avgifter kan tillkomma. Du kan hitta ytterligare information om avgifter i dina Användarvillkor.

Utgiftsgränser för Shopify Balance

Varje Shopify Balance-kort har en egen utgiftsgräns. Detta gäller både fysiska och virtuella kort. Om du till exempel har en gräns på 5 000 USD kan du spendera 5 000 USD på ditt fysiska kort och 5 000 USD på ditt virtuella kort.

Uttagsgränser för bankomat

Dagliga bankomatuttagsgränser inkluderar eventuella bankomatleverantörsavgifter som kan debiteras när du tar ut medel. Om din återstående dagliga bankomatuttagsgräns till exempel är 200 USD och leverantörsavgifterna för bankomaten är 3 USD, kan du inte ta ut mer än 197 USD.

Kontakta ATM-leverantören om det uppstår ett problem med ditt kontantuttag i bankomat.

Visa transaktionsbegränsningar

Du kan se maxbeloppen på Balance-korten för inköp och ATM-uttag. Dagliga maxbelopp är inte tillgängliga krediter och gäller endast för de medel du har tillgängliga på ditt konto. Kontakta ATM-leverantören om det uppstår ett problem med ditt kontantuttag i bankomat.

Visa överföringsbegränsningar

Du kan se Balance-kontogränser för pengaöverföringar som delas på alla dina konton.

Steg:

Överväganden vid överföring av medel

Överföringarna skickas omedelbart, men de kan ta upp till 6 arbetsdagar att leverera. Du kan se din återstående dagliga överföringsgräns på sidan Flytta pengar. Du kan endast överföra pengar i USD.

Överför medel mellan dina Shopify Balance-konton

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar och sedan på Överför medel.

3. Från rullgardinsmenyn väljer du det konto du vill flytta medlen från.

4. I rullgardinsmenyn Till väljer du det konto du vill flytta pengarna till.

5. Ange det belopp du vill överföra.

6. Klicka på Granska detaljer.

Läs mer om att lägga till flera konton till Shopify Balance.

Överföra medel från ett anslutet bankkonto

Du kan överföra medel från ett bankkonto som du har anslutit genom Shopifys integration med Plaid. Det tar upp till 6 arbetsdagar för pengarna att komma fram till ditt Balance-konto. Om du behöver annullera en överföring kan du endast göra det inom de första 2 dagarna efter att överföringen auktoriseras.

Misslyckade transaktioner

Om ditt bankkonto inte har tillräckligt med medel kan överföringen misslyckas eller din bank debitera en avgift om ditt konto övertrasseras. Misslyckade transaktioner visas inte i ditt Balance-konto.

Banken är inte tillgänglig på Plaid

Du kan logga in på ditt bankkonto och överföra medel med hjälp av ditt Balance-kontos clearing- och kontonummer om din bank inte finns tillgänglig på Plaid. Medel som överförs med hjälp av Balance-kontots clearing- och kontonummer kan ta upp till 3 arbetsdagar innan de finns tillgängliga på ditt Balance-konto.

Överföra medel till ditt Shopify Balance-konto

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj det konto där du vill lägga till medel.

3. Valfritt: gör följande för att kopiera dina Shopify Balance-kontouppgifter:

1. Klicka på Hantera konto och sedan på Visa uppgifter.
    2. Klicka på urklippsikonen.
  4. Logga in på ditt befintliga företagskonto eller ett vanligt bankkonto där du vill dra pengarna från.

5. Gå igenom din banks gällande rutiner för att överföra pengar från banken med hjälp av Shopify Balance-kontouppgifter.

Överföra medel från ditt Shopify Balance-konto

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Betala en räkning

Om du vill Betala en räkning via Shopify Balance så behöver du ha Shopify Bill Pay installerad.

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Klicka på Flytta pengar och klicka sedan på Betala en räkning.

3. Fyll i de obligatoriska fälten från avsnittet Gör en betalning i Bill Pay.