Hantera dina Shopify Balance-kort

Du kan använda Shopify Balance-kortet som ett verktyg för att hantera dina företagskostnader. Du kan visa och hantera dina Shopify Balance-kortuppgifter genom att gå till Finanser > Saldo och sedan klicka på ditt virtuella eller fysiska kort.

Antal virtuella och fysiska Shopify Balance-kort som du kan ha

När du har slutfört konfigureringen av Shopify Balance-kontot så aktiveras ditt virtuella kort automatiskt. Det finns en gräns på ett virtuellt kort och ett fysiskt kort per butik. Om du har konfigurerat flera konton för Balance så kan du bara få ett kort för huvudkontot.

Shopify Balance-kortavgifter

Shopify debiterar inga avgifter för användning av Balance-kortet. ATM-leverantörsavgifter kan dock tillkomma. Du kan hitta ytterligare information om avgifter i Användarvillkor.

Visa kortinformation

Du kan se din virtuella eller fysiska kortinformation, till exempel kortnummer eller kortinnehavaruppgifter.

Av säkerhetsskäl kan du få en uppmaning om att autentisera ditt konto igen.

Länka ditt Shopify Balance-kort till Apple Pay eller Google Pay

Du kan lägga till ditt virtuella eller fysiska Shopify Balance-kort till din Apple Pay- eller Google Pay-plånbok.

Uppdatera uppgifter om kortinnehavare

Du kan uppdatera kortinnehavaruppgifterna, inklusive din faktureringsadress och ditt telefonnummer, för Shopify Balance på ditt Shopify Balance-konto.

Om du har ett fysiskt kort samt ett virtuellt kort gäller alla ändringar som du gör för båda korten.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Saldo.

2. Välj ditt primära konto.

3. Klicka på ditt virtuella eller fysiska kort under Dina Balance-kort.

4. Klicka på Visa uppgifter om kortinnehavare.

5. Klicka på Redigera för att ändra din faktureringsadress eller ditt mobilnummer.

Ställ in ditt Shopify Balance-kort som din primära betalningsmetod

Du kan använda ditt virtuella eller fysiska Shopify Balance-kort för att betala Shopify-fakturor och inköp.

Om du använder Shopify Balance virtuella kort behöver du inte ange några kortuppgifter. Välj istället ditt Shopify Balance virtuella kort som din föredragna betalningsmetod.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Ekonomi > Fakturering.
  2. Klicka på knappen ... bredvid den betalningsmetod som du vill ändra och klicka sedan på Ersätt.
  3. Ange obligatorisk information.
  4. Klicka på Byt ut kontokort.