Amerikanska skatter

Obs! Denna vägledning gäller handlare som bedriver försäljning i USA. Det är ditt ansvar att rådfråga lokala skattemyndigheter eller en skatterådgivare för att se till att du debiterar dina kunder korrekta skattesatser och för att försäkra att du deklarerar och skickar in dina skatter korrekt.

Ett nytt sätt att ställa amerikanska skatter lanserade i april 2020.

När du har fastställt var i USA du behöver betala skatt, kan du ställa in din Shopify butik för att automatiskt hantera de skattesatser du debiterar dina kunder. Du kan ställa in skatteåsidosättning för produkter som har särskilda skattesatser.

Shopify hjälper till att automatisera debitering av omsättningsskatt men Shopify skickar inte in eller rapporterar dina skatter åt dig. Du kan följa denna guide för att se till att du har konfigurerat din Shopify-butik för att debitera rätt priser när du vet var du är ansvarig för att debitera skatt.

I USA kan den moms du ska debitera påverkas av flera faktorer:

• Platsen din produkt skickas från
  • Platsen din produkt skickas till
  • Där du är registrerad för att hämta in skatt
  • Skatteskyldighet för artikel
  • Köparundantag

För de flesta handlare är de viktigaste övervägandena var de är skyldiga att registrera sig för att ta in skatt, och var de skickas från och skickas till. Om du vill veta mer om skatteregistreringar, se Nexus och för mer information om hur din leverans påverkar dina skattesatser, se Skattekälla.

Om du behöver information om formuläret 1099-K och du använder Shopify Payments, se Skatterapportering.