Välj en skattetjänst

När du ställer in dina skatter för USA kan du välja den skattetjänst som fungerar bäst för ditt företag. Du kan välja Shopify Tax, Basmoms eller Manuell moms för att beräkna och samla in skatt från dina kunder i kassan. Du kan när som helst ändra vilken skattetjänst du använder.

Från och med den 15 januari 2023 kommer endast Shopify Skatt att uppdateras med nya funktioner. Tjänsterna Grundläggande skatt och Manuell skatt kommer fortsätta fungera och få uppdateringar av skattesatsen, men de kommer inte att få nya funktioner.

Granska följande tabell för att avgöra vilken skattetjänst som är bäst för dina behov.

Tabell som beskriver funktionerna i skattetjänster
Shopify Tax Basmoms Manuell moms
Beräkning av försäljningsskatt
Automatiska prisberäkningar med hjälp av skatteregistreringar
Automatiska prisberäkningar med hjälp av produktkategorier
Automatiska rekommendationer för produktkategori
Taknocksexakthet
Stöd för delstatsavgifter
Skattehelger
Markets Pro
Rapportering och insikter
Skatterapporter
Insikter om skatteskuld
Avancerade rapporter
Undantag och åsidosättanden
Skattebefrielse för B2B
Skattebefrielse för kunder
Åsidosättande av Manuell skattesats
Ta upp skatt i delstater utan statlig omsättningsskatt

På den här sidan

Välj din skattetjänst

När du har granskat funktioner och överväganden för varje skattetjänst kan du välja vilken tjänst du vill använda.

Steg:

1. Från Shopify-administratören går du till Inställningar > Skatter och tullavgifter.
  2. Klicka på USA.
  3. Klicka på Hantera i avsnittet Nuvarande skattetjänst.
  4. Välj den skattetjänst som du vill använda och klicka sedan på Aktivera.

Registreringsbaserad skatteinhämtning

Skatt tas upp automatiskt in för stater där du har registrerad skatteskyldighet.

Kostnadsberäkning med hjälp av produktkategorier

Skattebefrielser och ändringar beräknas automatiskt utifrån produktkategorin.

Automatiska rekommendationer för produktkategorier

Produktkategorier föreslås automatiskt för dina produkter.

Taknocksexakthet

Adressnogrannhet innebär att skatter beräknas exakt utifrån gatuadress snarare än att de begränsas till postnummer. Den här funktionen ingår endast i Shopify Skatt.

Stöd för delstatsavgifter

Vissa stater tar upp skatteliknande avgifter. I Colorado omfattas till exempel beställningar som innehåller skattepliktiga varor som levereras av ett fordon i Colorado av en avgift på 0,28 USD, som inte är återbetalningsbar, för detaljhandelsleverans. Den här funktionen ingår endast i Shopify Tax.

Skattebefrielser

Specialskattesatser som gäller på specifika datum beräknas automatiskt. Till exempel har Texas en försäljningsskattehelg från 5-7 augusti varje år. Den här funktionen ingår endast i Shopify Skatt.

Markets Pro

Endast Grundläggande skatt eller Shopify Skattesupport Markets Pro. Du kan inte använda Manuell skatt med Markets Pro.

Skatterapporter

Gör det möjligt för dig att komma åt rapporter som visar hur mycket skatt du har tagit upp.

Ansvarsinsikter

Automatiska förslag och insikter om dina potentiella skatteskulder tillhandahålls baserat på var du levererar och säljer till.

Avancerade rapporter

Avancerade skatterapporter har ytterligare information om hur mycket skatt du tar upp och kan användas för din rapportering till skattemyndigheterna.

Skatteundantag för B2B

Gör det möjligt för dig att sälja licensierade produkter som är skattebefriade.

Skattebefrielse för kunder

Gör det möjligt för dig att utse specifika kunder som är skattebefriade.

Åsidosättande av produkt- och fraktskatt

Tilldela åsidosättande av produktskatt eller åsidosättande av leveransskatt för att tillämpa specifika skattesatser som åsidosätter alla andra skatteberäkningar för utvalda produkter eller leveransdestinationer.Åsidosättande kan endast tillämpas på delstatsnivå för Manuell skatt.

Ta upp skatt i delstater utan statlig omsättningsskatt

Gör det möjligt för dig att ta upp skatt i delstater som inte har någon övergripande skattesats. Om du till exempel är i New Hampshire och säljer mat som är beredd och konsumerad på plats kan du behöva tillämpa en skattesats på 9 %.