Använd USA:s nya momsfunktion

Obs: Denna vägledning gäller handlare som bedriver försäljning i USA. Det är ditt ansvar att kolla med de amerikanska skattemyndigheterna eller lokala skatterevisorer för att se till att du tar ut korrekt momssats av dina kunder och att du deklarerar och skickar in din skatt korrekt.

Om du redan använder Shopify för att sälja i USA kan du uppdatera dina amerikanska omsättningsskatteinställningar så att de återspeglar dina skatteregistreringar. Den här förändringen påverkar inte hur omsättningsskatt debiteras i din butik. Om du inte är registrerad för att hämta in omsättningsskatt i några delstater som anges i dina skatteinställningar kan du ta bort dem.

När du uppdaterar dina skatteinställningar blir du ombedd att ange ett skatteregistreringsnummer. När du har lagt till det anger Shopify automatiskt de skattesatser som gäller för de områden du har registrerat dig för.

Shopifys support kan hjälpa dig att uppdatera dina skatteinställningar i din Shopify-administratör men kan inte tillhandahålla juridisk skatterådgivning. Om du behöver hjälp med att ändra dina skatteinställningar, kontakta support. Om du behöver hjälp med att förstå dina skatteförpliktelser, kontakta amerikanska skattemyndigheter eller en skatterådgivare.

Måste jag registrera mig för att debitera skatt?

Det beror på. I allmänhet är du skyldig att ta ut skatt i alla amerikanska delstater där du säljer skattepliktiga varor eller tjänster och har en ekonomisk förbindelse.

För mer information, se amerikanska skattereferensen. Om du är osäker på om du behöver registrera dig för ett skattekonto så kan du kontakta amerikanska skattemyndigheter eller en lokal skatterådgivare.

Vad är ett momsregistreringsnummer? Behöver jag ett?

Ett momsregistreringsnummer är ett nummer som du får av din statliga skattemyndighet efter det att du registrerat dig hos dem för att samla in skatt. Detta nummer utfärdas av delstater för att du ska kunna debitera skatt där.

Du behöver endast ett momsregistreringsnummer om du bestämmer dig för att du ska debitera skatt i ett visst delstat.

Hur vet jag om jag behöver registrera mig?

Vanligtvis måste du registrera dig om du har en ekonomisk förbindelse i en delstat. Vad som utgör en förbindelse i varje delstat kan variera. Vissa delstater kräver att du registrerar och samlar in skatter endast om ditt företag är fysiskt placerat inom den delstaten, medan andra kan kräva att du registrerar dig baserat på distributionscenter eller annonsering inom dessa delstater.

Kontakta skattemyndigheten för att bekräfta om du behöver registrera dig för att samla in skatter om du har en betydande närvaro i en delstaten. För mer information, se amerikansk skattereferens.

Jag måste registrera mig. Vad ska jag göra?

Om du behöver registrera dig för att debitera statliga skatter kan du göra det på den delstatens webbplats.

När du har registrerat dig ska du lägga till ditt ID-nummer för moms på sidan Skatter.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Skatter.
  2. I avsnittet Skatteregioner bredvid USA klickar du på Ställ in eller Redigera.
  3. I avsnittet Skatteregistreringar klickar du på Lägg till skatteregisterring.
  4. Välj en region där du är registrerad.
  5. Ange ditt kontonummer i fältet under ditt valda delstat.

Du kan ta bort eller ändra dina registreringar eller kontonummer med knappen ... intill delstatsnamn and kontonummer i avsnittet Momsregistreringar.

Kan jag åsidosätta skatteinställningar?

Ja. Om du vill veta mer om hur amerikanska skatteundantag påverkas när du uppdaterar, se Skatteundantag.