Op registratie gebaseerde belastingen in de VS.

Als je Shopify al gebruikt om te verkopen in de Verenigde Staten, kun je je Amerikaanse btw-instellingen bijwerken om je belastingregistraties weer te geven. Deze wijziging is niet van invloed op hoe btw in rekening wordt gebracht in je winkel.

Wanneer je je belastinginstellingen bijwerkt, word je gevraagd een btw-nummer op te geven. Nadat dit is toegevoegd, stelt Shopify automatisch de belastingtarieven in die van toepassing zijn op de gebieden waarvoor je je hebt geregistreerd. Als je niet bent geregistreerd voor het innen van btw in staten die in je belastinginstellingen worden vermeld, kun je deze verwijderen.

Shopify Support kan je helpen je belastinginstellingen bij te werken in je Shopify-beheercentrum, maar kan geen juridisch advies over de belasting bieden. Neem contact op met Shopify Support als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van je belastinginstellingen. Als je hulp nodig hebt bij het begrijpen van je belastingverplichtingen, neem je contact op met je plaatselijke belastinginstanties of een belastingdeskundige.

Moet ik me registreren om belasting in rekening te brengen?

Dat hangt ervan af. Over het algemeen ben je verplicht om belasting te innen in Amerikaanse staten waar je economische nexus hebt en belastbare goederen of diensten verkoopt.

Raadpleeg de Referentie Amerikaanse belastingen voor meer informatie. Als je niet zeker weet of je je moet registreren voor een belastingaccount, neem contact op met de Amerikaanse staatsbelastinginstanties of een lokale belastingdeskundige.

Wat is een btw-ID? Heb ik er een nodig?

Een btw-ID is een nummer dat door je staatsbelastinginstantie aan je is verstrekt nadat je je bij hen hebt geregistreerd om belastingen te innen. Dit nummer wordt afgegeven door staten om je in staat te stellen daar belastingen in rekening te brengen.

Je hebt alleen een btw-ID nodig als je vaststelt dat je in een bepaalde staat belasting moet heffen.

Hoe weet ik of ik me moet registreren?

Normaal gesproken moet je je registreren als je economische nexus in een staat hebt. Wat nexus inhoudt, kan per staat verschillen. Sommige staten vereisen dat je je registreert en innen alleen belasting als je bedrijf zich fysiek in die staat bevindt, terwijl andere staten je verplichten je te registreren op basis van distributiecentra of advertenties binnen die staten.

Als je een aanzienlijke aanwezigheid in een staat hebt, moet je contact opnemen met de belastingdienst in die staat om te bevestigen of je je moet registreren om belastingen te innen. Zie Referentie Amerikaanse belastingen voor meer informatie.

Ik moet me registreren. Wat moet ik doen?

Als je je moet registreren om staatsbelastingen in rekening te brengen, dan kun je dat doen op de website van die staat.

Nadat je je registratie hebt afgerond, voer je je btw-nummer op de pagina Douanerechten en belastingen in.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Douanerechten en belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Innen van omzetbelasting beheren op Verenigde Staten.
  3. Klik in het deel Regio's waarin je omzetbelasting int op Omzetbelasting innen.
  4. Selecteer een staat of regio waar je bent geregistreerd.
  5. Voer in Btw-ID je btw-ID in. Als je een btw-ID hebt aangevraagd maar er nog geen hebt, laat je dit veld leeg. Je kunt deze bijwerken wanneer je je btw-ID ontvangt.
  6. Optioneel: Als je bedrijf zich in een land bevindt waar belastingwetten met betrekking tot verzendkosten verschillen, kun je kiezen of je belasting op verzending in rekening wilt brengen.

1. Klik op Geavanceerde opties.
    2. Kies onder Verzendingsbelastingof je verzendingsbelasting wilt toepassen.
  7. Klik op Btw innen.

8. Optioneel: voeg meer regio's en accountnummers toe door op Btw innen te klikken.

Je kunt je registraties of accountnummers verwijderen of wijzigen met de knop ... naast de naam en het accountnummer van de staat in het gedeelte Regio's waarin je omzetbelasting int.

Kan ik belastinginstellingen aanpassen?

Ja. Zie Belastingen overschrijven voor meer informatie over de gevolgen van belastingoverschrijvingen in Amerikaanse staten bij het updaten.

Waar kan ik terecht voor meer hulp?

Shopify Support kan je helpen bij hoe je de instellingen kunt wijzigen, maar kan niet aangeven of het wijzigen van je instellingen nodig is. Als je hulp nodig hebt bij het bepalen of je je al dan niet moet registreren en belasting moet berekenen bij je klanten, kun je het beste contact opnemen met een lokale expert, zoals een accountant of financieel adviseur. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de specifieke belastinginstanties.

Wat moet ik weten over Brexit?

Als je aan klanten in het VK verkoopt, is de beste manier om informatie te krijgen over de gevolgen van de Brexit voor jouw bedrijf, om contact op te nemen met een plaatselijke belastingdeskundige. Om te beginnen kun je hieronder enkele nieuwe wetten vinden die van toepassing zijn op merchants die verkopen aan klanten in het Verenigd Koninkrijk:

• Je hebt mogelijk een EU EORI-nummer nodig.
  • De btw-wetten van het VK die op 1 januari 2021 van kracht zijn geworden, resulteren in nieuwe btw-vereisten voor verkopen die gelijk zijn aan of lager zijn dan 135 GBP.
    • Als de verkoop van goederen gelijk is aan of lager is dan 135 GBP, dan moet je je registreren voor de btw in het Verenigd Koninkrijk. In dit geval wordt de btw geïnd op de verkooplocatie en door de merchant overgeschreven. Als je gebruik maakt van op registratie gebaseerde belastingen en je hebt een Britse btw-registratie, dan wordt er btw geheven op je verkopen aan klanten in het Verenigd Koninkrijk.
    • Als de totaalwaarde van de verkochte goederen hoger is dan 135 GBP, hoef je mogelijk geen btw te innen op de verkooplocatie. In dit geval worden de btw en douanerechten door de importeur overgeschreven. Als je gebruik maakt van op registratie gebaseerde belastingen en je hebt een Britse btw-registratie, dan wordt er geen btw geheven op je verkopen aan klanten in het Verenigd Koninkrijk. Als je wilt, kun je je klant op het moment van verkoop btw en douanerechten in rekening brengen en deze middelen vervolgens aan de verzender of importeur verstrekken met behulp van een verzendingslabel. Je kunt de bestellingen ook zonder btw en douanerechten versturen. Je klant betaalt dan extra geld op het moment van levering. Meer informatie over het omgaan met btw en douanerechten.

Meer informatie over de implicaties van Brexti voor jouw bedrijf.

Wat moet ik weten over verkopen in de EU?

Wanneer merchants buiten de EU bestellingen verzenden naar klanten in EU-lidstaten, gelden de volgende regels voor douane- en invoerrechten:

• Voor bestellingen die gelijk zijn aan of minder zijn dan 150 EUR, wordt btw toegepast.
  • Voor bestellingen die meer zijn dan 150 EUR, worden invoerrechten en douanerechten toegepast.

Als je tijdens het afrekenen geen btw en invoerrechten in rekening brengt, betaalt je klant deze aan de vervoerder bij levering.

Als je btw wilt innen bij de checkout, moet je je registreren voor een btw-ID. Om je te helpen de complexiteit van het registreren voor een btw-ID, het rapporteren van je verkopen en het afdragen van btw te beheren, heeft de EU de Import One-Stop Shop-regeling (IOSS) geïntroduceerd. Als je niet zeker weet of je de IOSS aan moet vragen, neem dan contact op met je lokale belastingdeskundige.

Nadat je je IOSS-nummer hebt ontvangen, moet je het toevoegen aan je belastingregistratie in je Shopify-beheercentrum. Voordat je je IOSS-nummer toevoegt aan je belastingregistratie, moet je ervoor zorgen dat je een verzendprofiel voor de Europese Unie hebt ingesteld.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Douanerechten en belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Belastingregio's naast Europese Unie op Beheren.
  3. Klik in de sectie Verzenden naar de EU, naast Btw op verkopen in de EU op Btw innen.
  4. Selecteer in Land van registratie het land waar je je hebt geregistreerd voor IOSS.
  5. Typ je IOSS-nummer in het Btw-nummer IOSS.
  6. Klik op Btw innen.

Ik heb mijn belastinginstellingen bijgewerkt. Waarom ontvang ik verschillende belastingbedragen?

Bij sommige bestellingen zie je een kleine afwijking in je totale belastingbedragen nadat je je belastinginstellingen hebt bijgewerkt. Deze afwijking is het gevolg van het feit dat belastingbedragen worden afgerond op regelitemniveau in plaats van op factuurniveau. Je kunt meer te weten komen over afrondingsberekeningen in Amerikaanse belastingen instellen.