Op registratie gebaseerde belastingen in de VS.

Als je Shopify al gebruikt om te verkopen in de Verenigde Staten, kun je je Amerikaanse btw-instellingen bijwerken om je belastingregistraties weer te geven. Deze wijziging heeft geen invloed op hoe btw in rekening wordt gebracht in je winkel. Als je niet bent geregistreerd voor het innen van omzetbelasting in staten die in je belastinginstellingen worden vermeld, kun je deze verwijderen.

Wanneer je je belastinginstellingen bijwerkt, word je gevraagd een belastingregistratienummer op te geven. Nadat deze is toegevoegd, stelt Shopify automatisch de belastingtarieven in die van toepassing zijn op de gebieden waarvoor je je hebt geregistreerd.

Shopify-ondersteuning kan je helpen je belastinginstellingen bij te werken in je Shopify-beheercentrum, maar kan geen juridisch advies over de belasting bieden. Neem contact op met de ondersteuning als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van je belastinginstellingen. Als je hulp nodig hebt bij het begrijpen van je belastingverplichtingen, neem contact op met je plaatselijke belastinginstanties of een belastingdeskundige.

Moet ik me registreren om belasting in rekening te brengen?

Het hangt ervan af. Over het algemeen ben je verplicht belasting te innen in Amerikaanse staten waarin je zowel belastbare goederen of diensten verkoopt en een economische nexus hebt.

Raadpleeg de Referentie Amerikaanse belastingen voor meer informatie. Als je niet zeker weet of je je moet registreren voor een belastingaccount, neem contact op met de Amerikaanse staatsbelastinginstanties of een lokale belastingdeskundige.

Wat is een btw-ID? Heb ik er een nodig?

Een btw-ID is een nummer dat door je staatsbelastinginstantie aan je is verstrekt nadat je je bij hen hebt geregistreerd om belastingen te innen. Dit nummer wordt afgegeven door staten om je in staat te stellen daar belastingen in rekening te brengen.

Je hebt alleen een btw-ID nodig als je vaststelt dat je in een bepaalde staat belasting moet heffen.

Hoe weet ik of ik me moet registreren?

Normaalgesproken moet je zich registreren als je een economische nexus in een staat hebt. Wat nexus inhoudt, kan in elke staat verschillen. Sommige staten vereisen dat je alleen belastingen registreert en innen als je bedrijf zich fysiek binnen die staat bevindt, terwijl andere je misschien verplichten je te registreren op basis van distributiecentra of advertenties binnen die staten.

Als je een aanzienlijke aanwezigheid in een staat hebt, moet je contact opnemen met de belastingdienst in die staat om te bevestigen of je je moet registreren om belastingen te innen. Zie Referentie Amerikaanse belastingen voor meer informatie.

Ik moet me registreren. Wat moet ik doen?

Als je je moet registreren om staatsbelastingen in rekening te brengen, dan kun je dat doen op de website van die staat.

Nadat je je hebt geregistreerd, voeg je je btw-ID toe op de pagina Belastingen.

Stappen:

1. Ga naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in de sectie Belastingregio's naast Verenigde Staten op Instellen of Bewerken.
  3. Klik in het deel Innen omzetbelasting op Omzetbelasting innen.
  4. Selecteer een regio waarin je bent geregistreerd.
  5. Voer in het veld onder je geselecteerde staat je accountnummer in.

Je kunt je registraties of accountnummers verwijderen of wijzigen met de knop ... naast de naam en het accountnummer van de staat in het gedeelte Innen omzetbelasting.

Kan ik belastinginstellingen aanpassen?

Ja. Zie Belastingen overschrijven voor meer informatie over de gevolgen van belastingoverschrijvingen in Amerikaanse staten bij het updaten.

Waar kan ik terecht voor meer hulp?

Shopify-ondersteuning kan je helpen bij hoe je de instellingen kunt wijzigen, maar kan niet aangeven of het wijzigen van je instellingen nodig is. Als je hulp nodig hebt bij het bepalen of je je al dan niet moet registreren en belasting moet berekenen bij je klanten, kun je het beste contact opnemen met een lokale expert, zoals een accountant of financieel adviseur. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de specifieke belastinginstanties.

Wat moet ik weten over Brexit?

Als je aan klanten in het VK verkoopt, is de beste manier om informatie te krijgen over de gevolgen van de Brexit voor jouw bedrijf, om contact op te nemen met een plaatselijke belastingdeskundige. Om te beginnen kun je hieronder enkele nieuwe wetten vinden die van toepassing zijn op merchants die verkopen aan klanten in het Verenigd Koninkrijk:

• Je hebt mogelijk een EU EORI-nummer nodig.
  • De btw-wetten van het VK die op 1 januari 2021 van kracht zijn geworden, resulteren in nieuwe btw-vereisten voor verkopen die gelijk zijn aan of minder zijn dan GBP 135. - Als de verkoop van goederen gelijk is aan of minder is dan GBP 135, dan moet je je registreren voor de btw in het Verenigd Koninkrijk. In dit geval wordt de btw geïnd op de verkooplocatie en door de merchant overgeschreven. Als je gebruik maakt van op registratie gebaseerde belastingen en je hebt een Britse btw-registratie, dan wordt er btw geheven op je verkopen aan klanten in het Verenigd Koninkrijk.
    • Als de verkoop van goederen meer waard is dan GBP 135 waard, hoef je mogelijk geen btw te innen op de verkooplocatie. In dit geval worden de btw en heffingen door de importeur overgeschreven. Als je gebruik maakt van op registratie gebaseerde belastingen en je hebt een Britse btw-registratie, dan wordt er geen btw geheven op je verkopen aan klanten in het Verenigd Koninkrijk. Als je wilt, kun je je klant op het moment van verkoop btw en heffingen in rekening brengen en deze middelen vervolgens aan de verzender of importeur verstrekken met behulp van een verzendingslabel. Je kunt de bestellingen ook zonder btw en heffingen versturen. Je klant betaalt dan extra geld op het moment van levering. Meer informatie over het omgaan met btw en heffingen.

Meer informatie over de implicaties van Brexti voor jouw bedrijf.

Wat moet ik weten over verkopen in de EU?

Wanneer merchants buiten de EU bestellingen verzenden naar klanten in EU-lidstaten, gelden de volgende regels voor invoerrechten en heffingen:

• Voor bestellingen die gelijk zijn aan of minder zijn dan 150 EUR, wordt btw toegepast.
  • Voor bestellingen die meer zijn dan 10 EUR, worden invoerrechten en heffingen toegepast.

Als je tijdens het afrekenen geen btw en invoerrechten in rekening brengt, betaalt je klant deze aan de vervoerder bij levering.

Als je btw wilt innen bij de checkout, moet je je registreren voor een btw-ID. Om je te helpen de complexiteit van het registreren voor een btw-ID, het rapporteren van je verkopen en het afdragen van btw te beheren, heeft de EU de Import One-Stop Shop-regeling (IOSS) geïntroduceerd. Als je niet zeker weet of je de IOSS aan moet vragen, neem dan contact op met je lokale belastingdeskundige.

Nadat je je IOSS-nummer hebt ontvangen, moet je het toevoegen aan je belastingregistratie in je Shopify-beheercentrum. Voordat je je IOSS-nummer toevoegt aan je belastingregistratie, moet je ervoor zorgen dat je een verzendprofiel voor de Europese Unie hebt ingesteld.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Belastingregio's naast Europese Unie op Beheren.
  3. Klik in de sectie Verzenden naar de EU, naast Btw op verkopen in de EU op Btw innen.
  4. Selecteer in Land van registratie het land waar je je hebt geregistreerd voor IOSS.
  5. Typ je IOSS-nummer in het Btw-nummer IOSS.
  6. Klik op Btw innen.

Ik heb mijn belastinginstellingen bijgewerkt. Waarom ontvang ik verschillende belastingbedragen?

Bij sommige bestellingen zie je een kleine afwijking in je totale belastingbedragen nadat je je belastinginstellingen hebt bijgewerkt. Deze afwijking is het gevolg van het feit dat belastingbedragen worden afgerond op regelitemniveau in plaats van op factuurniveau. Je kunt meer te weten komen over afrondingsberekeningen in Amerikaanse belastingen instellen.