Basic Tax

Configureer je belastinginstellingen op de pagina Douanerechten en belastingen in het Shopify-beheercentrum om er zeker van te zijn dat je de juiste hoeveelheid belasting in rekening brengt.

Beperkingen van Basic Tax

De volgende functies zijn niet beschikbaar in Basic Tax:

Bekijk de tabel met belastingservices om te bepalen welke belastingservice het meest geschikt is als je een van de deze functies nodig hebt.

Voordat je Basic Tax installeert

Bepaal als je nieuw bent bij Shopify eerst of je omzetbelasting in rekening moet brengen voordat je begint met verkopen. Mogelijk moet je je bij verschillende belastinginstanties registreren. Hierna kun je je belastingen in Shopify instellen om ervoor te zorgen dat je de juiste tarieven hanteert, waar je ook in de Verenigde Staten verkoopt.

Lees de volgende aandachtspunten voordat je belastingregistraties toevoegt in het Shopify-beheercentrum via Instellingen > Douanerechten en belastingen:

• Bepaal of je btw in rekening moet brengen. Als je het niet zeker weet, neem dan contact op met een Amerikaanse staatsbelastinginstantie of een belastingdeskundige. Raadpleeg de naslaginformatie over Amerikaanse belastingen voor een overzicht van de belastingregels per staat.
  • Als je omzetbelasting moet berekenen in een of meer Amerikaanse rechtsgebieden neem je contact op met de relevante instanties en registreer je je. Het proces varieert afhankelijk van waar je bedrijf is gevestigd, waar je verkoopt en van de afzonderlijke overheidsvereisten. Raadpleeg het naslagwerk voor staatsbelasting voor links naar diverse Amerikaanse belastinginstanties.
  • Maak een locatie voor je bedrijf als je voorraad wordt afgehandeld vanaf een andere locatie dan het adres dat je in je Shopify-beheercentrum hebt ingesteld bij Instellingen > Winkelgegevens om ervoor te zorgen dat je belastingtarieven correct zijn. Als het adres dat je in het Shopify-beheercentrum het gedeelte Adres onder Instellingen > Winkelgegevens instelt anders is dan het adres dat je als locatie instelt, wordt het locatieadres gebruikt om nexus te bepalen, wat een fysieke of economische connectie met een staat inhoudt. Het adres in Winkelgegevens wordt niet gebruikt als je een locatie hebt aangemaakt.

Basis Tax instellen

Je kunt je belastingen instellen zodra je je bij de belastinginstanties hebt geregistreerd en je een btw-ID hebt.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Douanerechten en belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Innen van omzetbelasting beheren op Verenigde Staten.
  3. Klik in het deel Regio's waarin je omzetbelasting int op Omzetbelasting innen.
  4. Selecteer een staat of regio waar je bent geregistreerd.
  5. Voer in Btw-ID je btw-ID in. Als je een btw-ID hebt aangevraagd maar er nog geen hebt, laat je dit veld leeg. Je kunt dit veld bijwerken wanneer je je btw-ID ontvangt.
  6. Optioneel: Als je bedrijf zich in een land bevindt waar belastingwetten met betrekking tot verzendkosten verschillen, kun je kiezen of je belasting op verzending in rekening wilt brengen.

1. Klik op Geavanceerde opties.
    2. Kies onder Verzendingsbelastingof je verzendingsbelasting wilt toepassen.
  7. Klik op Btw innen.

8. Optioneel: voeg meer regio's en accountnummers toe door op Btw innen te klikken.

Sommige Staten hebben wetten die van invloed zijn op de verzendkosten. Als je bent geregistreerd om belasting te heffen in Californië, Colorado, Florida, Illinois, Louisiana, Maineof Maryland, kun je kiezen of je belasting heft op verzendkosten.

Als je niet zeker weet of je belasting zou moeten heffen op verzendkosten, laat deze optie dan op de standaardinstelling staan en neem contact op met Amerikaanse staatsbelastinginstanties of een lokale belastingdeskundige.

Volgende stappen

Je kunt Belastingoverschrijvingen maken voor producten waarvoor de standaard belastingtarieven niet van toepassing zijn, of verzendtarieven voor specifieke staten.