Amerikaanse belastingen instellen

U kunt uw belastinginstellingen configureren op de pagina belastingen in uw Shopify-beheerder om er zeker van te zijn dat u het juiste belastingbedrag in rekening brengt.

Automatische belastingtarieven instellen

Als u belasting moet heffen binnen de Verenigde Staten, zijn mogelijk belastingen van toepassing in uw stad, provincie en provincie. Om deze complexiteit aan te kunnen, kunt u de automatische belastinginstellingen van Shopify gebruiken. De belastinginstellingen van Shopify gebruiken Standard General-BTW-tarieven, die regelmatig worden bijgewerkt.

Stappen:

1. Zoek in de sectie belasting regio's naar Verenigde Staten en klik op instellen.

2. Vink Automatisch belastingen berekenen aan in het gedeelte Belastingen berekenen.

3. Voeg in het gedeelte provinciale, gemeentelijke en staatsbelastingen een fysieke aanwezigheid toe voor elke regio waarin u Nexus heeft, zoals een kantoor, magazijn of andere faciliteit. Zie _Amerikaanse belasting Nexus_voor meer informatie over Nexus, inclusief economische Nexus.

1. Selecteer een staat in het veld Naam staat:
      Selecteer een staat in het veld Naam staat
    2. Naast de staat voert u de postcode in van de locatie waar u Nexus heeft:
      Voer de postcode in
    3. Klik op Staat toevoegen.

Voor elke fysieke aanwezigheid die u invoert, worden de belastingen die van toepassing zijn, weergegeven.

Gedetailleerde landelijke belastingtarieven weergeven

Als u de belastinggegevens voor een staat wilt weergeven, waaronder het belastingbeleid en tarieven voor verzending en afhandeling, klikt u op de waarde in de kolom Nationale, gemeentelijke en andere belastingen.

Het dialoogvenster Nationale belasting voor elke staat toont een lijst met steden, provincies en postcodes. Het toont ook de standaardbelastingtarieven en geeft aan of verzending en afhandeling belastbaar zijn:

Venster provinciale belasting

Een fysieke aanwezigheid verwijderen

Hoewel u fysieke aanwezigheden van uw winkel kunt verwijderen, moet u minstens één fysieke aanwezigheid behouden voor de staat die is opgegeven in uw winkeladres op de pagina Instellingen > Algemeen.

Voor belastingdoeleinden gaat Shopify ervan uit dat u fysiek aanwezig bent op uw winkeladres. Als u die fysieke aanwezigheid verwijdert van de pagina Belastingen, voegt Shopify deze weer toe.

U kunt een fysieke aanwezigheid verwijderen uit het gedeelte Provinciale, gemeentelijke en nationale belasting.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Belastingregio's op Verenigde Staten.

2. Klik op het prullenbakpictogram naast de aanwezigheid die u wilt verwijderen.

Prullenbakpictogram

Belastingtarieven handmatig instellen

Als u de automatische belastinginstellingen van Shopify in de Verenigde Staten niet wilt gebruiken, kunt u de belastingtarieven handmatig instellen om aan uw eigen behoeften te voldoen.

Stappen:

1. Zoek in de sectie belasting regio's naar Verenigde Staten en klik op instellen.

2. Vink Automatisch belastingen berekenen uit in het gedeelte Belastingen berekenen.

3. Geef in het gedeelte Basisbelastingen de belastingen handmatig op voor elke staat en regio. U kunt kiezen of een belasting in een regio wordt gebruikt in plaats van een federale belasting of wordt toegevoegd aan of samengesteld met een federale belasting.

4. Klik op Opslaan.

Voorbeelden van belastingen in de Verenigde Staten

Laten we zeggen dat u uw online winkel in Orlando in Florida beheert. U heeft geen aanwezigheid of nexus in een andere staat.

• Als u aan een klant in Miami in Florida verkoopt, brengt u belasting in rekening omdat u nexus in de staat heeft (u bevindt zich hier). Florida is een staat met op bestemming gebaseerde belasting, dus de specifieke belastingtarieven worden bepaald door de postcode van het verzendadres van de klant in Miami.
  • Als u verkoopt aan een klant in New York, brengt u geen belasting in rekening bij die klant. Dit komt omdat u geen nexus heeft in New York.

Laten we voor het volgende voorbeeld zeggen dat u uw online winkel in Pittsburgh in Pennsylvania uitvoert. U heeft geen nexus in een andere staat.

• Als u verkoopt aan een klant in Harrisburg in Pennsylvania, dan brengt u belasting in rekening omdat u nexus in de staat heeft (hier bevindt u zich). Pennsylvania is een staat met op herkomst gebaseerde belasting, dus de specifieke belastingtarieven worden bepaald door de postcode van uw adres in Pittsburgh.
  • Als u verkoopt aan een klant in New York, brengt u geen belasting in rekening bij die klant. Dit komt omdat u geen nexus heeft in New York.

Stel voor een derde voorbeeld dat u uw online winkel in San Francisco in Californië beheert. U heeft ook fysieke aanwezigheid toegevoegd aan een distributiecentrum in Seattle in Washington.

• Als u verkoopt aan een klant in San Jose in Californië, dan brengt u belasting in rekening. U heeft nexus in de staat (hier bevindt u zich). De nationale, provinciale en stedelijke belastingen zijn gebaseerd op de postcode van uw winkel. Maar de districtsbelastingen zijn gebaseerd op de postcode van de koper in San Jose.
  • Als u verkoopt aan een klant in Olympia in Washington, brengt u belasting in rekening omdat u Nexus in de staat Washington heeft (hier bevindt zich uw distributiecentrum). De belasting staat, provinciale en gemeentelijke belastingen zijn gebaseerd op de postcode van het verzendadres van de klant in Olympia.