Amerikaanse belastingen instellen

Als Shopify nieuw voor je is, moet je voordat je begint met verkopen bepalen of je omzetbelasting moet berekenen. Mogelijk moet je je bij verschillende belastinginstanties registreren. Hierna kun je je belastingen in Shopify instellen om ervoor te zorgen dat je de juiste tarieven hanteert, waar je ook in de Verenigde Staten verkoopt.

Voordat je begint

Lees de volgende aandachtspunten voordat je belastingregistraties toevoegt in je beheercentrum via Instellingen > Belastingen.

Bepalen of je omzetbelasting in rekening moet brengen

Bepaal of je btw moet berekenen. Als je het niet zeker weet, neem dan contact op met een Amerikaanse staatsbelastinginstantie of een belastingdeskundige.

Raadpleeg de Referentie Amerikaanse belastingen voor een overzicht van de staatsbelastingreglementen.

Registreren bij belastinginstanties

Als je omzetbelasting moet berekenen in een of meer Amerikaanse rechtsgebieden, moet je contact opnemen met de relevante instanties en je registreren. Het proces varieert afhankelijk van waar je bedrijf is gevestigd en waar je verkoopt, en van de individuele overheidsvereisten.

Zie Referentie staatsbelasting voor links naar diverse Amerikaanse belastinginstanties.

Je locaties beheren

Om ervoor te zorgen dat je belastingtarieven correct zijn, maak je een locatie aan voor je bedrijf als je voorraad wordt afgehandeld vanaf een locatie die anders is dan het adres dat je hebt ingesteld in het Shopify-beheercentrum via Instellingen > Algemeen.

Regio's instellen waarin je bent geregistreerd

Je kunt je belastingen instellen zodra je je bij de belastinginstanties hebt geregistreerd en je een btw-IDhebt.

Stappen:

1. Ga naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in de sectie Belastingregio's naast Verenigde Staten op Instellen.
  3. Klik in het deel Innen omzetbelasting op Omzetbelasting innen.
  4. Selecteer een staat waarin je bent geregistreerd.
  5. Voer in Btw-ID je btw-ID in. Als je een btw-ID hebt aangevraagd maar er nog geen hebt, laat je dit veld leeg. Je kunt deze bijwerken wanneer je je btw-ID ontvangt.
  6. Optioneel: Als je bedrijf zich in een land bevindt waar belastingwetten met betrekking tot verzendkosten verschillen, kun je kiezen of je belasting op verzending in rekening wilt brengen.

1. Klik op Geavanceerde opties.
    2. Kies onder Verzendingsbelastingof je verzendingsbelasting wilt toepassen.
  7. Klik op beginnen met het Innen van omzetbelasting.

8. Optioneel: voeg meer regio's en accountnummers toe door op Btw innen te klikken.

Sommige Staten hebben wetten die van invloed zijn op de verzendkosten. Als je bent geregistreerd om belasting te heffen in Californië, Colorado, Florida, Illinois, Louisiana, Maineof Maryland, kun je kiezen of je belasting heft op verzendkosten.

Als je niet zeker weet of je belasting in rekening moet brengen voor verzending, laat deze optie bij de standaardinstelling en neem dan contact op met de Amerikaanse staatsbelastinginstanties of een lokale belastingdeskundige.

Volgende stappen

Je kunt Belastingoverschrijvingen maken voor producten waarvoor de standaard belastingtarieven niet van toepassing zijn, of verzendtarieven voor specifieke staten.