Yhdysvaltojen verojen määrittäminen

Huom: Tämä opas on koskee kauppiaita, jotka myyvät Yhdysvalloissa. Sinun velvollisuutenasi on tarkistaa paikalliselta veroviranomaisilta tai veroasiantuntijalta, että veloitat asiakkaaltasi oikeat verokannat ja varmistaa, että ilmoitat ja maksat verosi oikein.

Jos et ole aiemmin käyttänyt Shopifyta, sinun on ennen myynnin aloittamista selvitettävä, onko sinun perittävä myyntiveroa. Saatat joutua rekisteröitymään eri verovirastoihin. Tämän jälkeen voit määrittää verot Shopifyssa, mikä varmistaa sen, että veloitat oikeiden verokantojen mukaiset verot kaikkialla Yhdysvalloissa, missä teet myyntiä.

Huomaa: Jos jo myyt Shopifyssa, tutustu sen sijaan kohtaan Yhdysvaltojen uusien veromenettelyjen käyttäminen.

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin lisäät verorekisteröinnit ylläpitäjääsi kohdasta Asetukset > Verot, tarkista oheiset seikat.

Selvitä, onko sinun perittävä myyntiveroa

Sinun on selvitettävä, pitääkö sinun periä myyntiveroa. Jos et ole varma, ota yhteyttä osavaltion veroviranomaiseen tai veroammattilaiseen.

Katso Yhdysvaltain vero-ohjetta, jossa on yhteenveto osavaltioiden verosäännöistä.

Rekisteröidy verovirastoihin

Jos sinun on perittävä myyntiveroa yhdellä tai useammalla Yhdysvaltain lainkäyttöalueella, sinun on otettava yhteyttä asianomaisiin virastoihin ja rekisteröidyttävä niihin. Prosessi vaihtelee sen mukaan, missä yrityksesi toimii ja missä myyt, sekä yksittäisten paikallishallintojen vaatimusten mukaan.

Valtion vero-ohjeessa on linkit Yhdysvaltain eri verovirastoihin.

Hallinnoi sijainteja

Varmistaaksesi, että verokantasi ovat oikein, luo yrityksellesi sijainti kohdasta Asetukset > Yleistä, jos varastosi jaellaan sijainnista, joka poikkeaa Shopify-ylläpitäjään asettamastasi osoitteesta.

Huomaa: Jos osoite, jonka asetit Kaupan osoite -osiossa Shopify-ylläpitäjässäsi kohdassa Asetukset > Yleiset on eri kuin sijainniksi asettamasi osoite, sijainnin osoitetta käytetään nexuksen määrittämiseen. Yleisten asetusten osoitetta ei käytetä, jos olet luonut sijainnin.

Määritä alueet, joihin olet rekisteröitynyt

Kun olet rekisteröitynyt verovirastossa ja sinulla on myyntiverotunnus, voit määrittää verot.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Asetukset > Verot.
  2. Klikkaa Veroalueet-osiossa Yhdysvallat-kohdan vierestä Määritä.
  3. Klikkaa Myyntiveron periminen -osiossa Peri myyntiveroa.
  4. Valitse osavaltio, jossa olet rekisteröitynyt.
  5. Anna myyntiverotunnus kenttään Myyntiverotunnus. Jos olet hakenut myyntiverotunnusta, mutta sinulla ei vielä ole sellaista, jätä tämä kenttä tyhjäksi. Voit päivittää sen, kun saat myyntiverotunnuksesi.
  6. Valinnainen: Jos yrityksesi on osavaltiossa, jossa toimitusta koskeva verolainsäädäntö vaihtelee, voit valita, peritkö veroa toimituksista.

1. Klikkaa Lisävaihtoehdot.
    2. Valitse Toimitusvero-kohdasta, haluatko periä toimitusveroa.
  7. Klikkaa Aloita myyntiveron periminen.

8. Valinnainen: Lisää alueita ja tilinumeroita klikkaamalla Peri myyntiveroa.

Joidenkin osavaltioiden lainsäädännössä määrätään, onko toimituksista perittävä veroa. Jos olet rekisteröitynyt perimään veroa Kaliforniassa, Coloradossa, Floridassa, Illinoisissa, Louisianassa, Mainessa tai Marylandissa, voit valita, peritkö veroa toimituksista vai et.

Jos et ole varma, pitäisikö sinun periä vero toimituksista, jätä tämän vaihtoehdon oletusasetus voimaan tai tarkista asia osavaltion veroviranomaiselta tai paikalliselta veroammattilaiselta.

Seuraavat vaiheet

Voit luoda veron ohituksia tuotteille, joita oletusarvoiset verokannat eivät koske tai tiettyjen valtioiden toimitusmaksuille.

Aiheeseen liittyvät linkit