EU:n verojesi hallinnointi

Kun olet päivittänyt kauppasi niin, että se käyttää Yhdysvaltain vero-ominaisuuksia, voit ylläpitää veroasetuksiasi, kuten rekisteröintejä, ohituksia ja asiakkaiden verovapautuksia.

Hallinnoi alueita, joissa olet rekisteröitynyt

Voit lisätä, poistaa tai muuttaa rekisteröintejäsi tai tilinumeroitasi milloin tahansa.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Veroalueet-osiossa Yhdysvallat-kohdan vierestä Määritä, tai klikkaa Muokkaa.
  3. Klikkaa Myyntiveron periminen -osiossa Peri myyntiveroa tai klikkaa muokattavan alueen vieressä olevaa ... -painiketta.
  4. Päivitä alueesi ja tilinumerosi.
  5. Klikkaa Peri myyntiveroa.

Verojen ohittaminen

Joskus oletusverokannat eivät koske tiettyjä tuotteita. Tietyntyyppiset lastenvaatteet voidaan esimerkiksi vapauttaa veroista tai niillä voi olla pienempi verokanta. Mutta jos oletushintoja ei sovelleta, sinun on luotava ohitus.

Tuoteveron ohituksen luominen

Tuotteen ohituksen luominen on kaksivaiheinen prosessi. Luot ensin kokoelman, joka sisältää ne tuotteet, joilla on eri verokanta. Tämän jälkeen määrität, millä alueella ohitusta sovelletaan, ja käytettävän verokannan.

Lisätietoja kokoelmista saat tutustumalla kohtaan Kokoelmat.

Toimi näin:

1. Luo kokoelma:

2. Luo ohitus:

Toimitusveron ohituksen luominen

Myös toimituskulujen verot voidaan ohittaa. Ohitus tulee voimaan riippumatta siitä, onko sinulla voimassa oleva verokäytäntö Verot ja tullit -sivulla.

Toimintavaiheet

1. Siirry kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Veroalueet-osiossa Yhdysvallat-kohdan vieressä Muokkaa.
  3. Klikkaa Verojen ohitukset -osiossa Lisää toimitusohitus.
  4. Valitse alue, jossa ohitusta sovelletaan.
  5. Anna kyseistä aluetta koskeva toimitusvero.
  6. Klikkaa Tallenna.

Verolaskelmiesi hallitseminen

Voit hallinnoida asetuksia, jotka määrittävät, miten tuotteidesi vero lasketaan. Voit esimerkiksi määrittää, sisällytetäänkö verot hintoihisi, veloitetaanko arvonlisäveroa digitaalisista tuotteista ja sovelletaanko veroa toimituskuluihin. Voit hallinnoida näitä asetuksia Verot ja tullit -asetussivulla. Tutustu kohtaan Verojen ohitukset ja vapautukset, jos haluat lisätietoja.

Toimi näin:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Valitse Verotuslaskelmat-kohdasta soveltuvat vaihtoehdot.

Veron pyöristys

Aiemmin verot pyöristettiin laskutasolla laskemalla tilauksen välisummaan perustuvat verot ja pyöristämällä sitten tulokset. Kun olet päivittänyt asetuksesi niin, että voit käyttää EU:n vero-ominaisuuksia, verosummat pyöristetään rivikohtaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonaisvero lasketaan soveltamalla verokantaa tilauksen jokaiseen riviin, minkä jälkeen tulos pyöristetään ja välisummat lasketaan yhteen, jolloin saadaan tilauksen kokonaismäärä.

Verojen pyöristysmäärä rivitasolla parantaa erilaisten verokantojen laskentaa ja helpottaa verojen laskemista tilauksista, jotka sisältävät verollisia ja verottomia tuotteita.

Esimerkki verojen pyöristämisestä lasku- ja rivitasolla

Asiakas tilaa 42 tuotetta, joista jokaisen hinta on 14,99 $ ja joihin kaikkiin sovelletaan 13 prosentin veroa. Kunkin tuotteen rivikohtainen vero määritetään kertomalla hinta (14,99 $) verokannalla (0,13), jolloin saadaan tulokseksi 1,9487 $.

Aiemmin kunkin rivikohdan verot laskettiin yhteen ja kokonaissumma pyöristettiin. Tässä tapauksessa yhteenlaskettu kokonaissumma oli 81,8454 $, joka pyöristyksen jälkeen oli 81,85 $.

Verot pyöristetään nyt rivikohtaisesti, mikä tarkoittaa sitä, että veromäärä pyöristetään jokaisen tuotteen kohdalla erikseen. Rivikohtien veromäärä 1,9487 $ pyöristetään 1,95 dollariin, joka sitten lisätään kokonaissummaan. Tässä tapauksessa veron kokonaissummaksi tulisi 81,90 $.