Yhdysvaltain verojen hallinta

Kun olet päivittänyt kauppasi niin, että se käyttää Yhdysvaltain vero-ominaisuuksia, voit ylläpitää veroasetuksiasi, kuten rekisteröintejä, ohituksia ja asiakkaiden verovapautuksia.

Hallinnoi alueita, joissa olet rekisteröitynyt

Voit milloin tahansa muokata rekisteröitymisiäsi lisätäksesi, poistaaksesi ja muuttaaksesi rekisteröitymisiäsi tai tilinumeroitasi.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Asetukset > Verot.
  2. Klikkaa Veroalueet-osiossa Yhdysvallat-kohdan vierestä Määritä, tai klikkaa Muokkaa.
  3. Klikkaa Verojen rekisteröinnit -osiossa Lisää verorekisteröinti, tai klikkaa muokattavan alueen vieressä olevaa ... -painiketta.
  4. Päivitä alueesi ja tilinumerosi.
  5. Klikkaa Tallenna.

Verojen ohittaminen

Joskus oletusverokannat eivät koske tiettyjä tuotteita. Tietyntyyppiset lastenvaatteet voidaan esimerkiksi vapauttaa veroista tai niillä voi olla pienempi verokanta. Mutta jos oletushintoja ei sovelleta, sinun on luotava ohitus.

Tuoteveron ohituksen luominen

Tuotteen ohituksen luominen on kaksivaiheinen prosessi. Luot ensin kokoelman, joka sisältää ne tuotteet, joilla on eri verokanta. Tämän jälkeen määrität verokannan ja sen, millä alueella ohitusta sovelletaan.

Lisätietoja kokoelmista saat tutustumalla kohtaan Kokoelmat.

Toimintovaiheet:

1. Luo kokoelma:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.
    2. Klikkaa Luo kokoelma -valintaa ja anna sitten kokoelmalle nimi.
    3. Valitse Kokoelman tyyppi -kohdasta Manuaalinen
    4. Klikkaa Tallenna kokoelma.
  2. Luo ohitus:

1. Valitse Asetukset > Verot.
    2. Klikkaa Veroalueet-osiossa Yhdysvallat-kohdan vieressä Muokkaa.
    3. Klikkaa Verojen ohitukset -osassa Lisää tuotteen ohitus.
    4. Valitse kokoelma.
    5. Valitse alue, jossa ohitusta sovelletaan.
    6. Anna kokoelmaan kyseisellä alueella sovellettava verokanta.
    7. Klikkaa Tallenna.

Toimitusveron ohituksen luominen

Myös toimituskulujen verot voidaan ohittaa. Ohitus tulee voimaan riippumatta siitä, onko sinulla voimassa oleva verokäytäntö Verotus -sivulla.

Työvaiheet

1. Valitse Asetukset > Verot.
  2. Klikkaa Veroalueet-osiossa Yhdysvallat-kohdan vieressä Muokkaa.
  3. Klikkaa Verojen ohitukset -osiossa Lisää toimitusohitus.
  4. Valitse alue, jossa ohitusta sovelletaan.
  5. Anna kyseistä aluetta koskeva toimitusvero.
  6. Klikkaa Tallenna.

Verolaskelmiesi hallitseminen

Voit hallita eri asetuksia, jotka määrittävät, miten tuotteidesi vero lasketaan. Voit esimerkiksi määrittää, sisällytetäänkö verot hintoihin riippumatta siitä, veloitetaanko arvonlisävero digitaalisista tuotteista ja onko sovelluksella toimituskustannuksiin veroa. Hallinnoit näitä asetuksia Verot-asetussivulla. Tutustu kohtaan Verojen ohitukset ja vapautukset, jos haluat lisätietoja.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Asetukset > Verot.
  2. Valitse Verotuslaskelmat-kohdasta soveltuvat vaihtoehdot.

Veron pyöristys

Verojen määrät on perinteisesti pyöristetty laskun tasolla. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonaisveroarvo lasketaan laskemalla yhteen tuotteiden hinnat, soveltamalla verokantaa tilauksen välisummaan ja pyöristämällä sen jälkeen laskennan tulos.

Kun olet päivittänyt asetuksesi niin, että voit käyttää uusia Yhdysvaltain arvonlisävero-ominaisuuksia, verosummat pyöristetään jatkossa rivikohtaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kokonaisvero lasketaan soveltamalla verokantaa tilauksen jokaiseen riviin, minkä jälkeen tulos pyöristetään ja välisumma lasketaan yhteen, jolloin saadaan tilauksen kokonaismäärä.

Tähän muutokseen on syynä se, että rivitasolla tehty pyöristys ottaa huomioon erilaiset verokannat, eli verolliset tai verottomat tuotteet.

Esimerkki

Oletetaan, että asiakas tilaa 42 tuotetta, joista jokaisen hinta on 14,99 $ ja joihin kaikkiin sovelletaan 13 prosentin veroa. Kunkin tuotteen rivikohtainen vero määritetään kertomalla hinta (14,99 $) verokannalla (0,13), jolloin saadaan tulokseksi 1,9487 $.

Perinteisesti kunkin rivikohdan verot on laskettu yhteen ja kokonaissumma pyöristetty. Tässä esimerkissä yhteenlaskettu kokonaissumma on 81,8454 $, joka pyöristyksen jälkeen on 81,85 $.

Shopify pyöristää veromäärät rivikohtaisesti, joten tässä tapauksessa veron määrä pyöristetään jokaisen tuotteen kohdalla erikseen. Rivikohtien veromäärä 1,9487 $ pyöristetään 1,95 $:iin, joka sitten lisätään kokonaissummaan. Tässä tapauksessa veron kokonaissummaksi tulisi 81,90 $.