Je Amerikaanse belastingen beheren

Nadat je je winkel hebt bijgewerkt voor het gebruik van de nieuwe Amerikaanse belastingfuncties, kun je je belastinginstellingen beheren, met inbegrip van je registraties, vervangingen en klantvrijstellingen.

De regio's beheren waarin je bent geregistreerd

Je kunt je registraties op elk gewenst moment bewerken om registraties of rekeningnummers toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in de sectie Belastingregio's naast Verenigde Staten op Instellen of Bewerken.
  3. Klik in het gedeelte Belastingregistraties op Belastingregistratie toevoegen of klik op de knop ... naast de regio die je wilt bewerken.
  4. Werk je regio's en accountnummers bij.
  5. Klik op Opslaan.

Belastingen wijzigen

Soms zijn de standaard belastingtarieven niet van toepassing op bepaalde producten. Zo zijn sommige soorten kinderkleding bijvoorbeeld vrijgesteld van belasting of geldt een lager belastingtarief. Als de standaardtarieven niet van toepassing zijn, moet je een vervangend tarief maken.

Een overschrijving voor productbelasting aanmaken

Een overschrijving voor producten aanmaken bestaat uit twee stappen. Je maakt eerst een collectie met daarin de producten met een ander belastingtarief. Vervolgens geeft je op in welke regio het gewijzigde tarief van toepassing is en wat het tarief is.

Zie collectiesvoor meer informatie over collecties.

Stappen:

1. Maak een collectie:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Producten > Collecties.
    2. Klik op Maak collectie en voer een naam in voor de collectie.
    3. Selecteer Handmatig onder Collectietype
    4. Klik op Collectie opslaan.
  2. Definieer het vervangende tarief:

1. Ga naar Instellingen > Belastingen.
    2. Klik in het gedeelte Belastingregio's op Bewerken naast Verenigde Staten.
    3. Klik in het gedeelte Belastingoverschrijvingen op Productoverschrijving toevoegen.
    4. Selecteer de collectie.
    5. Selecteer de regio waarin de wijziging van toepassing is.
    6. Voer het belastingtarief voor de collectie in die regio in.
    7. Klik op Opslaan.

Een overschrijving voor verzendbelasting aanmaken

Belastingen op verzendkosten kunnen ook worden genegeerd. Dit wordt sowieso van kracht, ongeacht of je een belastingbeleid hebt op je pagina Belastingen .

Stappen

1. Ga naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in het gedeelte Belastingregio's op Bewerken naast Verenigde Staten.
  3. Klik in het gedeelte Belastingoverschrijvingen op Verzendoverschrijving toevoegen.
  4. Selecteer de regio waarin de wijziging van toepassing is.
  5. Voer het belastingtarief in voor verzending in die regio.
  6. Klik op Opslaan.

Belastingberekeningen beheren

Je kunt verschillende instellingen beheren die bepalen hoe belasting over je producten wordt berekend. Je kunt bijvoorbeeld instellen of belastingen zijn inbegrepen in je prijzen, of er btw wordt berekend over digitale goederen en of je belasting moet heffen op verzendkosten. Je beheert deze instellingen op de pagina Belastinginstellingen. Zie Belastingoverschrijvingen en vrijstellingen voor meer informatie.

Stappen:

1. Ga naar Instellingen > Belastingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Belastingberekeningen de opties die van toepassing zijn.

Afronding belasting

Historisch gezien werden belastingbedragen afgerond op factuurniveau. Dit betekent dat de totale belastingwaarde is berekend door de prijzen van elk artikel in een bestelling toe te voegen, het belastingtarief toe te passen op het subtotaal van de bestelling en het resultaat af te ronden.

Nadat je je instellingen hebt bijgewerkt om de nieuwe Amerikaanse btw-functies te gebruiken, worden belastingbedragen in plaats daarvan afgerond op het orderregelniveau. Dit betekent dat de totale belastingwaarde wordt berekend door het belastingtarief op elke regel in de bestelling toe te passen, het resultaat af te ronden en vervolgens deze subtotalen samen toe te voegen om de totale waarde van de bestelling te bereiken.

De reden dat deze wijziging is doorgevoerd, is dat afronding op regelniveau bijdraagt aan verschillende belastingtarieven of een combinatie van belastbare en niet-belastbare producten.

Voorbeeld

Stel dat een klant een bestelling plaatst voor 42 verschillende artikelen, die elk een prijs van $ 14,99 hebben en onderworpen zijn aan 13% belasting. De regelitembelasting voor elk product wordt bepaald door de prijs ($ 14,99) te vermenigvuldigen met het belastingtarief (0,13) voor een resultaat van $ 1,9487.

Historisch gezien zou de belasting van elk regelitem bij elkaar worden opgeteld en wordt het totaal afgerond. In dit voorbeeld is het opgetelde totaal $ 81,8454, wat wordt afgerond naar $ 81,85.

Shopify rondt nu belastingbedragen af op orderregelniveau, dus in dit geval wordt het belastingbedrag voor elk product afzonderlijk afgerond. Het belastingbedrag van het regelartikel van 1,9487 is afgerond naar $ 1,95, dat vervolgens bij elkaar wordt opgeteld om het totaal te krijgen. In dit geval zou het totaal van alle belastingen $ 81,90 zijn.