Fiscale voorzieningen met Avalara AvaTax

Avalara AvaTax is omzetbelastingsoftware die belastingberekeningen en het belastingaanvraagproces automatiseert. Avalara biedt realtime belastingtarieven van meer dan 12.000 belastingjurisdicties (terwijl de belastingen van Shopify gebaseerd zijn op postcodes).

Als uw winkel zich op Shopify Plus bevindt, kunt u Avalara AvaTax activeren voor uw abonnement. Zodra dit is geactiveerd, kunt u Avalara in uw Shopify-beheercentrum gebruiken om belastingen in uw winkel in rekening te brengen met de services van Avalara, in plaats van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify. Avalara AvaTax werkt ook voor Shopify POS op Android- en iOS-apparaten.

U kunt Avalara AvaTax gebruiken om:

• nauwkeurige en actuele belastingcodes te ontvangen van meer dan 12.000 jurisdicties
  • een aantal belastingregels te verfijnen om aan de behoeften van uw bedrijf te voldoen
  • nauwkeurige rapporten te maken van de belastingen van uw bedrijf

Beperkingen en bekende problemen

• De Avalara AvaTax-app ondersteunt btw, maar geen btw-vrijstellingen. U kunt Avalara gebruiken om btw te berekenen, maar Avalara kan geen btw-id's verzamelen, die vereist zijn voor rapportage van vrijstellingen en retourneringen.

• Als u een dollarbedrag voor een bestelling terugbetaalt zonder ook een artikel te selecteren of de voorraadhoeveelheid aan te vullen, wordt het terugbetaalde btw-bedrag niet op een specifiek artikel toegepast en wordt er geen retourdocument in Avatax Console gemaakt.

• U moet uw Shopify-belastinginstellingen instellen, zelfs wanneer u Avalara AvaTax gebruikt. Als Avalara tijdelijk niet beschikbaar is, worden uw btw-tarieven van Shopify gebruikt om de belastingen voor uw bestellingen te berekenen.

• Sommige externe services kunnen rapporteren aan Avalara, wat resulteert in dubbele bestelgegevens. Als u een service hebt die bestellingen rapporteert aan Avalara, kunt u uw instellingen wijzigen om te voorkomen dat Shopify die bestellingen ook rapporteert. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Belastingen, open uw Avalara-instellingen en schakel Verzend documenten naar AvaTax uit.

Meer informatie