Fiscale voorzieningen met Avalara AvaTax

Avalara AvaTax is omzetbelastingsoftware die belastingberekeningen en het belastingaanvraagproces automatiseert. Avalara biedt realtime belastingtarieven van meer dan 12.000 belastingjurisdicties (terwijl de belastingen van Shopify gebaseerd zijn op postcodes).

Als uw winkel zich op Shopify Plus bevindt en u een Avalara AvaTax-account heeft, kunt u Avalara AvaTax voor uw abonnement activeren. Zodra dit is geactiveerd, kunt u Avalara in uw Shopify-beheercentrum gebruiken om belastingen in uw winkel in rekening te brengen met de services van Avalara, in plaats van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify. Avalara AvaTax werkt ook voor Shopify POS op Android- en iOS-apparaten.

U kunt Avalara AvaTax gebruiken om:

• nauwkeurige en actuele belastingcodes te ontvangen van meer dan 12.000 jurisdicties
  • een aantal belastingregels te verfijnen om aan de behoeften van uw bedrijf te voldoen
  • nauwkeurige rapporten te maken van de belastingen van uw bedrijf

Als Avalara momenteel geen deel uitmaakt van uw abonnement en u dit wilt toevoegen, neem dan contact op met Shopify Plus-ondersteuning.

Beperkingen en bekende problemen

• De Avalara AvaTax-app ondersteunt btw, maar geen btw-vrijstellingen. U kunt Avalara gebruiken om btw te berekenen, maar Avalara kan geen btw-id's verzamelen, die vereist zijn voor rapportage van vrijstellingen en retourneringen.

• Als u een dollarbedrag voor een bestelling terugbetaalt zonder ook een artikel te selecteren of de voorraadhoeveelheid aan te vullen, wordt het terugbetaalde btw-bedrag niet op een specifiek artikel toegepast en wordt er geen retourdocument in Avatax Console gemaakt.

• U moet u Shopify-belastinginstellingen instellen, zelfs wanneer u Avalara AvaTax gebruikt. Als Avalara tijdelijk niet beschikbaar is, worden uw btw-tarieven van Shopify gebruikt om de belastingen voor uw bestellingen te berekenen.

• Sommige externe services kunnen rapporteren aan Avalara, wat resulteert in dubbele bestelgegevens. Als u een service heeft die bestellingen rapporteert aan Avalara, kunt u uw instellingen wijzigen om te voorkomen dat Shopify die bestellingen ook rapporteert. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Belastingen, open uw Avalara-instellingen en schakel Verzend documenten naar AvaTax uit.

• De service die is gebruikt om de belastingen van een bestelling te berekenen, wordt niet uitdrukkelijk vermeld op de bestelpagina. Als u de berekening van de belastingen voor een bepaalde bestelling wilt bepalen, controleert u de tekst op de bestelpagina.

• Voor handmatig berekende belastingtarieven worden niet de staatsnaam weergegeven en alleen een algemeen tarief weergegeven. Bijvoorbeeld: State Tax 7.25% $7.40
    • Belastingtarieven die automatisch worden berekend door Shopify, bevatten de naam van de staat, de provincie en de plaats. Bijvoorbeeld: CA State Tax 7.25% $7.40
    • De belastingtarieven die door Avalara worden berekend, bevatten de naam van de staat, de provincie en de plaats. De tekst wordt in hoofdletters weergegeven. Bijvoorbeeld: CA STATE TAX 7.25% $7.40

Meer informatie