Fiscale voorzieningen met Avalara AvaTax

Avalara AvaTax is omzetbelastingsoftware die belastingberekeningen en het belastingaanvraagproces automatiseert. Avalara biedt realtime belastingtarieven van meer dan 12.000 belastingjurisdicties (terwijl de belastingen van Shopify gebaseerd zijn op postcodes).

Als je winkel zich op Shopify Plus bevindt en je een Avalara AvaTax-account hebt, kan je Avalara AvaTax voor je abonnement activeren. Zodra dit is geactiveerd, kan je Avalara in je Shopify-beheercentrum gebruiken om belastingen in je winkel in rekening te brengen met de services van Avalara, in plaats van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify. Avalara AvaTax werkt ook voor Shopify POS op Android- en iOS-apparaten.

Je kunt Avalara AvaTax gebruiken om:

• nauwkeurige en actuele belastingcodes te ontvangen van meer dan 12.000 jurisdicties
  • een aantal belastingregels te verfijnen om aan de behoeften van uw bedrijf te voldoen
  • nauwkeurige rapporten te maken van de belastingen van uw bedrijf

Als Avalara momenteel geen deel uitmaakt van je abonnement en je deze wil toevoegen, neem dan contact op met Shopify Plus-ondersteuning.

Beperkingen en bekende problemen

• De Avalara AvaTax-app ondersteunt btw, maar geen btw-vrijstellingen. Je kunt Avalara gebruiken om btw te berekenen, maar Avalara kan geen btw-id's verzamelen, die vereist zijn voor rapportage van vrijstellingen en retourneringen.

• Als u een dollarbedrag voor een bestelling terugbetaalt zonder ook een artikel te selecteren of de voorraadhoeveelheid aan te vullen, wordt het terugbetaalde btw-bedrag niet op een specifiek artikel toegepast en wordt er geen retourdocument in Avatax Console gemaakt.

• Je moet je Shopify-belastinginstellingen instellen, zelfs wanneer je Avalara AvaTax gebruikt. Als Avalara tijdelijk niet beschikbaar is, worden je btw-tarieven van Shopify gebruikt om de belastingen voor je bestellingen te berekenen.

• Sommige externe services kunnen rapporteren aan Avalara, wat resulteert in dubbele bestelgegevens. Als u een service hebt die bestellingen rapporteert aan Avalara, kunt u uw instellingen wijzigen om te voorkomen dat Shopify die bestellingen ook rapporteert. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Belastingen, open uw Avalara-instellingen en schakel Verzend documenten naar AvaTax uit.

Meer informatie