Fiscale voorzieningen met Avalara AvaTax

Avalara AvaTax is omzetbelastingsoftware die belastingberekeningen en het belastingaanvraagproces automatiseert. Avalara biedt realtime belastingtarieven van meer dan 12.000 belastingjurisdicties (terwijl de belastingen van Shopify gebaseerd zijn op postcodes).

Als je winkel zich op Shopify Plus bevindt en je een Avalara AvaTax-account hebt, kun je Avalara AvaTax voor je abonnement activeren. Zodra dit is geactiveerd, kun je Avalara in je Shopify-beheercentrum gebruiken om belastingen in je winkel in rekening te brengen met de services van Avalara, in plaats van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify. Avalara AvaTax werkt ook voor Shopify POS op Android- en iOS-apparaten.

Je kunt Avalara AvaTax gebruiken om:

• nauwkeurige en actuele belastingcodes te ontvangen van meer dan 12.000 jurisdicties
  • een aantal belastingregels te verfijnen om aan de behoeften van je bedrijf te voldoen
  • nauwkeurige rapporten te maken van de belastingen van je bedrijf

Als Avalara momenteel geen deel uitmaakt van je abonnement en je dit wilt toevoegen, neem dan contact op met Shopify Plus-ondersteuning.

Beperkingen en bekende problemen

• De Avalara AvaTax-app ondersteunt btw, maar geen btw-vrijstellingen. Je kunt Avalara gebruiken om btw te berekenen, maar Avalara kan geen btw-id's verzamelen, die vereist zijn voor rapportage van vrijstellingen en retourneringen.
  • Als je een dollarbedrag voor een bestelling terugbetaalt zonder ook een artikel te selecteren of de voorraadhoeveelheid aan te vullen, wordt het terugbetaalde btw-bedrag niet op een specifiek artikel toegepast en wordt er geen retourdocument in Avatax Console gemaakt.
  • Je moet je Shopify-belastinginstellingen instellen, zelfs wanneer je Avalara AvaTax gebruikt. Als Avalara tijdelijk niet beschikbaar is, worden je btw-tarieven van Shopify gebruikt om de belastingen voor je bestellingen te berekenen.
  • Sommige externe services kunnen rapporteren aan Avalara, wat resulteert in dubbele bestelgegevens. Als je een service hebt die bestellingen rapporteert aan Avalara, kun je je instellingen wijzigen om te voorkomen dat Shopify die bestellingen ook rapporteert. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen, open je Avalara-instellingen en schakel Verzend documenten naar AvaTax uit.
  • De service die is gebruikt om de belastingen van een bestelling te berekenen, wordt niet uitdrukkelijk vermeld op de bestelpagina. Controleer de tekst op de bestelpagina als je de berekening van de belastingen voor een bepaalde bestelling wilt bepalen. - Voor handmatig berekende belastingtarieven worden niet de staatsnaam weergegeven en alleen een algemeen tarief weergegeven. Bijvoorbeeld: State Tax 7.25% $7.40

• Belastingtarieven die automatisch worden berekend door Shopify, bevatten de naam van de staat, de provincie en de plaats. Bijvoorbeeld: CA State Tax 7.25% $7.40
    • De belastingtarieven die door Avalara worden berekend, bevatten de naam van de staat, de provincie en de plaats. De tekst wordt in hoofdletters weergegeven. Bijvoorbeeld: CA STATE TAX 7.25% $7.40
  • Bestellingen die zijn gedaan terwijl Shopify Payments in testmodus wordt uitgevoerd, worden berekend door Avalara, maar zijn niet verplicht voor Avalara en worden daar niet weergegeven.

Meer informatie