Je Avalara belastingcodes instellen

Nadat je je Avalara-account hebt verbonden met Shopify, kun je de Avalara-belastingcodes voor je producten instellen. Hiermee kun je btw in je winkel innen met de services van Avalara in plaats van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify.

Plus, Avalara AvaTax kan alleen aan Shopify Plus-abonnementen worden toegevoegd.

Standaardbelastingcodes

Avalara-belastingcodes zijn unieke labels die je kunt toepassen op de producten en varianten in je winkel. Belastingcodes identificeren de categorie waartoe een product behoort en bepalen de belastingregels die van toepassing zijn op een product op basis van de locatie waar het wordt verkocht.

Wanneer je Avalara AvaTax gebruikt, krijg je in eerste instantie de standaardbelastingcode P000000. Als je producten of services verkoopt waarvoor een andere code moet worden gebruikt, kun je de belastingtariefgroep voor die producten wijzigen.

Je belastingtarieven instellen

Voordat je begint met het configureren van je Avalara AvaTax-belastingcodes, moet je ervoor zorgen dat je de volgende taken uitvoert in je Shopify-beheercentrum en in je Avalara-account:

• Stel in je Shopify-beheercentrum je belastingtarieven in. Als de service van Avalara tijdelijk niet beschikbaar is, zullen de belastinginstellingen van Shopify de belastingtarieven voor je producten en verzending leveren.

• Stel in je Avalara AvaTax-account je nexus-jurisdicties in om AvaTax te informeren wanneer en waar je bedrijf de belasting zal berekenen en rapporteren. Als je in jurisdicties verkoopt die je niet hebt ingesteld in Avalara AvaTax, retourneert de resulterende belastingberekening de waarde nul.

• Als je Shopify POS gebruikt om op een andere locatie te verkopen, moet je de volgende taken uitvoeren in Avalara:

• Controleer of alle benodigde belastinggegevens die je hebt opgegeven, hetzelfde zijn in Shopify en Avalara.

De AvaTax-code voor een product instellen

AvaTax voegt een standaardbelastingcode toe aan elk product in je Shopify-winkel. De standaardbelastingcode voor fysieke goederen is P000000.

Controleer voor elk product of elke variant in je Shopify-beheercentrum of de Belastingcode is ingesteld op de Avalara-belastingcode voor dat product.

Stappen:

1. De belastingcodes voor je product opzoeken in het AvaTax-system.

2. Ga in je Shopify-beheercentrum naar producten en klik op het product.

3. Klik in het gedeelte prijsbepaling op het veld belastingcode en voer de juiste belastingcode in.

1. Klik op Opslaan.

Belastingcodes toepassen voor meerdere producten en varianten

Je kunt belastingcodes tegelijkertijd op meerdere producten en varianten toepassen door de bronnen Product of Poductvariant in het Shopify-beheercentrum-API te gebruiken of door de Bulk-editor voor producten in je Shopify-beheercentrum te gebruiken.

In het volgende voorbeeld wordt de belastingcode PC040101 toegevoegd aan de Acme Apron-variant:

PUT /admin/variants/variant[id]

{
"variant": {
"option1": "Acme Apron",
"price": "99.00",
"tax_code":"PC040101"
}
}

In het volgende voorbeeld wordt de belastingcode PC040413 toegevoegd aan de productvariant Jeugd:

"product": {
"title": "Tests-12345",
"body_html": "Hi",
"vendor": "Burton",
"product_type": "Snowboard boots",
"variants": [
"option1": "Youth",
"price": "10.00",
"sku": 123,
"tax_code": "PC040413"

"option1": "Adult",
"price": "20.00",
"sku": "123"