Uw Avalara belastingcodes instellen

Nadat u uw Avalara-account hebt verbonden met Shopify, kunt u de Avalara-belastingcodes voor uw producten instellen. Hiermee kunt u btw in uw winkel innen met de services van Avalara in plaats van de ingebouwde belastingfunctie van Shopify.

Plus, Avalara AvaTax kan alleen aan Shopify Plus-abonnementen worden toegevoegd.

Standaardbelastingcodes

Avalara-belastingcodes zijn unieke labels die u kunt toepassen op de producten en varianten in uw winkel. Belastingcodes identificeren de categorie waartoe een product behoort en bepalen de belastingregels die van toepassing zijn op een product op basis van de locatie waar het wordt verkocht.

Wanneer u Avalara AvaTax gebruikt, worden uw producten in eerste instantie getagd met een standaardbelastingcode (belastingcode voor fysieke goederen P000000). Als u producten of services verkoopt waarvoor een andere code moet worden gebruikt, kunt u de belastingcode voor die producten wijzigen.

Uw belastingtarieven instellen

Voordat u begint met het configureren van uw Avalara AvaTax-belastingcodes, moet u ervoor zorgen dat u de volgende taken uitvoert in uw Shopify-beheerder en in uw Avalara-account:

1. Stel in uw Shopify-beheerder uw belastingtarieven in. Als de service van Avalara tijdelijk niet beschikbaar is, zullen de belastinginstellingen van Shopify de belastingtarieven voor uw producten en verzending leveren.

2. Stel in uw Avalara AvaTax-account uw nexus-jurisdicties in om AvaTax te informeren wanneer en waar uw bedrijf de belasting zal berekenen en rapporteren. Als u in jurisdicties verkoopt die u niet hebt ingesteld in Avalara AvaTax, retourneert de resulterende belastingberekening de waarde nul.

3. Als u Shopify POS gebruikt om op een andere locatie te verkopen, moet u de volgende taken uitvoeren in Avalara:

1. Voeg een bedrijfslocatie toe voor uw Shopify POS.
    2. Voeg een nexus-jurisdictie toe voor uw Shopify POS.
  4. Controleer of alle benodigde belastinggegevens die u hebt opgegeven, hetzelfde zijn in Shopify en Avalara.

De AvaTax-code voor een product instellen

AvaTax voegt een standaardbelastingcode toe aan elk product in uw Shopify-winkel. De standaardbelastingcode voor fysieke goederen is bijvoorbeeld P000000.

Controleer voor elk product of elke variant in uw Shopify-beheerder of de Belastingcode is ingesteld op de Avalara-belastingcode voor dat product.

Stappen:

1. De belastingcodes opzoeken voor uw product in het AvaTax-systeem.

2. Ga in uw Shopify-beheerder naar Producten en open de productpagina.

3. Klik in het gedeelte Prijsbepaling op het vervolgkeuzemenu Belastingcode en selecteer de juiste belastingcode:

Selecteer een belastingcode in het vervolgkeuzemenu in het gedeelte prijsbepaling

4. Klik op Opslaan.

Belastingcodes toepassen voor meerdere producten en varianten

Je kunt belastingcodes tegelijkertijd op meerdere producten en varianten toepassen door de bronnen Product of Poductvariant in de Shopify-beheerder-API te gebruiken of door de Bulk-editor voor producten in je Shopify-beheerder te gebruiken.

In het volgende voorbeeld wordt de belastingcode PC040101 toegevoegd aan de Acme Apron-variant:

PUT /admin/variants/variant[id]

{
"variant": {
"option1": "Acme Apron",
"price": "99.00",
"tax_code":"PC040101"
}
}

In het volgende voorbeeld wordt de belastingcode PC040413 toegevoegd aan de productvariant Jeugd:

"product": {
"title": "Tests-12345",
"body_html": "Hi",
"vendor": "Burton",
"product_type": "Snowboard boots",
"variants": [
"option1": "Youth",
"price": "10.00",
"sku": 123,
"tax_code": "PC040413"

"option1": "Adult",
"price": "20.00",
"sku": "123"