Basic Tax (Verot – perus)

Voit varmistaa oikean veromäärän veloittamisen määrittämällä veroasetukset Shopify Adminin Verot ja tullit -sivulla.

Basic Tax (Verot – perus) -palvelun rajoitukset

Seuraavat ominaisuudet eivät ole käytettävissä Basic Tax (Verot – perus) -palvelussa:

Jos tarvitset jotakin näistä ominaisuuksista, tarkista veropalvelujen taulukosta, mikä veropalvelu sopii parhaiten tarpeisiisi.

Ennen Basic Tax (Verot – perus) -palvelun määrittämistä

Jos et ole aiemmin käyttänyt Shopifyta, sinun on ennen myynnin aloittamista selvitettävä, onko sinun veloitettava myyntiveroa. Saatat joutua rekisteröitymään useisiin verovirastoihin. Tämän jälkeen voit määrittää verot Shopifyssa, mikä varmistaa sen, että veloitat oikeiden verokantojen mukaiset verot kaikkialla Yhdysvalloissa, missä teet myyntiä.

Tutustu seuraaviin seikkoihin ennen kuin lisäät verorekisteröinnit Adminissa kohdassa Asetukset > Verot ja tullit:

• Sinun on selvitettävä, pitääkö sinun veloittaa myyntiveroa. Jos et ole varma, ota yhteyttä Yhdysvaltojen osavaltion veroviranomaiseen tai veroammattilaiseen. Katso Yhdysvaltojen vero-ohjetta, jossa on yhteenveto osavaltioiden verosäännöistä.
  • Jos sinun on veloitettava myyntiveroa yhdellä tai useammalla Yhdysvaltojen lainkäyttöalueella, sinun on otettava yhteyttä asianomaisiin virastoihin ja rekisteröidyttävä niihin. Prosessi vaihtelee sen mukaan, missä yrityksesi toimii ja missä myyt, sekä yksittäisten paikallishallintojen vaatimusten mukaan. Valtion vero-ohjeessa on linkit Yhdysvaltojen eri verovirastoihin.
  • Varmistaaksesi, että verokantasi ovat oikein, luo yrityksellesi sijainti kohdasta Asetukset > Kaupan tiedot, jos varastosi jaellaan sijainnista, joka poikkeaa Shopify Adminiin asettamastasi osoitteesta. Jos osoite, jonka asetit Osoite-osiossa Shopify Adminissa kohdassa Asetukset > Kaupan tiedot, poikkeaa sijainniksi asettamastasi osoitteesta, sijainnin osoitetta käytetään määritettäessä nexus, joka on fyysinen tai taloudellinen yhteys osavaltioon. Kaupan tiedot -osoitetta ei käytetä, jos olet luonut sijainnin.

Määritä Basic Tax (Verot - perus)

Kun olet rekisteröitynyt verovirastossa ja sinulla on myyntiverotunnus, voit määrittää verot.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Hallinnoi myyntiverojen perimistä -osiossa Yhdysvallat.
  3. Klikkaa Alueet, joilla perit veroa -osiossa Peri myyntiveroa.
  4. Valitse osavaltio tai alue, johon olet rekisteröitynyt.
  5. Anna Myyntiverotunnus-kenttään myyntiverotunnus. Jos olet hakenut myyntiverotunnusta, mutta sinulla ei vielä ole sellaista, jätä tämä kenttä tyhjäksi. Voit päivittää sen, kun saat myyntiverotunnuksesi.
  6. Valinnainen: Jos yrityksesi on osavaltiossa, jossa toimitusta koskeva verolainsäädäntö vaihtelee, voit valita, peritkö veroa toimituksista.

1. Klikkaa Lisävaihtoehdot.
    2. Valitse Toimitusvero-kohdasta, haluatko periä toimitusveroa.
  7. Klikkaa Peri myyntiveroa.

8. Valinnainen: Lisää alueita ja tilinumeroita klikkaamalla Peri myyntiveroa.

Joidenkin osavaltioiden lainsäädännössä määrätään, onko toimituksista perittävä veroa. Jos olet rekisteröitynyt perimään veroa Kaliforniassa, Coloradossa, Floridassa, Illinoisissa, Louisianassa, Mainessa tai Marylandissa, voit valita, peritkö veroa toimituksista vai et.

Jos et ole varma, pitäisikö sinun periä veroja toimituksista, jätä tämän vaihtoehdon oletusasetus voimaan tai tarkista asia osavaltion veroviranomaiselta tai paikalliselta veroammattilaiselta.

Seuraavat vaiheet

Voit luoda veron ohituksia tuotteille, joita oletusarvoiset verokannat eivät koske tai tiettyjen valtioiden toimitusmaksuille.