Verzendtarieven instellen

Je kan gratis, vaste of berekende verzendtarieven instellen die worden weergegeven bij het afrekenen voor je klanten. Zie Verzendtarieven voor meer informatie over de verschillende soorten verzendtarieven.

Voordat je verzendtarieven aanmaakt, moet je de verschillende regio's creëren die hun eigen verzendtarieven moeten hebben. Je kan bijvoorbeeld een reeks verzendtarieven hebben voor klanten in Europa, en een andere reeks tarieven voor klanten in Noord-Amerika. Deze regio's worden verzendzones genoemd. Zie Verzendzones instellen voor meer informatie over verzendzones.

Creëer vaste verzendtarieven

Vaste verzendtarieven berekenen een bepaald bedrag voor verzending bij het afrekenen. U kunt voor elke bestelling binnen een verzendzone vaste verzendtarieven maken of alleen voor bestellingen waarvan het gewicht of de prijs binnen een bepaald bereik valt. Zo kunt u in een verzendzone voor Europa een vast tarief van $ 10 instellen, en een ander vast tarief van $ 5 voor bestellingen van meer dan $ 50.

Verzendtarieven op basis van de prijs van de bestelling houden rekening met de totale waarde van de winkelwagen, terwijl de verzendtarieven op basis van het gewicht van de bestelling alleen de producten in het verzendprofiel of de locatiegroep waartoe ze behoren, beschouwen.

Stel bijvoorbeeld dat u verzendtarieven gebruikt met de naam Discounted shipping in twee verschillende profielen voor goedkopere verzending bij bestellingen van meer dan $ 50. Dit betekent dat elke combinatie van producten uit elk profiel die in totaal $ 50 bedraagt, het tarief Discounted shipping aan klanten toont bij het afrekenen.

Stel u zich voor dat u in plaats daarvan goedkopere verzendtarieven gebruikt met de naam Discounted shipping in twee verschillende profielen voor goedkopere verzending bij bestellingen van meer dan 5 kg. Om dit tarief te ontvangen, moeten klanten 5 kg aan producten bestellen bij het eerste verzendprofiel en 5 kg aan producten bij het tweede verzendprofiel om in aanmerking te komen voor het tarief Discounted shipping.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
  2. Klik naast het verzendprofiel waaraan je verzendkosten wil toevoegen op Tarieven beheren.
  3. Klik naast de zone waaraan je een tarief wil toevoegen op Tarief toevoegen.
  4. Voer de naam en de hoogte voor het tarief in.
  5. Optioneel: voorwaarden op basis van gewicht of prijs toevoegen.

1. Klik op Voorwaarden toevoegen.
    2. Selecteer of de voorwaarde moet worden gebaseerd op het gewicht of de prijs van de bestelling.
    3. Voer de minimum- en maximumwaarde voor de voorwaarde in.
  6. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Berekende verzendtarieven maken

Berekende verzendtarieven worden bepaald bij het afrekenen door een externe verzendservice op basis van de details van de bestelling. Dit helpt u uw klanten het exacte bedrag in rekening te brengen dat een vervoerder, zoals UPS of FedEx, u in rekening brengt wanneer u een verzendlabel koopt.

Door vervoerder berekende tarieven zijn beschikbaar voor winkels in de volgende scenario's:

• Als je in de Verenigde Staten bent en Shopify Shipping gebruikt, kan je berekende tarieven toevoegen van USPS, DHL en UPS.
  • Als je in Canada bent en Shopify Shipping gebruikt, kan je berekende tarieven toevoegen vanuit Canada Post.
  • Als u de verzendfunctie van de vervoerder hebt ingeschakeld voor uw Shopify-abonnement, kunt u tarieven toevoegen van uw eigen account met USPS, FedEx, UPS en Canada Post, evenals eventuele berekende tarieven van eventuele verzend-apps. Voordat u uw eigen tarieven van vervoerders kunt toevoegen, moet u uw vervoerdersaccounts toevoegen aan uw verzendinstellingen in Shopify. Zie Berekende verzendtarieven van derden voor meer informatie.

Wanneer u door de vervoerder berekende verzendtarieven toevoegt, moet u ook nauwkeurige gewichten voor elk van uw producten invoeren, zodat u bij het afrekenen nauwkeurige verzendtarieven aan uw klanten kunt leveren.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
  2. Klik naast het verzendprofiel waar u verzendtarieven wil toevoegen op Tarieven beheren.
  3. Klik naast de zone waar u een tarief wilt toevoegen, op Tarief toevoegen.
  4. Selecteer Gebruik uw provider of de app om tarieven te berekenen.
  5. Kies in het vervolgkeuzemenu de verzendservice waarvoor je berekende tarieven wil toevoegen.
  6. Selecteer de verzendmethoden van die verzendservice die je als opties aan je klanten wil bieden bij het afrekenen.
  7. Optioneel: selecteer of er automatisch nieuwe services moeten worden aangeboden die door de verzendservice beschikbaar worden gesteld.
  8. Optioneel: voeg administratiekosten die je wil toevoegen aan het berekende tarief toe.
  9. Klik op Opslaan.

Opslag of korting berekende tarieven

U kunt berekende verzendtarieven aanpassen voor opslag van de tarieven die uw klanten zien bij het afrekenen. Als de prijs bijvoorbeeld te hoog is om klanten aan te trekken, kunt u deze met een bepaald percentage verlagen om de verkoop te verhogen. Als de prijs bijvoorbeeld te laag is om uw verpakkings- en afhandelingskosten te dekken, kunt u deze verhogen (opslag).

Je kunt berekende verzendkosten verhogen met behulp van een extra vast bedrag of met een percentage van de totale verzendkosten. Als je berekende verzendkosten aanpast en deze verhoogt met zowel een extra vast bedrag als een percentage, wordt het percentage berekend voordat het vaste bedrag wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld: een tarief van $ 5,00 met een opslag van 50% en vaste kosten van $ 1,00 kost de klant $ 8,50, niet $ 9,00.

Als u korting op de verzendkosten voor verzending wilt aanbieden, voert u een negatieve waarde in. Bijvoorbeeld -5% of $ -2.50.

Stappen:

1. Klik naast het profiel met het tarief op Beheer tarieven.
  2. Klik naast het tarief dat u wilt aanpassen op het vervolgkeuzemenu ... en vervolgens op Tarief wijzigen.
  3. Stel in de sectie Verwerkingskosten de tariefaanpassingen in.
  4. Klik op Gereed dan op Opslaan.

Gratis verzendtarieven maken

Je kan gratis verzendkosten toevoegen aan elke verzendzone, zodat klanten niets betalen voor verzending bij het afrekenen. Sommige bedrijven bieden gratis verzending voor al hun bestellingen, en sommige bieden gratis verzending aan voor bestellingen boven een bepaalde waarde.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
  2. Klik naast het verzendprofiel waaraan u een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Beheer tarieven.
  3. Klik naast de zone waar u een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Tarief toevoegen.
  4. Voer de naam voor het tarief in.
  5. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Kosten 0 is.
  6. Optioneel: voorwaarden op basis van gewicht of waarde toevoegen.

1. Klik op Voorwaarden toevoegen.
    2. Selecteer of de voorwaarde moet worden gebaseerd op het gewicht of de waarde van de bestelling.
    3. Voer de minimum- en maximumwaarde voor de voorwaarde in.
  7. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Een tarief bewerken

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
  2. Klik naast het verzendprofiel waarin je een tarief wil bewerken op Tarieven beheren.
  3. Klik naast het tarief dat je wil bewerken op de knop ....
  4. Klik in het vervolgkeuzemenu op Tarief bewerken.
  5. Breng wijzigingen aan en klik op Gereed.
  6. Klik op Opslaan.

Een tarief verwijderen

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
  2. Klik naast het verzendprofiel waarin je een tarief wil verwijderen op Tarieven beheren.
  3. Klik naast het tarief dat je wil verwijderen op de knop ....
  4. Klik in het vervolgkeuzemenu op Verwijderen.