Verzendtarieven instellen

Je kunt gratis, vaste of berekende verzendkosten instellen die worden weergegeven bij het afrekenen voor je klanten. Zie Verzendtarieven voor meer informatie over de verschillende soorten verzendkosten.

Voordat je verzendtarieven aanmaakt, moet je de verschillende regio's creëren die hun eigen verzendtarieven moeten hebben. Je kunt bijvoorbeeld een reeks verzendtarieven hebben voor klanten in Europa, en een andere reeks tarieven voor klanten in Noord-Amerika. Deze regio's worden verzendzones genoemd. Zie Verzendzones instellen voor meer informatie over verzendzones.

Creëer vaste verzendtarieven

Vaste verzendtarieven berekenen een bepaald bedrag voor verzending bij het afrekenen. Je kunt voor elke bestelling binnen een verzendzone vaste verzendtarieven maken of alleen voor bestellingen waarvan het gewicht of de prijs binnen een bepaald bereik valt. Zo kun je in een verzendzone voor Europa een vast tarief van $ 10 instellen, en een ander vast tarief van $ 5 voor bestellingen van meer dan $ 50.

Bij het combineren van op prijs gebaseerde verzendtarieven, combineert Shopify tarieven die van toepassing zijn op de totale prijs van de winkelwagen. Bij het combineren van op gewicht gebaseerde verzendtarieven, combineert Shopify tarieven die van toepassing zijn op de gewichten van de individuele producten. Raadpleeg voor meer informatie de Gecombineerde tarieven bij het afrekenen.

Stel dat je een verzendtarief hebt met de naam Discounted shipping voor $ 5 in twee verschillende profielen. Dit tarief is beschikbaar voor bestellingen van meer dan $ 50. Als een bestelling een combinatie van producten uit beide profielen bevat en een totaal van $ 55 heeft, toont de kassa het Discounted shipping-tarief tegen een prijs van $ 10.

Stel je je voor dat je in plaats daarvan verzendtarieven gebruikt met de naam Discounted shipping in twee verschillende profielen voor goedkopere verzending bij bestellingen van meer dan 5 kg. Om dit tarief te ontvangen, moeten klanten 5 kg aan producten bestellen bij het eerste verzendprofiel en 5 kg aan producten bij het tweede verzendprofiel om in aanmerking te komen voor het tarief Discounted shipping.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel waaraan je verzendkosten wil toevoegen op Tarieven beheren. 3. Klik naast de zone waaraan je een tarief wil toevoegen op Tarief toevoegen. 4. Voer de naam en het tariefbedrag in. 5. Optioneel: gewichtsafhankelijk of prijsafhankelijk toevoegen. 1. Klik op Voorwaarden toevoegen. 2. Selecteer of de voorwaarde moet worden gebaseerd op het gewicht of de prijs van de bestelling. 3. Voer de minimum- en maximumwaarde voor de voorwaarde in. 6. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Berekende verzendkosten maken

Berekende verzendkosten worden bepaald bij het afrekenen door een externe verzendservice op basis van de details van de bestelling. Dit helpt je je klanten het exacte bedrag in rekening te brengen dat een vervoerder, zoals UPS of FedEx, u in rekening brengt wanneer je een verzendlabel koopt.

Door vervoerder berekende tarieven zijn beschikbaar voor winkels in de volgende scenario's:

• Als je in de Verenigde Staten bent en Shopify Shipping gebruikt, kun je berekende tarieven toevoegen van USPS, DHL en UPS.
  • Als je in Canada bent en Shopify Shipping gebruikt, kun je berekende tarieven toevoegen vanuit Canada Post.
  • Als je de verzendfunctie van de koerier hebt ingeschakeld voor je Shopify-abonnement, kun je tarieven toevoegen van je eigen account met USPS, FedEx, UPS en Canada Post, evenals eventuele berekende tarieven van eventuele verzend-apps. Voordat je je eigen tarieven van koeriers kunt toevoegen, moet je je koeriersaccounts toevoegen aan je verzendinstellingen in Shopify. Zie Berekende verzendkosten van derden voor meer informatie.

Wanneer je door de vervoerder berekende verzendkosten toevoegt, moet je ook nauwkeurige gewichten voor elk van je producten invoeren, zodat je bij het afrekenen nauwkeurige verzendkosten aan je klanten kunt leveren.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel waaraan je een verzendtarief wilt toevoegen op Tarieven beheren. 3. Klik naast de zone waar je een tarief wilt toevoegen, op Tarief toevoegen. 4. Selecteer Gebruik je provider of de app om tarieven te berekenen. 5. Kies in het vervolgkeuzemenu de verzendservice waarvoor je berekende tarieven wilt toevoegen. 6. Selecteer de verzendmethoden van die verzendservice die je als opties aan je klanten wil bieden bij het afrekenen. 7. Optioneel: selecteer of er automatisch nieuwe services moeten worden aangeboden die door de verzendservice beschikbaar worden gesteld. 8. Optioneel: voeg administratiekosten die je wil toevoegen aan het berekende tarief toe. 9. Klik op Opslaan.

Opslag of korting berekende tarieven

Je kunt berekende verzendkosten aanpassen voor opslag van de tarieven die je klanten zien bij het afrekenen. Als de prijs bijvoorbeeld te hoog is om klanten aan te trekken, kun je deze met een bepaald percentage verlagen om de verkoop te verhogen. Als de prijs bijvoorbeeld te laag is om je verpakkings- en afhandelingskosten te dekken, kun je deze verhogen (opslag).

Je kunt berekende verzendkosten verhogen met behulp van een extra vast bedrag of met een percentage van de totale verzendkosten. Als je berekende verzendkosten aanpast en deze verhoogt met zowel een extra vast bedrag als een percentage, wordt het percentage berekend voordat het vaste bedrag wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld: een tarief van $ 5,00 met een opslag van 50% en vaste kosten van $ 1,00 kost de klant $ 8,50, niet $ 9,00.

Als je korting op de verzendkosten voor verzending wilt aanbieden, voer een negatieve waarde in. Bijvoorbeeld -5% of $ -2.50.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het profiel met het tarief op Beheer tarieven. 3. Klik naast het tarief dat je wilt aanpassen op het vervolgkeuzemenu ... en vervolgens op Tarief wijzigen. 4. Stel in de sectie Verwerkingskosten de tariefaanpassingen in. 5. Klik op Gereed dan op Opslaan.

Gratis verzendtarieven maken

Je kunt gratis verzendtarieven toevoegen aan elke verzendzone, zodat klanten niets betalen voor verzending bij het afrekenen. Sommige bedrijven bieden gratis verzending voor al hun bestellingen, en sommige bieden gratis verzending aan voor bestellingen boven een bepaalde waarde.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel waaraan je een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Tarieven beheren. 3. Klik naast de zone waaraan je een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Tarief toevoegen. 4. Voer de naam voor het tarief in. 6. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Prijs 0 is. 5. Optioneel: voeg op gewichtsafhankelijke of prijsafhankelijke voorwaarden toe. 1. Klik op Voorwaarden toevoegen. 2. Selecteer of je de voorwaarde wilt baseren op het gewicht of de waarde van de bestelling. 3. Voer de minimum- en maximumwaarde in voor de voorwaarde. 6. Klik op Gereeden klik vervolgens op Opslaan.

Een tarief bewerken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel waar je een tarief wilt bewerken op Tarieven beheren. 4. Klik naast het tarief dat je wil bewerken op de knop .... 4. Klik in het vervolgkeuzemenu op Tarief bewerken. 5. Voer wijzigingen door en klik op Gereed. 6. Klik op Opslaan.

Een tarief verwijderen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden en bezorging.
    1. Klik naast het verzendprofiel waarvoor je een tarief wilt verwijderen op Tarieven beheren. 3. Klik op de knop ... naast het tarief dat je wilt verwijderen. 4. Klik op Verwijderen in het vervolgkeuzemenu. 5. Klik op Opslaan.