Verzendtarieven instellen

Je kunt gratis, vaste of berekende verzendkosten instellen die voor je klanten bij de checkout worden weergegeven. Meer informatie over de verschillende soorten verzendtarieven.

Zorg, voordat je verzendtarieven aanmaakt, dat je bekend bent met verzendzones en verzendprofielen. Verzendzones zijn een groep landen of regio's die je aanmaakt voor je verzendtarieven en verzendprofielen, zodat je verzendtarieven voor specifieke producten en locaties kunt instellen.

Creëer vaste verzendtarieven

Vaste verzendtarieven berekenen een bepaald bedrag voor verzending bij de checkout. Je kunt voor elke bestelling binnen een verzendzone vaste verzendtarieven maken of alleen voor bestellingen waarvan het gewicht of de prijs binnen een bepaald bereik valt. Zo kun je in een verzendzone voor Europa een vast tarief van $ 10 instellen, en een ander vast tarief van $ 5 voor bestellingen van meer dan $ 50.

Bij het combineren van op prijzen gebaseerde verzendtarieven, combineert Shopify tarieven die van toepassing zijn op de totale prijs van de winkelwagen. Bij het combineren van gewichtsafhankelijke verzendtarieven combineert Shopify tarieven die van toepassing zijn op de gewichten van de afzonderlijke producten, waarbij het gewicht van je standaard pakket aan elk product wordt toegevoegd. Raadpleeg voor meer informatie Gecombineerde tarieven bij de checkout.

Stel dat je een verzendtarief hebt met de naam Discounted shipping voor $ 5 in twee verschillende profielen. Dit tarief is beschikbaar voor bestellingen van meer dan $ 50. Als een bestelling een combinatie van producten uit beide profielen bevat en een totaal van $ 55 heeft, toont de checkout het Discounted shipping-tarief tegen een prijs van $ 10.

Stel je je voor dat je in plaats daarvan verzendtarieven gebruikt met de naam Discounted shipping in twee verschillende profielen voor goedkopere verzending bij bestellingen van meer dan 5 kg. Om dit tarief te ontvangen, moeten klanten 5 kg aan producten bestellen bij het eerste verzendprofiel en 5 kg aan producten bij het tweede verzendprofiel om in aanmerking te komen voor het tarief Discounted shipping.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik naast het verzendprofiel waaraan je verzendtarieven wilt toevoegen op Beheren.

3. Klik naast de zone waaraan je een tarief wilt toevoegen op Tarief toevoegen.

4. Voer de naam en de hoogte voor het tarief in.

5. Optioneel: voorwaarden op basis van gewicht of prijs toevoegen.

1. Klik op Voorwaarden toevoegen.
    2. Selecteer of de voorwaarde moet worden gebaseerd op het gewicht of de prijs van de bestelling.
    3. Voer de minimum- en maximumwaarde voor de voorwaarde in.
  6. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Berekende verzendkosten maken

Berekende verzendkosten worden bepaald bij de checkout door een externe verzendservice op basis van de details van de bestelling. Dit helpt je je klanten het exacte bedrag in rekening te brengen dat een vervoerder, zoals UPS of FedEx, je in rekening brengt wanneer je een verzendlabel koopt.

Door vervoerder berekende tarieven zijn beschikbaar voor winkels in de volgende scenario's:

• Als je in de Verenigde Staten bent en Shopify Shipping gebruikt, kun je berekende tarieven toevoegen van USPS, DHL en UPS.
  • Als je in Canada bent en Shopify Shipping gebruikt, kan je berekende tarieven toevoegen vanuit Canada Post.
  • Als de door de vervoerder berekende verzendtarieven-functie is ingeschakeld voor het Shopify-abonnement van je winkel, kun je tarieven toevoegen van je eigen account met USPS, FedEx, UPS en Canada Post, evenals eventuele berekende tarieven van eventuele verzend-apps. Voordat je je eigen tarieven van vervoerders kunt toevoegen, moet je je vervoerdersaccounts toevoegen aan je verzendinstellingen in Shopify. Meer informatie over Berekende verzendkosten van derden.
  • Als je in Australië bent en Shopify Shipping gebruikt, kun je berekende tarieven van Sendle toevoegen voor zowel binnenlandse als internationale verzendingen. De postcode en de wijk van de afhandelingslocatie moeten overeenkomen om een offerte op te stellen. Je kunt dit controleren en bewerken in Instellingen > Locaties.

Wanneer je door de vervoerder berekende verzendkosten toevoegt, moet je ook nauwkeurige gewichten voor elk van je producten invoeren, zodat je bij de checkout nauwkeurige verzendkosten aan je klanten kunt leveren.

Door pakketdiensten berekende verzendkosten tonen vaak de verwachte verzendtijden naast het verzendtarief, maar houden geen rekening met je verwerkingstijden. Zie de Verwerkingstijd begrijpen en verminderen voor meer informatie over verwerkingstijden. Voor meer informatie over het informeren van je klanten over je doorlooptijden, raadpleeg Doorlooptijden aanpakken.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik naast het verzendprofiel waar je verzendtarieven wilt toevoegen op Beheren.

3. Klik naast de zone waar je een tarief wilt toevoegen, op Tarief toevoegen.

4. Selecteer Gebruik je provider of de app om tarieven te berekenen.

5. Kies in de vervolgkeuzelijst de verzendservice waarvoor je berekende tarieven wilt toevoegen.

6. Selecteer de verzendmethoden van die verzendservice die je als opties aan je klanten wil bieden bij de checkout.

7. Optioneel: selecteer of er automatisch nieuwe services moeten worden aangeboden die door de verzendservice beschikbaar worden gesteld.

8. Optioneel: voeg administratiekosten die je wil toevoegen aan het berekende tarief toe.

9. Klik op Opslaan.

Opslag of korting berekende tarieven

Je kunt berekende verzendkosten aanpassen voor opslag van de tarieven die je klanten zien bij de checkout. Als de prijs bijvoorbeeld te hoog is om klanten aan te trekken, kun je deze met een bepaald percentage verlagen om de verkoop te verhogen. Als de prijs bijvoorbeeld te laag is om je verpakkings- en afhandelingskosten te dekken, kun je deze verhogen (opslag).

Je kunt berekende verzendkosten verhogen met behulp van een extra vast bedrag of met een percentage van de totale verzendkosten. Als je berekende verzendkosten aanpast en deze verhoogt met zowel een extra vast bedrag als een percentage, wordt het percentage berekend voordat het vaste bedrag wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld: een tarief van $ 5,00 met een opslag van 50% en vaste kosten van $ 1,00 kost de klant $ 8,50, niet $ 9,00.

Als je korting op de verzendkosten voor verzending wilt aanbieden, voer een negatieve waarde in. Bijvoorbeeld -5% of $ -2.50.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik naast het profiel met het tarief op Beheren.

3. Klik naast het tarief dat je wilt aanpassen op de vervolgkeuzelijst ... en vervolgens op Tarief wijzigen.

4. Stel in de sectie Verwerkingskosten de tariefaanpassingen in.

5. Klik op Gereed dan op Opslaan.

Gratis verzendtarieven maken

Je kunt gratis verzendtarieven toevoegen aan elke verzendzone, zodat klanten niets betalen voor verzending bij de checkout. Sommige bedrijven bieden gratis verzending voor al hun bestellingen, en sommige bieden gratis verzending aan voor bestellingen boven een bepaalde waarde.

Zie Kosten voor gratis verzending voor stapsgewijze instructies voor het maken van gratis verzendtarieven op basis van specifieke voorwaarden voor je winkel.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik naast het verzendprofiel waaraan je een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Beheren.

3. Klik naast de zone waar je een gratis verzendtarief wilt toevoegen op Tarief toevoegen.

4. Voer de naam voor het tarief in.

5. Zorg ervoor dat de waarde van het veld Prijs 0 is.

6. Optioneel: voorwaarden op basis van gewicht of waarde toevoegen.

1. Klik op Voorwaarden toevoegen.
    2. Selecteer of de voorwaarde moet worden gebaseerd op het gewicht of de waarde van de bestelling.
    3. Voer de minimum- en maximumwaarde voor de voorwaarde in.
  7. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Een tarief bewerken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik naast het verzendprofiel waarin je een tarief wilt bewerken op Beheren.

3. Klik naast het tarief dat je wilt bewerken op de knop ....

4. Klik in de vervolgkeuzelijst op Tarief bewerken.

5. Breng wijzigingen aan en klik op Gereed.

6. Klik op Opslaan.

Een tarief verwijderen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik naast het verzendprofiel waarin je een tarief wilt verwijderen op Beheren.

3. Klik naast het tarief dat je wiltverwijderen op de knop ....

4. Klik in de vervolgkeuzelijst op Verwijderen.