Verzendgebieden

Een verzendzone is een groep landen of regio's met dezelfde verzendkosten. Als je bedrijf bijvoorbeeld een magazijn in Duitsland heeft dat voor dezelfde vaste prijs naar elke willekeurige locatie in Europa verzendt, kan je een verzendzone maken met alle Europese landen en dezelfde verzendkosten aan al je Europese klanten in rekening brengen.

Klanten kunnen alleen producten uit uw winkel bestellen als het land of de regio waar ze de bestelling willen verzenden in een van uw verzendzones is opgenomen.

Een verzendzone toevoegen

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
  2. Klik naast het verzendprofiel waaraan u een verzendzone wilt toevoegen op Tarieven beheren.
  3. Klik naast de groep locaties waaraan je een verzendzone wil toevoegen op Verzendzone maken.
  4. Voer een naam in voor de verzendzone.
  5. Selecteer de landen en regio's die je in de zone wil hebben.
  6. Klik op Gereed.
  7. Voeg de gewenste tarieven voor de zone toe en klik vervolgens op Opslaan.

Zie Verzendtarieven instellen voor meer informatie over het instellen van verzendtarieven.

Bewerk een zone

Binnen een groep locaties in een verzendprofiel kan een land of regio slechts in één verzendzone bestaan. U moet een land of regio uit één verzendzone verwijderen voordat u het aan een ander land toevoegt.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
  2. Klik naast het verzendprofiel waar u een zone wilt bewerken op Tarieven beheren.
  3. Klik naast de zone die je wil bewerken op de knop ....
  4. Klik in het vervolgkeuzemenu op Zone bewerken.
  5. Breng wijzigingen aan en klik op Gereed.
  6. Klik op Opslaan.

Een zone verwijderen

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzenden.
  2. Klik naast het verzendprofiel waar u een zone wilt verwijderen op Tarieven beheren.
  3. Klik naast de zone die je wil verwijderen op de knop ....
  4. Klik in het vervolgkeuzemenu op Verwijderen.
  5. Klik op Opslaan.

Verzendzones maken op basis van postcode

Er zijn apps die u kunt gebruiken om uw verzendzones te organiseren op basis van postcodes of zipcodes. Ga naar de app store om te zien wat er allemaal beschikbaar is.