Fraktsoner

En fraktsone er en gruppe land eller regioner som har samme fraktpriser. Hvis for eksempel forretningen din har et lager i Tyskland som sender til hvor som helst i Europa for samme fastpris, kan du opprette en fraktsone som inkluderer alle de europeiske landene og belaster den samme fraktavgiften til alle de europeiske kundene dine.

Kunder kan kun bestille produkter fra butikken hvis landet eller området de vil at bestillingen skal sendes til er inkludert i en av fraktsonene.

Legge til en fraktsone

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Frakt.
  2. Ved siden av fraktprofilen der du vil legge til en fraktsone, klikker du Administrer priser.
  3. Ved siden av gruppen med steder du vil legge til en fraktsone, klikker du Opprett fraktsone.
  4. Angi et navn for fraktsonen.
  5. Velg landene og regionene du vil ha i sonen.
  6. Klikk på Ferdig.
  7. Legg til eventuelle priser du ønsker for sonen og klikk Lagre.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du angir fraktpriser, kan du se Sette opp fraktpriser.

Redigere en sone

Innenfor en gruppe med steder i en fraktprofil kan et land eller en region bare finnes i en fraktsone. Du må fjerne et land eller en region fra en fraktsone før du legger den til i en annen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Frakt.
  2. Ved siden av frakt profilen der du vil redigere en sone, klikker du Administrer priser.
  3. Klikk på ...-knappen ved siden av sonen du vil redigere.
  4. I rullegardinmenyen klikker du Rediger sone.
  5. Gjør eventuelle endringer, og klikk så Ferdig.
  6. Klikk på Lagre.

Slette en sone

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Frakt.
  2. Ved siden av fraktprofilen der du vil slette en sone, klikker du Administrer priser.
  3. Ved siden av sonen du vil slette, klikker du på ...-knappen.
  4. I nedtrekksmenyen klikker du Slett.
  5. Klikk på Lagre.

Å opprette fraktsoner basert på postnummer

Det finnes apper du kan bruke til å organisere fraktsonene dine etter postnummer. Besøk app store for å finne ut hva som er tilgjengelig.