Sette opp fraktpriser

Du kan sette opp gratis, faste eller beregnede fraktpriser som vises i kassen for kundene dine. Hvis du vil ha mer informasjon om de ulike typene fraktpriser, kan du se Fraktpriser.

Før du lager noen fraktpriser må du opprette de ulike regionene som skal få egne fraktpriser. Du vil for eksempel kanskje ha et sett med fraktpriser for kunder i Europa og et annet sett med priser for kunder i Nord-Amerika. Disse ulike områdene kalles fraktsoner. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du setter opp fraktsoner, kan du se Sette opp fraktsoner.

Opprett fastpris

Faste fraktpriser belaster et bestemt beløp for frakt i kassen. Du kan opprette fastpris for alle bestillinger i en fraktsone eller kun for bestillinger som har vekt eller pris innenfor et bestemt område. For eksempel: I en fraktsone for Europa kan du angi en fastpris på $ 10 og en annen fastpris på $ 5 for bestillinger som er over $ 50.

Fraktpriser basert på bestillingspris vurderer totalverdien av handlekurven, mens fraktpriser basert på bestillingsvekt kun vurderer produktene i fraktprofilen eller stedsgruppen de tilhører.

La oss si at du har en fraktpris som heter Discounted shipping i to ulike profiler som gir billigere frakt på bestillinger over $ 50. Dette betyr at alle kombinasjoner av produkter fra begge profiler på totalt $ 50 viser Discounted shipping-prisen til kunder i kassen.

I stedet må du anta at du har en billigere fraktpris kalt Discounted shipping i to ulike profiler som gir billigere frakt på bestillinger over 5 kg. For å få denne prisen må kundene bestille 5 kg med produkter fra den første fraktprofilen og 5 kg produkter fra den andre frakt profilen for å være kvalifisert for Discounted shipping-prisen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Frakt.
  2. Ved siden av fraktprofilen du vil legge til en fraktpris for, klikker du Administrer priser.
  3. Ved siden av sonen du vil legge til en pris for, klikker du Legg til pris.
  4. Angi navnet og beløpet for prisen.
  5. Valgfritt: Legg til vektbaserte eller prisbaserte betingelser.

1. Klikk Legg til betingelser.
    2. Velg hvorvidt betingelsen skal baseres på bestillingsvekt eller -pris.
    3. Angi minimums- og maksimumsverdien for betingelsen.
  6. Klikk Ferdig, og klikk så Lagre.

Opprett beregnede fraktpriser

Beregnede fraktpriser bestemmes i kassen av en tredjeparts frakttjeneste basert på detaljene for bestillingen. Dette hjelper deg med å belaste kundene dine det nøyaktige beløpet et budfirma, for eksempel UPS eller FedEx, belaster deg når du kjøper en fraktetikett.

Budfirmaberegnede priser er tilgjengelig for butikker i følgende scenarier:

• Hvis du er i USA og bruker Shopify shipping, kan du legge til beregnede priser fra USPS, DHL og UPS.
  • Hvis du er i Canada og bruker Shopify shipping, kan du legge til beregnede priser fra Canada Post.
  • Hvis du har fraktfunksjonen for budfirma i Shopify-abonnementet ditt, kan du legge til priser fra din egen konto med USPS, FedEx, UPS og Canada post, i tillegg til eventuelle beregnede priser fra alle fraktapper. Før du kan legge til dine egne priser fra alle budfirmaer, må du legge til budfirmakontoene dine i fraktinnstillingene i Shopify. Du finner mer informasjon under beregnede fraktpriser fra tredjeparter.

Når du legger til budfirmaberegnede fraktpriser, må du også angi nøyaktig vekt for hver av produktene slik at du kan oppgi nøyaktige fraktpriser til kundene i kassen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Frakt.
  2. Ved siden av fraktprofilen der du vil legge til en fraktpris, klikker du Administrer priser.
  3. Ved siden av sonen der du vil legge til en pris, klikker du Legg til pris.
  4. Velg Bruk budfirma eller app for å beregne priser.
  5. I rullegardinmenyen velger du frakttjenesten du vil legge til beregnede priser for.
  6. Velg leveringsmetodene fra den leveringstjenesten du vil gi som alternativer for kundene i kassen.
  7. Valgfritt: Velg om du vil automatisk tilby nye tjenester som frakttjenesten gjør tilgjengelig.
  8. Valgfritt: Legg til eventuelle ekspedisjonsgebyrer som du vil legge til i den beregnede prisen.
  9. Klikk på Lagre.

Øk eller rabatter beregnede priser

Du kan justere beregnede fraktpriser for å øke eller rabattere prisene som kundene ser i kassen. Hvis for eksempel prisen er for høy til å tiltrekke seg kunder, kan du rabattere den med en bestemt prosentandel for å øke salget. I motsatt tilfelle, hvis for eksempel prisen er for lav til å dekke emballasje- og ekspedisjonskostnadene, kan du øke den.

Du kan legge til et ekstra flatt gebyr på de beregnede fraktprisene, eller legge på en prosent av den totale leveringskostnaden. Hvis du justerer en beregnet fraktpris til å inneholde både et ekstra flatt gebyr og et prosentvis gebyr, vil prosenten beregnes før det flate gebyret legges til. For eksempel vil en rate på 5,00 dollar med 50 % justering og et flatt gebyr på 1,00 dollar koste kunden 8,50 dollar, ikke 9,00 dollar.

Hvis du vil tilby rabattert frakt, angir du en negativ verdi. For eksempel -5 % eller $ -2.50.

Trinn:

1. Ved siden av profilen som inneholder prisen klikker du Administrer priser.
  2. Ved siden av prisen du vil justere, klikker du for å åpne rullegardinmenyen og deretter Rediger pris.
  3. I Ekspedisjonsgebyr-delen angir du prisjusteringene.
  4. Klikk ferdigog deretter Lagre.

Opprett gratis fraktpriser

Du kan legge til gratis fraktpriser i en hvilken som helst fraktsone, slik at kundene ikke betaler noe for frakt i kassen. Noen bedrifter tilbyr gratis frakt på alle bestillingene sine, og noen tilbyr gratis frakt på bestillinger over en bestemt verdi.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Frakt.
  2. Ved siden av fraktprofilen der du vil legge til en gratis fraktpris, klikker du Administrer priser.
  3. Ved siden av sonen der du vil legge til en gratis fraktpris, klikker du Legg til pris.
  4. Angi navnet på prisen.
  5. Sørg for at verdien av Kostnad-feltet er 0.
  6. Valgfritt: Legg til vektbaserte eller verdibaserte betingelser.

1. Klikk Legg til betingelser.
    2. Velg hvorvidt betingelsen skal baseres på bestillingsvekt eller -verdi.
    3. Angi minimums- og maksimumsverdien for betingelsen.
  7. Klikk Ferdig, og klikk så Lagre.

Rediger en pris

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Frakt.
  2. Ved siden av fraktprofilen du vil redigere en pris for, klikker du Administrer priser.
  3. Klikk på ...-knappen ved siden av prisen du vil redigere.
  4. I rullegardinmenyen klikker du Rediger pris.
  5. Gjør eventuelle endringer, og klikk så Ferdig.
  6. Klikk på Lagre.

Slette en pris

1. Fra Shopify-administratoren går du til Innstillinger > Frakt.
  2. Ved siden av fraktprofilen du vil slette en pris for, klikker du Administrer priser.
  3. Klikk på ...-knappen ved siden av prisen du vil slette.
  4. I nedtrekksmenyen klikker du Slett.