Konfigurere fraktprofiler

En fraktprofil er et sett med fraktregler for bestemte produkter og lokalisasjoner. For å ha de samme fraktprisene for alle produkter trenger du bare å konfigurere en generell fraktprofil. Hvis du ønsker ulike fraktpriser for bestemte produkter kan du opprette ytterligere tilpassede fraktprofiler.

Hensyn ved konfigurasjon av fraktprofiler

Før du konfigurerer fraktprofiler bør du gå gjennom følgende vurderinger:

• Sørg for at du er kjent med fraktsoner og fraktpriser. Hver lokalisasjon i hver profil kan ha sine egne fraktsoner og -priser.
  • Noen apper som administrerer oppfyllelse, som apper for tilpasset trykk ved etterspørsel, legges automatisk til som en lokalisasjon i fraktprofilen, og kan endre konfigurasjonen av fraktinnstillingene.
  • Hvis bestillingen inneholder produkter fra ulike fraktprofiler eller -lokalisasjoner, kombineres separate fraktpriser for hvert produkt slik at kunden kan få én enkelt fraktpris i kassen. En kombinert fraktpris i kassen kan føre til høyere fraktkostnader for kundene.
  • Du kan bare legge til et produkt eller en produktvariant i én fraktprofil av gangen. Hvis du legger til et produkt eller en produktvariant i en annen fraktprofil, fjernes det automatisk fra den første fraktprofilen.
  • Hvis personalmedlemmene eller en samarbeidspartner trenger tilgang til fraktprofiler, må du gi dem personaltillatelsene Produkter og Administrer innstillinger.

Konfigurer den generelle fraktprofilen

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. I seksjonen Generelle fraktpriser, klikk på fraktprofilen.

3. Gjør endringer i lokalisasjoner i seksjonen Fraktopprinnelser. For mer informasjon kan du se Administrere oppfyllelseslokasjoner.

4. For hver fraktsone du vil ha i fraktprofilen må du fullføre følgende steg:

1. Klikk på Opprett sone i seksjonen Fraktsoner.
    2. Navngi fraktsonen.
    3. Velg landene eller regionene som er en del av sonen og klikk Ferdig.
    4. For hver fraktpris du vil ha i sonen klikker du Legg til pris, velger prisens detaljer og klikker Ferdig.
  5. Klikk på Lagre.

Opprett en egendefinert fraktprofil

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. Klikk på Opprett ny profil i seksjonen Tilpassede fraktpriser.

3. Angi et navn for profilen.

4. Klikk på Legg til produkter i seksjonen Produkter, og legg deretter til produkter i fraktprofilen.

5. Gjør endringer i lokalisasjoner i seksjonen Fraktopprinnelser. For mer informasjon kan du se Administrere oppfyllelseslokasjoner.

6. For hver fraktsone du vil ha i fraktprofilen må du fullføre følgende steg:

1. Klikk på Opprett sone i seksjonen Fraktsoner.
    2. Navngi fraktsonen.
    3. Velg landene eller regionene som er en del av sonen og klikk Ferdig.
    4. For hver fraktpris du vil ha i sonen klikker du Legg til pris, velger prisens detaljer og klikker Ferdig.
  7. Klikk på Lagre.