Konfigurere fraktprofiler

En fraktprofil er et sett med fraktregler for bestemte produkter og lokalisasjoner. For å ha de samme fraktprisene for alle produkter trenger du bare å konfigurere en generell fraktprofil. Hvis du ønsker ulike fraktpriser for bestemte produkter kan du opprette ytterligere tilpassede fraktprofiler.

Hensyn ved konfigurasjon av fraktprofiler

Før du konfigurerer fraktprofiler bør du gå gjennom følgende vurderinger:

• Sørg for at du er kjent med fraktsoner og fraktpriser. Hver lokalisasjon i hver profil kan ha sine egne fraktsoner og -priser.
  • Noen apper som administrerer oppfyllelse, som apper for tilpasset trykk ved etterspørsel, legges automatisk til som en lokalisasjon i fraktprofilen, og kan endre konfigurasjonen av fraktinnstillingene.
  • Hvis bestillingen inneholder produkter fra ulike fraktprofiler eller -lokalisasjoner, kombineres separate fraktpriser for hvert produkt slik at kunden kan få én enkelt fraktpris i kassen. En kombinert fraktpris i kassen kan føre til høyere fraktkostnader for kundene.
  • Du kan bare legge til et produkt eller en produktvariant i én fraktprofil av gangen. Hvis du legger til et produkt eller en produktvariant i en annen fraktprofil, fjernes det automatisk fra den første fraktprofilen.
  • Hvis personalmedlemmene eller en samarbeidspartner trenger tilgang til fraktprofiler, må du gi dem personaltillatelsene Produkter og Administrer innstillinger.

Konfigurer den generelle fraktprofilen

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Frakt og leveranse.

2. Klikk Administrer i seksjonen GENERELLE FRAKTPRISER.

3. Adresser eventuelle endringer du må gjøre i lokalisasjonene dine. For mer informasjon kan du se Administrere oppfyllelseslokalisasjoner.

4. For hver fraktsone du vil ha i fraktprofilen må du fullføre følgende steg:

1. I Send til klikker du Opprett fraktsone.
    2. Navngi fraktsonen.
    3. Velg landene eller regionene som er en del av sonen og klikk Ferdig.
    4. For hver fraktpris du vil ha i sonen klikker du Legg til pris, velger prisens detaljer og klikker Ferdig.
  5. Klikk på Lagre.

Opprett en tilpasset fraktprofil

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Frakt og leveranse.

2. Klikk Opprett ny profil i seksjonen TILPASSEDE FRAKTPRISER.

3. Angi et navn for profilen.

4. I Produkter-delen bruker du søkefeltet til å legge til produkter i fraktprofilen.

5. Adresser eventuelle endringer du må gjøre i lokalisasjonene dine. For mer informasjon kan du se Administrere oppfyllelseslokalisasjoner.

6. For hver fraktsone du vil ha i fraktprofilen må du fullføre følgende steg:

1. I Send til klikker du Opprett fraktsone.
    2. Navngi fraktsonen.
    3. Velg landene eller regionene som er en del av sonen og klikk Ferdig.
    4. For hver fraktpris du vil ha i sonen klikker du Legg til pris, velger prisens detaljer og klikker Ferdig.
  7. Klikk på Lagre.