Toimitusprofiilien määrittäminen

Toimitusprofiili on joukko tietyille tuotteille ja sijainneille määritettyjä toimitussääntöjä. Jos haluat, että kaikilla tuotteillasi on samat toimituskulut, sinun ei tarvitse määrittää kuin yleinen toimitusprofiili. Jos haluat, että tietyille tuotteille on olemassa eri toimituskulut, voit luoda mukautettuja toimitusprofiileja.

Huomioitavaa toimitusprofiilien määrittämisessä

Ennen kuin määrität toimitusprofiilisi, tarkista seuraavat asiat:

• Tutustu toimitusalueisiin ja toimituskuluihin. Profiilin jokaisella sijainnilla voi olla omat toimitusalueet ja -hinnat.
  • Osa jakelusovelluksista, kuten tarvetulostussovellukset, lisätään automaattisesti sijainniksi toimitusprofiiliisi ja ne voivat vaikuttaa toimitusasetuksiisi.
  • Jos tilauksessasi on tuotteita eri toimitusprofiileista tai sijainneista, tuotteiden erilliset toimituskulut yhdistetään niin, että asiakkaalle näytetään yksi toimituskulu kassalla. Yhdistetty toimituskulu kassalla voi johtaa siihen, että asiakkaasi joutuvat maksamaan korkeampia toimituskuluja.
  • Voit lisätä tuotteen tai tuoteversiota vain yhteen toimitusprofiiliin kerrallaan. Jos lisäät tuotteen tai tuoteversiota toiseen toimitusprofiiliin, se poistetaan automaattisesti ensimmäisestä toimitusprofiilista.
  • Jos henkilöstösi tai yhteistoimija tarvitsee pääsyn toimitusprofiileihisi, heille täytyy antaa henkilöstön Tuotteet- ja Hallinnoi asetuksia -oikeudet.

Yleisen toimitusprofiilin määrittäminen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Yleiset toimituskulut -osiossa toimitusprofiilia.

3. Tee Lähettäjän osoitteet -osiossa tarvittavat muutokset toimipaikkoihisi. Lisätietoja on kohdassa Jakelusijaintien hallinnoiminen.

4. Tee seuraavat toimet jokaisen toimitusprofiiliin lisättävän toimitusalueen osalta:

1. Napsauta Toimitusalueet-osiossa Luo alue.
    2. Nimeä toimitusalue.
    3. Valitse maat tai alueet, jotka kuuluvat alueeseen, ja klikkaa sitten Valmis.
    4. klikkaa jokaista haluamaasi toimitusmaksua kyseisellä vyöhykkeellä Lisää kulu, valitse kulun tiedot ja klikkaa sitten Valmis.
  5. Klikkaa Tallenna.

Mukautetun toimitusprofiilin luominen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Napsauta Mukautetut toimituskulut -osiossa Luo uusi profiili.

3. Anna profiilille nimi.

4. Napsauta Tuotteet-osiossa Lisää tuotteita ja lisää sitten tuotteita toimitusprofiiliin.

5. Tee Lähettäjän osoitteet -osiossa tarvittavat muutokset toimipaikkoihisi. Lisätietoja on kohdassa Jakelusijaintien hallinnoiminen.

6. Tee seuraavat toimet jokaisen toimitusprofiiliin lisättävän toimitusalueen osalta:

1. Napsauta Toimitusalueet-osiossa Luo alue.
    2. Nimeä toimitusalue.
    3. Valitse maat tai alueet, jotka kuuluvat alueeseen, ja klikkaa sitten Valmis.
    4. klikkaa jokaista haluamaasi toimitusmaksua kyseisellä vyöhykkeellä Lisää kulu, valitse kulun tiedot ja klikkaa sitten Valmis.
  7. Klikkaa Tallenna.