Varatoimituskulut

Jos kolmas osapuoli, kuten kuljetuspalvelu tai lähetyssovellus, laskee toimituskulusi, yhteys kolmanteen osapuoleen voi joskus olla katkonainen tai se ei onnistu palauttamaan toimituskuluja tarpeeksi nopeasti. Jos näin tapahtuu, toimituskulut eivät näy kassalla, eikä asiakkaasi voi suorittaa tilaustaan loppuun.

Jos kolmannen osapuolen hintoja ei saada, asiakkaalle näytetään varatoimituskulut. Tämän ansiosta asiakkaasi voivat maksaa ja jatkaa tilaustaan sen sijaan, että he joutuisivat hylkäämään tilauksensa puuttuvien toimituskulujen takia.

Varatoimituskuluihin liittyviä seikkoja

Shopifyn varatoimituskulut aktivoidaan oletusarvoisesti Shopify-kaupassasi kaikille toimitusprofiileille ja toimitusalueille, jotka sisältävät kolmannen osapuolen toimituskuluja. Jos oletusarvoiset varakulut eivät vastaa yrityksesi tarpeita, voit mukauttaa varatoimituskuluja käyttämällä tilauksen arvoa tai tuotteen painoa. Varatoimituskulut ovat pakollisia, kun käytät kolmatta osapuolta toimituskulujen laskemiseen kassalla.

Kun tilauksessa käytetään varatoimituskulua, Shopify adminin tilaussivulla näkyy banneri, joka kertoo, että varatoimituskulua on käytetty ja mikä kolmas osapuoli ei voinut tarjota toimituskuluja.

Shopifyn varatoimituskulut

Varmistaaksemme, että varahinnat ovat tarkkoja ja sisältävät tarvittavat tiedot, Shopifyn varatoimituskulut sisältävät sekä Shopify Shippingin hinnat että maakohtaiset varahinnat.

Shopify Shippingin varatoimituskulut

Toimitusalueilla, joissa Shopify Shipping on käytettävissä, Shopify Shipping -hinnat näytetään varatoimituskuluna kassalla. Voit laskea ja esikatsella Shopify Shipping -hintoja Shopify Shipping -laskurin avulla. Voit ostaa sopivan tarran Shopify Shippingin kautta.

Varahinnat tukevat oletusarvoisesti seuraavia Shopify Shipping -kuljetusliikkeitä ja näyttävät edullisimman käytettävissä olevan palvelun annetussa yhteydessä kassalla.

Maa Kuljetuspalvelu
Yhdysvallat USPS
Kanada Canada Post
Australia Sendle
Iso-Britannia Evri
Ranska Chronopost
Italia Poste Italiane
Espanja Correos

Lue lisää Shopify Shipping -tarran ostamisesta.

Maakohtaiset varatoimituskulut

Toimitusalueilla, joissa Shopify Shipping -hinnat eivät ole käytettävissä, varatoimituskuluna näytetään maakohtaiset hinnat.

Seuraavat kriteerit voivat määrittää, mitkä varahinnat näkyvät kassalla:

• jakelupaikkasi osoite ja prioriteetti
  • asiakkaan toimitusosoite
  • kaupan oletusvaluutta
  • tuotteen paino
  • tilauksen kokonaisarvo

Maakohtaiset varahinnat perustuvat aiemmin saatuihin tietoihin, joiden avulla pyritään antamaan mahdollisimman tarkat tiedot kassalla.

Jos Shopifyn varakulut eivät vastaa yrityksesi tarpeita, voit määrittää mukautettuja varatoimituskuluja käyttämällä tilauksen arvoa tai tuotteen painoa.

Varatoimituskulujen mukauttaminen

Shopifyn varahinnat lisätään jokaiseen toimitusprofiiliin ja toimitusalueeseen, jolle on määritetty laskettu toimituskulu. Voit mukauttaa varahintoja noudattamalla seuraavia ohjeita.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa toimitusprofiilia, johon haluat lisätä varahintoja.

3. Valitse toimitusalueella Kuljetuspalvelun ja sovellusten hinnat ja muokkaa varahintaa klikkaamalla kynäkuvaketta.

4. Käytä Shopifyn oletusarvoisia varahintoja on valittuna oletusarvoisesti.Nämä hinnat ovat toimitusalueesta riippuen joko Shopify Shipping -hintoja tai maakohtaisia hintoja.Jos haluat mukauttaa varahintoja, valitse jokin seuraavista ja määritä ehtosi:

1. Määritä mukautetut varahinnat tilauksen arvon mukaan: määritä ehto tilauksen arvon perusteella.
    2. Määritä mukautetut varahinnat tuotteen painon mukaan: määritä ehto tuotteen painon perusteella.
  5. Klikkaa Valmis.

6. Tallenna varahinnat klikkaamalla Tallenna.

Käytä varahintahistoriaa

Pääset varahintojesi 30 päivän jatkuvaan historiaan siirtymällä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus ja klikkaamalla sitten toimitusalueetta. Klikkaa valitsemassasi toimitusprofiilissa varahinnat. Varahintojen historiassa näkyy tilausten määrä ja aikaansaatu myynti, kun varahinnat on hyväksytty. Varahinnat eivät näytä, kuinka usein varahinnat ovat näytetty asiakkaille.