Verzendprofielen instellen

Een verzendprofiel is een set verzendregels voor specifieke producten en locaties. Om voor al je producten dezelfde verzendtarieven te hanteren, hoef je alleen een algemeen verzendprofiel in te stellen. Als je verschillende verzendtarieven voor specifieke producten wilt hanteren, kun je aanvullende aangepaste verzendprofielen maken.

Aandachtspunten bij het instellen van verzendprofielen

Lees de volgende aandachtspunten voordat je je verzendprofielen instelt:

• Zorg ervoor dat je bekend bent met verzendzones en verzendtarieven. Elke locatie in elk profiel kan eigen verzendzones en tarieven bevatten.
  • Sommige apps die fulfilment beheren, zoals apps voor afdrukken on-demand, worden automatisch aan je verzendprofiel toegevoegd als locatie en kunnen je verzendinstellingen wijzigen.
  • Als je bestelling producten uit verschillende verzendprofielen of locaties bevat, worden afzonderlijke verzendtarieven voor elk product gecombineerd om je klant tijdens de checkout één verzendtarief te bieden. Een gecombineerd verzendtarief tijdens de checkout kan leiden tot hogere verzendkosten voor je klanten.
  • Je kunt een product of een productvariant aan slechts één verzendprofiel tegelijk toevoegen. Als je een product of een productvariant aan een tweede verzendprofiel toevoegt, wordt dit automatisch verwijderd uit het eerste verzendprofiel.
  • Als een medewerker of samenwerker toegang nodig heeft tot je verzendprofielen, moet je diegene de medewerkersmachtigingen voor Producten en Instellingen beheren geven.

Algemeen verzendprofiel instellen

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Algemene verzendtarieven op het verzendprofiel.

3. In de sectie Herkomst van verzending kun je je locaties wijzigen. Zie Fulfilmentlocaties beheren voor meer informatie.

4. Voer voor elke verzendzone in je verzendprofiel de volgende stappen uit:

1. Klik in de sectie Verzendzones op Zone aanmaken.
    2. Geef de verzendzone een naam.
    3. Selecteer de landen of regio's die deel uitmaken van de zone en klik vervolgens op Gereed.
    4. Voor alle verzendkosten die je in de zone wil, klik op Tarief toevoegen, kies de details van het tarief en klik vervolgens op Gereed.
  5. Klik op Opslaan.

Een aangepast verzendprofiel aanmaken

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in de sectie Aangepaste verzendtarieven op Nieuw profiel aanmaken.

3. Voer een naam in voor het profiel.

4. Klik in de sectie Producten op Producten toevoegen en voeg dan producten toe aan het verzendprofiel.

5. In de sectie Herkomst van verzending kun je je locaties wijzigen. Zie Fulfilmentlocaties beheren voor meer informatie.

6. Voer voor elke verzendzone in je verzendprofiel de volgende stappen uit:

1. Klik in de sectie Verzendzones op Zone aanmaken.
    2. Geef de verzendzone een naam.
    3. Selecteer de landen of regio's die deel uitmaken van de zone en klik vervolgens op Gereed.
    4. Voor alle verzendkosten die je in de zone wil, klik op Tarief toevoegen, kies de details van het tarief en klik vervolgens op Gereed.
  7. Klik op Opslaan.